Twingly statistik

tisdag 31 maj 2011

En helafton för The Ferry Freak Boys & Girls






Jag har inte skrivit någon om Bryan Ferrys konsert i Malmö konserthus i lördags – än.
Jag jobbade ju på söndagen och var sedan svinaktigt trött under hela måndagen, så det är först nu jag riktigt känner att jag kan försöka samla intrycken.
Jag kan bara konstatera att den 65-årige Roxy Music-legendaren var oförskämt välbehållen till utseende och röst och att vi i den fullsatta salongen bara kände att allt var över alldeles för snabbt, även om det var en förställning som gav valuta för entréavgiften.
Alla Ferry Freak Boys & Girls verkade nöjda med det de sett och hört; ett välljudande band med tio (!) instrumentalister och sångare, inklusive legendariske gitarristen Chris Spedding, och ett lite Greatest hits-artat urval av låtar.
Och därtill ett par tjusiga dansande damer i fonden.
Recenserar gör jag inte här, utan det överlåter jag till Sydsvenskans Håkan Engström vars omdöme som så ofta sammanfaller rätt väl med vad jag tyckte.
Min bänkgranne, BT, gav konserten tio av tio medan Ferrys namne, barchef Bryan på Pickwick, som sett Bryan Ferry och även Roxy Music ett flertal gånger också gav Malmökonserten högt betyg.
Igenkänningsfaktorn i publiken var för min del också hög, flera gamla vänner och bekanta jag inte sett på länge dök upp för glada återseenden och en riktig kändis strök förbi mig: Klas Östergren som ju inte är främmande för Ferry och dandy-världen.
Visst, jag kunde ha tänkt mig byta en och annan låt under kvällen mot till exempel en radda Roxy-låtar: Re-Make Re-Model, In every dream home a heartache och A song for Europe (kanske Roxy Musics vackraste sång).
Men man får inte alltid, om ens någonsin, allt, och det vi fick räckte långt.
De två stillbilderna ovan är tagna med min Iphone.
På videon som någon lagt ut på Youtube (när konserten närmade sig finalen och Let’s stick together fick folk att dansa och rusa mot scenen) kan man kanske se undertecknad, en av siluetterna på tredje raden alldeles framför körsångerskan till vänster på scenen.
Jag kan inte identifiera mig själv där, men jag var där.
Oh ja!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag 30 maj 2011

Fototriss nummer 138: Tema ljus




Ja, så var det dags för en ny omgång i Fototriss, med temat Ljus.
Jag tog en triss nya bilder i går, söndag, precis innan jag skulle jobba, ja alla tre bilderna är tagna i kvarteret där jag jobbar (och den som är väl bevandrad i Kristianstad kan kanske se var det är).
Ljus kan vara väldigt mycket, men jag fastnade för det där stundtals skarpa dagsljuset som silar ner från en himmel där det är mest mulet (men inte helgrått) och ljuset får liksom kämpa sig ner till marken.
Inget konstigt, inget vitsigt, bara dagsljus över Kristianstad, ljus som återkastas från väggar, från fönster, från bilar och från gatan.
Och så är det tävling den här veckan också och för att få vara med ska man länka till en favoritprodukt från Coolstuff (där priset i tävlingen kommer ifrån).
Jag har inte någon favoritprodukt, men jag kan ju länka till
Coolstuffs butik här hemma i Malmö, där hela deras sortiment ska finnas.
Fler bilder på detta ljusa tema finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

lördag 28 maj 2011

Dags att damma av smokingen i kväll



I afton är det konsertdags i Malmö konserthus.
Roxy Musics gamle sångare Bryan Ferry och hans nya band kommer att stå på scenen och Jah Hollis kommer att sitta på tredje raden i den sedan länge utsålda salongen.
Eleganten Bryan Ferry är en gammal (på sitt 66:e år nu) favorit och jag har sett honom en gång tidigare, någon gång i slutet av 80-talet tror jag det var.
Det var i Danmark och jag minns att vi åkte flygbåt hem, efter en mycket bra konsert, eftersom det var innan bron fanns.
Hade jag en smoking skulle jag givetvis damma av den inför kvällens show.
Men nu har jag inte det och får i stället göra det bästa av det jag har.

