Twingly statistik

lördag 30 juli 2011

Fotbollens dödgrävare flockas på läktarna

Jag fick en tidningsbilaga med Sydsvenskan häromdagen, reklam från Malmös stolta fotbollslag MFF inför deras möten med Djurgården i allsvenskan och Glasgow Rangers i kvalet till Champions League.
På stora bilden på första sidan av bilagan Avspark står en glad liten tjej på läktaren med en hemmagjord skylt där det står: ”MFF! Äger.”
Bilden ska visa att det är kul att gå på fotboll både för killar och tjejer i alla åldrar, och man vill förstås skapa en positiv stämning kring MFF och deras matcher.
Den stämningen fick sig ju en knäck när en totalförvirrad ung man i hemmaderbyt mot HIF rusade in på planen under match, gav sig på HIF-målvakten och såg till att matchen bröts och att MFF (laget han påstår sig stödja) definitivt tappade en chans till tre poäng.
Denna lördageftermiddag, 30 juli, var det dags att möta Djurgården hemma i Malmö och förutom hemmapubliken dök ett par tusen DIF-supportrar upp.
Efter att MFF snabbt tagit ledningen dröjde det inte länge förrän någon kastade knallskott från läktaren och domaren ansåg sig tvungen att bryta matchen.
Så var vi där igen.
Mycket folk hade bespetsat sig på en bra och underhållande allsvensk match, och några hjärndöda huliganer tillåts förstöra nöjet för den stora majoriteten.
Och de som ska övervaka dessa träskallar och se till att historien inte upprepar sig, verkar helt ha tappat greppet.
Det visade sig att det inte bara var på planen det kastats knallskott utan att DIF-fans, vars största nöje tycks vara att få höra dessa knallskott smälla, under sin vandring till stadion kastat dem mot folk på stan.
Och polisen tittade visst åt ett annat håll, och sedan släpptes idioterna in på Stadion utan att visiteras.
Det är ju ett totalfiasko för alla som arrangerade matchen och för dem som skulle övervaka publiken.
Fortsätter det på det här viset lär ju publiken tröttna.
Vem vill betala dyra biljetter för sig och för sina barn för matcher som varar tio minuter bara för att vuxna (?) karlar inte har vuxit ifrån sin fascination för smällare och visar noll respekt både för fotbollen och för spelets riktiga fans?
Ett tips till er fotbollshatare som gillar ljudet av smällare: stick en i varje öra och tänd på båda samtidigt.
Jag tror inte ni har något därinnanför som kan ta skada.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

fredag 29 juli 2011

Veckans fönster 138, 29 juli: Valfritt


Så var det dags för ett nytt fönster på Susannes fotoblogg och denna gången är det åter Valfritt.
Jag passade på när jag var ute och handlade tidigare i dag, innan det började regna igen.
Byggnaden är väl vid det här jaget välbekant, men jag tycker jag ständigt hittar nya vinklar och speglingar och sätt att fota dess många fönster.
Och av en ren händelse blev även mitt bidrag denna gången svartvitt.
Fler valfria fönster hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Tema fredag den 29 juli: Gemenskap


Dags för ett nytt fredagstema hos Carina/Sinneskatten, det sista för juli månad 2011.
Och detta tema är: Gemenskap.
Jag vet inte om gemenskapen är större bland oss sommartid, eller ej.
Vi är ju oftast semesterlediga en tid då och det ger ju möjlighet till mer gemenskap.
Men att känna gemenskap med andra är ju hursomhelst alltid viktigt i livet, det är trist för den som aldrig får vara med i gemenskapen.
Min bild tog jag på Jägersro i tisdags när jag var med två goda vänner på årets stora travfest på Malmös travbana: Hugo Åbergs Memorial.
Vi behövde inte känna oss ensamma: det var över 13 000 besökare på travet denna eftermiddag och kväll.
Vi ingick i en stor gemenskap och vi hade det väldigt trevligt, det hoppas jag syns på bilden.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

torsdag 28 juli 2011

Vi skänkte väl nästan bort en quizseger i går


Eftersom jag har semester kunde jag gå och quiza på Pickwick även i går, onsdag.
Förutsättningarna var bra, inte så där jättemånga lag som tävlade så här mitt i sommaren (även om de vanliga topplagen var på plats) och Meghan som quiz mistress.
Och så tyckte vi väl att vi hade ett lagom stort och väl sammansatt lag, även om en och annan originalmedlem saknades.
Men kanske blev vi lite för övermodiga och självsäkra, eftersom vi ändrade två svar (värda en halv poäng vardera) från rätt till fel och därmed hamnade på en delad tredjeplats.
Hade vi inte gjort detta misstag (som vi gjort förr), så hade vi hamnat på en delad förstaplats (så tajt var det i toppen) och fått vara med om ett spännande (?) tie break.
Sedan var det faktiskt ett svar som vi tycker vi hade rätt på, men som enligt facit var fel fast man kan leta upp vårt svar som ett riktigt alternativ om man söker på nätet.
Nåja, vi hade det, som oftast, ändå rätt trevligt och kunde efter quizet sitta upp i den rätt behagliga julikvällen.
På bilden ovan kan ni för övrigt se lite semesterbooze jag köpte in ifall det skulle bli regn under ledigheten.
Oj, jag tror visst det regnar ute nu igen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

onsdag 27 juli 2011

En dag på kapplöpningarna

För en gångs skull var det berättigat med ordet ”Hästfest”.

En stilla öl i solnedgången denna kanondag på Jägersro.

Eitloppsvinnaren Brioni visar upp sig inför dagens höjdpunkt: Hugo Åbergs Memorial. Men den här gången blev han slagen.

Yngst i publiken på Jägersro på tisdagen?

Min andra semesterdag bar det av till Jägersro travbana här i Malmö för en dag på kapplöpningarna.
Det var en riktigt stor tävlingsdag, med loppet Hugo Åbergs Memorial som höjdpunkt och med extra V75-spel och massor av folk på plats i solskenet som återkom efter den senaste regnperioden.
Redan tidigt på eftermiddagen började denna hästfest och vi var där i god tid innan det första loppet gick och vi hade segervissa spelat 800 rader på V75.
Vad beträffar V75 så skrapade vi ihop inalles två rätt (varav den ena faktiskt var kvällens mest otippade vinnare). Och experterna klarade sig inte mycket bättre; ingen, säger ingen, ens med största systemet lyckades få alla rätt den här till synes rätt favorittyngda omgång.
Till och med elitloppsvinnaen Brioni fick se sig slagen av en mer otippad Jägersrohäst, Lavec Kronos, tränad av Malmös superpopuläre kuskkung Lutfi Kolgjini och med Malmökusken Erik Adielsson i sulkyn.
Så blev det ju en del spelande på plats och vinnare också och det gällde att vara ute i tid innan totoluckorna smällde igen framför långa köer med spelsugna.
Själv lämnade jag in mina vinstbongar strax innan det var dag att ge sig ut i striden för att få en taxi från travbanan, och fick dryga 500 spänn i handen.
Och när vi kom till Sir Toby’s var det dags för nästa vinst: MFF hade just slagit Glasgow Rangers borta i Champions League-kvalet i Skottland och tv-publiken på puben var i extas.
Kolla och njut!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

måndag 25 juli 2011

Min första semesterdag 2011 har passerat



Om några minuter är min första dag av årets semester slut.
Det har inte blivit mycket gjort och för övrigt skulle jag enligt mitt arbetsschema varit ledig ändå denna lite gråtrista måndag.
Jag körde hårt ända in i kaklet, för att parafrasera Tommy Söderberg, den här sista söndagen före semestern; tolv långa timmar slet jag i 180 knyck och hann knappt med att äta.
När jag sedan kunde gå till mitt övernattningsrum genom ett öde Kristianstads centrum var jag grymt trött och trodde nog jag skulle få sova gott och länge.
Gott sov jag, men inte speciellt länge. Jag hade hemlängtan och ville hem och få lite semesterstämning.
Jag somnade faktiskt om en stund och städade sedan ut lite skräp ur lägenheten, satte äntligen upp en ”Reklam nej tack!”-lapp (egentillverkad på jobbet) på brevlådan.
Nere vid stationen noterade jag att några av de runt 40 000 scouter från hela världen som samlas till World Scout Jamboree på ett fält utanför Kristianstad, med start denna veckan, redan börjat anlända.
Jag köpte mig en stor kopp kaffe och satt sedan och sög på den hela vägen till Malmö och studerade lite håglöst landskapet utanför.
Väl hemma fick jag i mig brunch och lyssnade sedan på Lars Ohlys debut som Sommarvärd medan jag lade mig på sängen och dåsade.
Ohly skötte sig med den äran; till skillnad från många andra Sommarvärdar hade han tänkvärda saker att säga och det märktes att han är van att tala inför folk.
Musiken var väl heller inte helt oäven även om han förföll till oskicket att tona i somliga låtar.
Men när han talade om terrordådet i Norge och sade att ”en icke-muslim som begår terrorhandlingar enligt den ’mediala logiken’ inte är en terrorist” tycker jag han trampade i klaveret genom att: 1. Generalisera och dra alla medier över en kam. 2. Påstå något som vem som helst som läser tidningar, lyssnar på radio eller kollar på tv vet inte är sant.
Men kan man inte skylla på något annat, så kan man ju alltid skylla på detta odefinierade "media/medier”.
Vi kanske i stället skulle låta staten bestämma vad som får publiceras, eller?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