Jah Hollis

PS. Videon ovan är från Bryan Ferrys senaste skiva, Olympia. Rekommenderas. DS.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Veckans fönster 130: Inramat



Jag jobbade sent fredag kväll och kom tillbaka till Malmö runt halv tio på lördagsförmiddagen.
På väg hem hoppade jag av bussen vid Värnhemstorget för att handla lite och eftersom det var rätt behagligt väder tänkte jag också hinna med att ta en bild till veckans fönster.
Inramat är temat och jag visste att jag med säkerhet skulle hitta ett passande fönster nära Värnhemstorget.
Det gjorde jag också (den bilden är den nedersta, ett rätt givet val), men när jag nu såg att Susanne själv tagit ett liknande motiv (fast från insidan av fönstret) visar jag också en bild jag tog samtidigt, i fall att.
Nog är det fönstret lite inramat, nästan som en tavla med speglingen om jag får säga det själv.
Och det får jag väl.
Fler bilder på temat finns via kommentarerna här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

fredag 27 maj 2011

Tema fredag den 27 maj: Yta


Vi är redan inne på fredagen den 27 maj nu och det är dags för ett nytt fredagstema på Carinas/Sinneskattens blogg. Och detta nya tema är: Yta.
Jag kom osökt att tänka på en bild som jag tog för inte så länge sedan, och den lägger jag in nu eftersom fredag är jobbardag för mig, långt in på natten.
Nåväl, denna yta innehåller bland annat glasbitar och det är tänkt att man ska sitta ner och vila sig på den.
Det är en av bänkarna utanför en av de nya ingångarna till Malmö Central som ser ut så här när man tittar närmare på den. Glaset ligger inne i ytan och är avslipat, så det ingen risk för baken.
Fler bilder på temat yta finns här.
Ha en trevlig fredag!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Vi har seglat upp som ett topplag igen





Jag sitter och väntar på att det ska bli dags att hämta upp tvätten ur torkrummet och sedan dags att sova inför fredagen som är en arbetsdag då det kan vara rätt kämpigt på mitt jobb.
Nåväl, tvätt varannan torsdag är nu lika inrutat som quiz på The Pickwick Pub varannan onsdag, fast i ärlighetens namn är ju quizet betydligt roligare.
Denna onsdag var det extra roligt eftersom vårt lag vann quizet, tämligen klart dessutom.
Inte nog med det, vi vann för andra veckan i rad (några av de andra var där och tävlade förra onsdagen när jag jobbade).
Det var ganska länge sedan vi antecknades för en sådan prestation.
Under vår riktiga glansperiod vann vi så ofta att det fanns folk som buade (lite på skoj, lite på allvar) när man läste upp vårt namn som vinnare.
Onsdagens vinst var i vanlig ordning en lagvinst, alla som var med i laget drog sitt strå till vinststacken.
Ett av mina strån var att jag med några lätt kryptiska ledtrådar i frågan kom på namnet på en känd plats i den grekiska mytologin: The Elysian Fields, som låg där i någon dold minnsbank i skallen.
Lite googlande i kväll ledde till två band med det namnet, The Elysian Fields; ett grekiskt black metal-band och ett art rock-band från New York (båda finns på video här ovan) plus en låt av Megadeth som har den titeln.
Visst ja, får inte glömma tvätten.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

måndag 23 maj 2011

Ett grattis till Bob Dylan på 70-årsdagen



I morgon, den 24 maj, fyller rock- och folkmusikens oslagbart största namn, Bob Dylan, 70 år.
Ja, min generations musikaliska ledstjärnor börjar bli till åren nu, men Dylan verkar inte visa några tecken på att sakta ner, även om han passerat den ålder då rockstjärnor anses vara förbrukade.
I videon här ovan kan man se hur det hela började.
Resten är, som man säger, historia.
En i högsta grad levande historia.
Grattis Bob!