lördag 23 juli 2011

Veckans fönstertema den 23 juli: Rosigt


Det kan vara som Susanne skriver på sin fotoblogg, att det nu kanske kan kännas underligt att lägga ut något så trivialt som ett Rosigt fönster, som är veckans fönstertema på hennes blogg.
Orsaken är naturligtvis att det sker i skuggan av en terrorbomb och ett massmord på unga människor i Oslo.
Men jag sällar mig till skaran som lägger in mitt fönsterbidrag även denna vecka.
Om inte annat kan kanske min bild från Backarna i Malmö, med rosor och något annat slags blommor, fungera som en lite tafatt hyllning till alla som fått sätta livet till eller skadats eller på annat vis drabbats av detta vanvett.
Så här kommer min bild från Kirseberg och fler bidrag hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Amy Winehouse in i den sorgliga 27-klubben



Mitt under all sorg och allt grubbleri över terrorbombningen och massmordet i Oslo och på Utöya, har, i skuggan av denna tragik, den engelska artisten Amy Winehouse dött.
Amy Winehouse var en sångerska av guds nåde och därtill en väldigt kapabel låtskrivare.
Men hon blev också snabbt känd (speciellt i tabloidernas förlovade land, England) för sitt missbruk av alkohol och droger av olika sorter och för sina kärleksaffärer i rampljusets sken.
Hennes pappa hade redan förutsagt att hans dotter skulle dö ung med den livsstil hon inte ha verkat kunna överge.
Hon hittades död i sitt hem i London på lördagen.
Förutom tragiken i själva dödsfallet är det lite skrämmande att hon var 27 år när hon dog.

Hon sällar sig därmed den den stora grupp pop- och rockartister som så tragiskt avlidit redan som 27-åringar: 27 Club.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag 22 juli 2011

Juli lever upp till ryktet som regnmånad



Jag har inte varit utanför dörren i dag, torsdag.
När jag var i tvättstugan kollade jag ut genom källarutgången och möttes av ett fruktansvärt regn.
Så har det hållit på hela dagen: det har ösregnat och därmed börjar svenskarnas stora semestermånad att leva upp till det den är, årets statistiskt bevisat värsta regnmånad.
Här i Skåne ska det visst fortsätta hela fredagen och en bit in på lördagen.
Åskat har det visst också gjort över delar av södra Sverige, men det har i alla fall inte jag märkt av något av. Vi har kanske förskonats i alla fall från detta.
Nu ska jag jobba två dagar till, fredag och söndag, sedan ska jag ha semetser.
Då får det ta mig tusan lugna sig med regnandet.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Tema fredag den 22 juli: Välja


Så är vi redan inne på fredagen den 22 juli och det innebär ett nytt fredagstema hos Sinneskatten/Carina och det är: Välja.
Själv väljer jag en bild tagen sent onsdag kväll efter att det varit quiz på The Pickwick Pub här i Malmö (ja, i vanlig ordning alltså).
Jag hade egentligen tänkt använda bilden till ett annat inlägg på bloggen, men nu passar den förträfflig till temat Välja.
Man behöver inte gå så långt tillbaka i tiden för att det enda man kunde välja på en svensk "pub" var i stort sett "En stor stark".
Nu har varje pub med självaktning ett stort urval av öl från stora delar av världen och det kan vara en njutning att välja bland det stora och ständigt föränderliga utbudet, som på Pickwick.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

onsdag 20 juli 2011

Veckans fönster 136: Pittoreskt



Den gångna helgen kunde jag dessvärre inte ta mig ut och fotografera ett fönster till senaste fönstertemat på Susannes fotoblogg: Pittoreskt.
Men i dag, onsdag är jag ledig, och eftersom jag skulle hämta en sak i butiken som lämnar ut postpaket i området tog jag en tur i Kirseberg, stadsdelen jag bor i, uppe på det som kallas Backarna och som är väldigt pittoreskt.
Och eftersom jag väntat så länge så blir det två bilder, den översta (baksidan av en liten restaurang, med en liten uteservering till höger). Pittoreskt i lite ironisk mening kanske, men väldigt folkligt.
Den andra är ett mer typiskt pittoreskt gatuhus i en av Backarnas gränder där stockrosorna växer direkt ur gatan. Påminner oss om att Skåne en gång var danskt, tycker jag.
Fler pittoreska fönster hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

fredag 15 juli 2011

Tema fredag den 15 juli: Doft


Veckans fredagstema hos Carina/Sinneskatten är Doft, något som sommaren är fylld av, speciellt utomhus.
Det har regnat ett par dagar nu (juli är den regnrikaste månaden enligt statistiken) här i Malmö, men jag tror att det är på väg att ge sig nu när jag är ledig.
Det regnade i alla fall lite fortfarande när jag åkte för att handla för ett par timmar sedan och jag tog en bild på en gräsplätt bredvid huset där jag bor.
Doften av gräs, och för den delen mycket annat som växer, efter ett regn är speciell.
Så tänk på det när det regnar: det kommer fint efteråt.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

tisdag 12 juli 2011

Veckans fönster 135: Tankfullt


Veckans fönster på Susannes fotoblogg den här gången var minsann ingen enkel uppgift, inte i mitt tycke i alla fall.
Jag lyckades nästan inte hitta något Tankfullt fönster fastän jag tänkte och försökte och tog några bilder jag insåg att jag inte kunde använda.
Nu, tisdag, har jag fått till ett och nog är det tankfullt på den här platsen (inte minst mannen som tankar ser lite tankfull ut).
Fönster finns det med, även om de kanske inte dominerar bilden.
Hur andra löst uppgiften kan man se här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

lördag 9 juli 2011

Fototriss sommar 2011, 2: Gissa temat




I brist på bättre att hitta på lägger jag in ännu en Fototriss på nummer 142:s tema: Gissa temat.
Och, nej, det är inte så enkelt att svaret är skor eller fötter, nej här ska ni lägga ihop de tre bilderna och få en titel på en svensk låt.
Låten är skriven av en mycket känd musiker och sångare och lite skådis med.
Folkkär, kontroversiell och för tidigt död.
Och flera artister har spelat in covers på denna låt.
Men vilken låt är det då?
Fler bidrag till Fototriss 142 finns här.
Och rätt svar hittar ni via en länk i min första kommentar.
Ha en fortsatt fin sommar.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Tema fredag den 8 juli: Ledig


Veckans fredagstema hos Carina/Sinneskatten är: Ledig.
Det stämmer för min del denna lördag (som det blivit nu) men annars var det jobb både i går och är det även i morgon, söndag.
Och sedan håller det på ett par veckor till innan jag får en välbehövlig semester.
Någon sprillans ny bild till temat blir det inte, utan en jag tog för några veckor sedan på Rådhusplatsen i Köpenhamn.
Då var jag ledig och tog en tur till Dronningens by, en stad med internationell känsla och mycket liv och rörelse. Och det blir nog fler turer dit i sommar, det är ju grannstaden.
Och det finns så mycket som är roligare (hm, det betyder ju lugnare på danska) än att bara gå på Ströget och titta på andra turister eller att sitta i rätt dyra Nyhavn.
Ha en bra helg, allihop!
Fler bilder på temat hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

onsdag 6 juli 2011

Sommar har börjat tämligen avslaget



Sommar i P1 är inne på sin andra vecka nu och en del har jag hört, en del har jag missat.
Det jag har haft tid att lyssna till ostört har jag faktiskt få gånger lyssnat på ända till slutet.
Det är bara att konstatera att en del sommarvärdar inte kan hålla min uppmärksamhet uppe i närmare en och en halv timme.
De må vara duktiga på något eller kända för något, men det innebär inte att de kan göra radio så man vill lyssna till hela deras program.
Jag tog mig igenom Thomas Johanssons program, i hopp om att denne konsertarrangör skulle ha något utöver det vanliga att berätta. Men hans program var så trist att jag höll på att gäspa käkarna ur led.
Han spelade förvisso bra musik, men valde mest låtar jag redan hört en miljon gånger.
Jag är övertygad om att Totte Lundgren, som driver Rockklubben KB i Malmö och arrangerar en massa konserter även utanför den, kunnat berätta historier som är intressantare om Thomas Johanssons ältande av middagsätande med Bruce Springsteen.
Men då är ju Totte Lundgren inte lika känd och han jobbar dessutom i Malmö.
Överraskningen, den positiva, hittills är allas vår Henke Larsson, mannen som börjar alla sina svar med "nej".
En av Sveriges alla tiders bästa fotbollsspelare och en kille som alltid givit ett sympatiskt intryck (vem minns honom inte i sina långa dreadlocks VM 1994?).
Det intrycket förstärktes när han, med sin lite knarriga röst, berättade om vad som drev honom som spelare och om de oerhörda svårigheter han gått igenom med en bror som knarkade och som dog av sitt missbruk.
Därtill hade Henke ett personligt urval vad gällde musiken (fotbollsspelare brukar inte vara kända för det) och spelade till och med Buffalo Soldier med Bob Marley.
Det tyder på ett öppet sinne med tanke på att hans bror inledde vandringen utför med att röka hasch. Jag är övertygad om att marijuanarökaren Marley skulle haft ett och annat tröstens ord att säga till Henke.
På tal om droger så är det Sven Nylanders tur att ha Sommar denna torsdag, den 7 juli.
Och vilket kan man tänka sig har (hittills) varit det vanligaste ordet i Sommar?
Själv tippar jag på just ”jag”. Många värdar är oerhört självcentrerade.
I kväll är det quiz igen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