Jah Hollis

PS. Visst kommer man att fira Bob Dylan på många ställen runt om i världen, som till exempel på Vega i Köpenhamn. Själv ska jag dessvärre jobba just denna kväll. DS.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Årets första åskväder var av modell större


Plötsligt svartnade himlen och det liknade mer natt än dag.
Ett åskväder, säsongens såvitt jag vet första, modell kraftigare drog sent på söndagseftermiddagen över Malmö-Köpenhamns-trakten.
Det blixtrade och dundrade kontinuerligt under ungefär en halvtimmes tid och det var inte långt mellan blixtarna och knallarna.
Ett tag verkade det som om det skulle börja störtregna, men det blev inte så många droppar.
Och så småningom drog de mörka molnen vidare och det ljusnade igen.
Men tydligen hade det drabbat andra än oss i Kirseberg värre; just utanför Malmö hade blixtar i mängder slagit ner.
Naturens krafter ska man inte underskatta, den saken är klar.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

söndag 22 maj 2011

Fototriss del 137, 22 maj: Platta




Så var det dags för Fototriss 137 och temat är: Platta.
Som det står i presentationen kan det vara flera saker: en platta, eller saker eller företeelser som kan betecknas som platta.
Mitt bidrag är en blandning, och bilderna är nytagna.
Överst en rad stolpar i betong som står längs med Lundavägen under järnvägsbron i Malmö. Hade jag kommit lite högre upp hade man sett de platta överdelarna på samtliga stolpar, men jag hade ingen stege till hands (bilden är för övrigt tagen i Kirseberg, Backarna kallad, den enda icke-platta stadsdelen i Malmö).
I mitten två platta båtar tillhörande Rundan i Malmö. Turistsäsongen är igång redan och här står folk och väntar på att åka kanalturen (som jag själv ännu inte har åkt).
Nederst en riktig "platta" från 1969, då musik distribuerades huvudsakligen på vinyl. Nu gäller digitala mp3-filer och då mister man den dimension som var omslagen till vinylskivorna. Här på Jethro Tulls Stand Up ställer sig tecknade bilder av de fyra i bandet (med inklipppta foton av deras ansikten, långt innan Photoshop och Illustrator var påtänkta!) upp när man viker upp (gatefold)-omslaget.
Fler bidrag på temat Platta finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

fredag 20 maj 2011

Veckans fönster 129: Litterärt



Veckans fönster på Susannes fotoblogg har temat: Litterärt.
Det är inte så svårt att hitta motiv till det i Malmö: Här finns ännu bokhandlar och antikvariat och här finns ett spektakulärt bibliotek (som jag redan använt i Veckans fönster 68).
Och så har vi Hotell Savoy, vars fönster jag använt förr, men nu tar ett nytt grepp på.
Restaurangen, som inte längre heter Savoy, har förekommit såväl i den dramatiska upptakten till Sjöwall-Wahlöös Martin Beck-roman Polis, polis, potatismos! som i Fritiof Nilsson Piratens Bock i örtagård.
I den förstnämnda spelar ett av de då sommaröppnade fönstren som syns tydligast på den övre bilden en viktig roll, då mördaren flyr igenom det efter att ha skjutit sitt offer vid ett av middagsborden.
Den engelska översättningen av boken heter för övrigt Murder at the Savoy.
Fler litterära fönster hittar ni via kommentarerna här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tema fredag den 20 maj: Liten/Litet


Jag kollade veckans fredagstema på Sinneskatten/Carinas blogg innan jag drog hem från jobbet vid ettsnåret natten mot fredagen.
Något litet eller någon liten ska det vara och inte kom det några snabba idéer farande genom skallen.
På tåget hem till Malmö fredag förmiddag var fortfarande ingen bild på temat tagen.
Men så satte jag mig en stund i solskenet utanför Malmö Central, och där kom bilden som en skänk från ovan.
Fler bilder på temat hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

tisdag 17 maj 2011

Yoko Ono är en konstens superstjärna



Kulturnytt i P1 kallar Yoko Ono en legend.
En högst levande legend då skulle jag vilja påpeka, för den gångna helgen var hon i fin form på plats på Wanås slott i lilla Knislinge i Östra Göinge kommun i Skåne.
Yoko Ono är en av utställarna där vid sommarens konstutställning och redan när det var klart att hon skulle medverka på Wanåsutställningen gick det ett sus genom kultursverige.
När det sedan stod klart att denna 78-åriga konstens superstjärna (som konstskribenten och Blå Tåget-musikern Leif Nylén en gång sade så här om: Jag visste vem hon var innan jag visste vilka The Beatles var) verkligen skulle komma till vernissagen på Wanås i söndags var det bäddat för en folkvandring.
Yoko Ono verkar hetare än någonsin som konstnär, men hon håller även sin karriär som musiker igång.
Videon ovan är från ett framträdande i London för ett par år sedan då hon blåst liv i The Plastic Ono Band, med hennes och John Lennons son Sean vid pianot här och med gästsång av Antony Hegarty.
En högst levande legend, kära Kulturnytt.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

söndag 15 maj 2011

Fototriss 136: Tema "Många"




Jag kom på efterkälken redan med förra veckans bidrag till Fototriss bland annat eftersom bloggleverantören Blogger, som vi är rätt många som använder oss av, drabbades av ett haveri modell större i mitten av veckan.
Det gick inte att kommentera i den omfattning jag brukar och det var allmänt jobbigt att försöka att överhuvudtaget göra något som hade med bloggandet att göra.
Veckans tema, Många, ska jag dock lägga in mitt bidrag till redan nu, innan jag ska sova för att sedan jobba nästan hela långa söndagen.
Nya bilder är det, även om jag inte gått längre än runt huset där jag bor för att ta ett par av dom.
En, den översta, är dessutom tagen inne hos mig. Det är en rejäl hög med växelmynt. Många sådana blir det om man bara lastar av dom på samma plats utan att sedan handla för dom.
I mitten ser ni en vacker syrénbuske som står alldeles under min balkong. Jag blev lite överraskad när jag upptäckte hur många blommor som plötsligt slagit ut på den.
Nederst ett stycket trottoar i kvarteret där jag bor. Många gatstenar går det åt till sådan trottoarbeläggning, men det blir också ett väldig fint mönster.
Ja, det var alles.
Många har redan nu, klockan två på natten mot söndagen, lagt ut sina bidrag till trissen och ni hittar dem
här.
Ha en fin söndag.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Veckans fönster 128: Valfritt


Ur bloggsynvinkel har det inte varit någon bra vecka. Blogger, som jag och väldigt många andra bloggare använder oss av som bloggverktyg, råkade ut för ett haveri modell större i slutet av veckan, när jag var ledig från jobbet.
Så under ledigheten kunde jag i stort vare sig blogga eller kommentera andras blogginlägg. Eftersom jobbet tagit det mesta av den övriga tiden, och att jag varit helt slut i dag, lördag, så har jag halkat efter på bloggfronten.
Men här kommer i alla fall en bild till Veckans fönster på Susannes fotoblogg, där det den här veckan är valfritt fönster som gäller.
Så eftersom jag var helt utmattad i dag och därtill ska jobba nästan hela långa söndagen, blev det ett fönster i min egen lägenhet.
Tyvärr blev ljuset från den nedgående solen inte så fint på bilden som det var i verkligheten. Dock vill jag puffa lite för vattensamlingen på taket till elcentralen (nere till vänster) som jag tycker är rätt effektfull.
Övriga bidrag, som hittas via kommentarerna här, får jag kolla på måndag när jag är ledig igen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tema fredag, den 13 maj: Mjuka


Ja, det där med Bloggers jättekrasch i veckan ställde till det för mig och för många andra bloggare.
Men nu verkar det funka igen och jag ska börja med att lägga in ett bidrag till Sinneskattens/Carinas fredagstema (som blev lördagstema på grund av problemen med Blogger).
Temat är Mjuka och eftersom jag varit oerhört trött i dag, lördag, blir motivet hämtat från hemmiljön.
Två stekta ägg, väldigt lätt stekta så att gulorna fortfarande är mjuka och kommer att vara i rinnande form när man sätter kniven i dom.
Fler bidrag på temat finns det här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

onsdag 11 maj 2011

Fototriss del 135: Drömma




Jag gick ut hårt redan i lördags, när temat Drömma avslöjades för Fototriss nummer 135.
Fixade en ny bild som passade perfekt, och sedan tog idéerna slut lika tvärt.
Så på söndagen letade jag förtvivlat i arkivet, men blev inte nöjd med det jag hittade.
Så nu har jag jobbat måndag och tisdag utan att jag hunnit lägga in något bidrag till veckans Fototriss.
Dock hann jag ta ytterligare ett par bilder som jag tycker kan passa temat.
Så nu kommer mitt bidrag:
Överst spelhörnan på Hemköp vid Värnhem i Malmö, där många har tid att drömma om storvinsten medan de fyller i sina kuponger.
I mitten en balkong i Kristianstad där den finska flaggan kanske skvallrar om att någon här troligen tänker på, kanske ägnar lite tid att drömma om, sitt ursprungsland.
Nederst är det kanske mer Glömma än Drömma, men frågan är om man inte befinner sig i något drömtillstånd när man reser sig från bänken och lämnar kvar sina skor.
Fler bilder på temat finns här.
De närmare 100 bidragen som redan är på plats ska jag kolla på senare.
I kväll är det onsdag, det är fortfarande (närmare sex på kvällen) över 20 grader ute och det är quiz på Pickwick Pub.
Där hittar ni mig snart om ni söker mig.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

måndag 9 maj 2011

Så susade ännu en ledig helg förbi



Måndag igen och snart dags att bege sig till jobbet för ännu ett par arbetsdagar.
Det är rena försommarvädret ute och finge jag bestämma själv skulle jag nog ta ledigt i dag och ägna mig åt något annat än att sitta instängd på jobbet.
Helgen med tre lediga dagar susade förbi likt ett överljudsplan.
Höjdpunkten var förstås The Wall-konserten i Köpenhamn i lördags dit vi kom efter närmare en timmes väntan på försenade Öresundståg i Malmö.
Vi hann i alla fall få lite käk på en uteservering (där det inte var lika varmt i skuggan som det varit i solen en bit därifrån) innan vi via jätteköer (danskarna har inte anammat vår svenska kökultur riktigt) delade upp oss inne i Parken.
Fyra stod på innerplanen (se folkmassan ovan, det ska ha varit 47 000 åskådare sammanlagt) medan fyra av oss klättrade på närmast lodräta trappor upp till en läktare högst under taket (inget för den som har de minsta känslor av svindel).
Sedan var det hela The Wall-skivan rakt av, med ljus- och ljudeffekter av guds nåde (det lär ha gått åt lika mycket ström som den danska ön Langeland behöver en kväll) och fantastiskt fint ljud där minsta ton från en akustisk gitarr gick fram hur tydligt som helst.
Och trots megaformatet kändes det som om man var i händelsernas mitt. Och faktiskt finns det ett budskap därinne med.
The Wall pekar på vansinnet i krig och på diverse galenskaper i samhället som vi vant oss vid och dessvärre tar för normaltillståndet.
En i vårt gäng förklarade efteråt att det var den bästa konsert han någonsin sett.
Och vi var alla nöjda med det vi sett och hört.
Sedan blev det ytterligare väntan på kyliga Österport station på ett försenat Öresundståg till Malmö.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

lördag 7 maj 2011

Äntligen dags för The Wall i Köpenhamn



Ledig helg, kanonväder och äntligen dags att åka över till Köpenhamn för att se Roger Waters och hans musiker framföra klassiska Pink Floyd-albumet The Wall i sin helhet.
Mannen som ligger bakom såväl konceptet som större delen av musiken till The Wall beslutade ju i slutet av 2009 att blåsa nytt liv i den liveuppsättning som hans band Pink Floyd turnerade med i början av 1980-talet och som nu uppdaterats.
Vi är sex stycken (i åldrarna 16-63 år) som ska över och se förställningen i Köpenhamn i kväll den 7 maj. Biljetterna har vi haft sedan de släpptes i slutet av sommaren förra året och Parken lär vara utsåld sedan länge (inklusive biljetter som som i vanlig ordning köpts på spekulation och nu bjuds ut på Blocket för dubbla priset).
Man kan tycka vad man vill om Pink Floyd och Roger Waters och The Wall (själv är jag förtjust i alla tre, precis som jag är förtjust i Little Richard och Low och i all bra musik), men ingen kan förneka att detta är en klassiker.
Fast jag misstänker att en och annan gör just det bara för att de har fastnat någonstans på vägen när det gäller musik.
Mot Köpenhamn!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Veckans fönster 127: Fotografiskt


Dags för Veckans fönster igen, fotoutmaningen på Susannes blogg, den som är inne på sin 127:e omgång nu.
Den här veckan ska fönstret vara fotografiskt och mina tankar gick direkt till en fotograf, alltså en butik med studio där man kan ta allt från snabba passbilder till snygga porträtt att rama in.
En sådan finns det på Östra Förstadsgatan, Polyfoto, vars fönster ser ut så här och även speglar huset mittemot där Big Bowl huserar.
Kanske inte världens mest inspirerade bidrag, det kan jag medge.
Hur andra tolkar temat kan ni se här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

fredag 6 maj 2011

Tema fredag den 6 maj 2011: Oväntat



Så var det fredag igen och dags för ett nytt fredagstema: Oväntat.
Den här gången drar jag till med två bilder som jag tog förra veckan när jag skulle slänga lite tidningar och annat vid en återvinningsstation.
Något oväntat såg det ut (och luktade) som om det läckte olja från en av containrarna. Såvitt jag vet är det ingen oljeåtervinning där, men en titt bakom metallbehållaren förklarade saken.
Där hade någon oväntat (ja, ni börjar väl ana en ironisk ton här) dumpat ett helt lass saker, bland annat något som tydligen läckte olja, en grill, ett bildäck och en hel kartong med videofilmer.
Oväntat?
Ett antal besök vid sådana här återvinningsstationer har ju inneburit att man är beredd att vänta sig vad som helst, men detta var ovanligt grisigt gjort.

Minst sagt.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

onsdag 4 maj 2011

Patti Smith en bra Polarpris-mottagare





Man kan väl knappast påstå att det är samma hallå när Polarprisvinnarna avslöjas som när litteraturpristagaren i litteratur ska tillkännages.
Ändå finns de väl de som tycker att Polarpriset är något slags Nobelpris i modern musik.
Jag vet att det finns en och annan som tycker att priset bara går till artister som kommit rätt mycket till åren, men det är ju en del av det hela.
Det vore ju löjligt att ge Polarpriset till Lady Gaga eller Timbuktu, hur bra man än kan gilla dessa båda. Nej, det handlar ju om att man ska ha varit en musikalisk inspiration under en lång tid (har jag fått för mig i alla fall).
Så nog är det rätt att man nu ger priset till Patti Smith (om den andra vinnaren, Kronoskvartetten vet jag i stort sett nada, men det är säkert ett bra val det med) fast hon närmar sig 65 år.
Patti Smith har länge varit och är fortfarande en musikalisk förebild för väldigt många, inte minst kvinnliga musiker.
Men frågan är om hon rent musikaliskt toppat debutskivan Horses som kom 1975 och inte minst krattade ordentligt i manegen för den kommande punken.
Så även om Patti Smith aldrig handlat om kvantitet, så nog handlar det fortfarande om kvalitet (hon spelar fortfarande in och ger ut musik).
En rockartist väl värd detta pris.

Video två ovan är The Waterboys hyllning till just Patti Smith, A Girl Called Johnny.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

söndag 1 maj 2011

Fototriss 134: Så ser det ut där jag är




Favoriten Fototriss är tillbaka igen.
Temat för del 134 är välbekant och har använts tio gånger tidigare.
Ändå är det ständigt nytt: Så ser det ut där jag är.

Jag var trött i dag, denna lördag emellan två långa arbetsdagar, och tog mig inte ut för att fota förrän det nästan började skymma. Och jag fångade, uppifrån och neråt:
1. De stora björkarna på lekplatsen utanför huset där jag bor börjar bli riktigt gröna och fina nu. Och solen går inte ner förrän långt inpå kvällen.
2. Jag cyklade en bit och stannade på en av broarna som går över järnvägsområdet. Malmö är platt som en pannkaka och dess horisont (skyline kanske det heter på nysvenska) är därefter. Från höger till vänster syns i alla fall bland annat Turning Torso, Kockumskontoret, Petri kyrka, Kronprinsen och Hilton.
3. Vänder man sig om ser man Sydsvenskans hus där Malmös allenarådande och Bonnierägda tidning håller till. Plus ett mystiskt ödehus i förgrunden.
Sedan hann jag inte mer så mycket mer eftersom det blev för mörkt.
Fler bilder på temat här.
Ha en bra 1 maj!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,