måndag 4 juli 2011

Jag fick tala med en gammal hjälte i telefon

Jag fick, utan att jag direkt insåg det, tala med en gammal hjälte från 60-talet i förra veckan.
Det var en person som ringde jobbet och sökte en person som sommarvikarierade för en person som hade semester.
Uppringaren hade blivit vidarekopplad via den ”förnämliga” telefonanordning vi har där det inte finns några fasta telefoner, utan bara mobiler.
Eftersom ingen svarade på vidarekopplingen hamnade han hos mig, som har ett så kallat gruppnummer där man förr eller senare hamnar om ingen annan svarar.
Och jag kände av någon anledning att jag nu verkligen ville hjälpa uppringaren och hitta vikarien som inte svarade.
Men vikarien stod inte att finna och jag sade att jag skulle ta uppringarens nummer och skicka det vidare till den han sökte.
”Men jag kan ringa senare annars”, sade uppringaren.
”Nej, nu ska vi fixa detta. Vad heter du, och vad har du för nummer?”.
”Okej, jag heter Klas Burling …”
”Klas Burling, det låter bekant”, svarade jag och jag förstod att det var flera som sagt så till honom.
Och det var dessutom årets underdrift: Klas Burling var mannen som ledde rock- och popprogrammen av betydelse i Sveriges Radio under början av 60-talet, då min musikaliska värld formades.
Han spelade alltid den senast musiken från England och USA och jag var klistrad vid radion under hans program.
Han upptäckte tidigt The Beatles, intervjuade dom och såg till att de redan 1963 kom till Sverige och spelade live i radion.

Och han har gjort en kultintervju i radio med en Bob Dylan som befann sig i en rusch av framgång i karriären i mitten av 60-talet och då besökte Sverige för första gången.
Detta nämnde jag givetvis för honom innan jag avslutade samtalet och han förklarade att Dylan varit hög som ett hus under intervjun, den intervju som är en kultklassiker bland Dylans fans och till och med följde med på cd i en återutgivning av Dylans bok Tarantula i Sverige för några år sedan.
Intervjun borde vara obligatorisk att lyssna på för alla aspirerande journalister.
Den är ett skolexempel på hur man med envishet och följdfrågor kan få en person som Dylan, som vid tillfället var mycket skeptisk till alla journalister och deras ”töntiga” frågor, att tina upp, släppa sin ironiska gard och faktiskt säga några vettiga saker.
Något han sällan gjorde på den tiden.
Intervjun finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

söndag 3 juli 2011

Blixt och dunder hela kvällen i Malmö


Det regnade rejält i Malmö under lördagen.
Förvisso höll det upp under större delen av eftermiddagen och jag hade till och med planer på att ge mig ut någonstans för att ta en öl på någon uteservering.
Men så brakade det loss; himlen blev mörk som på natten och åskvädren for fram på rad över Malmö. Så jag höll mig hemma min lediga lördagskväll.
Genom köksfönstret kunde jag se två herrar som sökte skydd för vädret under den stora björken på lekplatsen. Där satt de i godan ro (jag tror de hade haft sällskap ut av några barn som bara stannade en stund på lekplatsen) medan det åskade och blixtrade och till och från regnade.
Det sägs ju att man inte ska söka skydd under ett träd när det åskar, men de båda herrarna verkade inte bry sig om detta faktum.
Kanske är det heller inte så farligt inne i stan, även om trädet är högt och blixtar rent teoretiskt skulle kunna ledas dit.
Den säkraste platsen under ett åskväder lär vara i en bil. Och varför det är så har jag lagt på minnet sedan fysiklektionerna i skolan: bilens kaross funderar som en Faradays bur, man sitter inne i ett skal som leder eventuella blixtnedslag vidare utanför buren.
Så fick jag ju faktiskt använda den kunskapen med.

PS: Det är inte utan att man undrar hur alla som är på Roskildefestivalen i helgen klarade ovädret. DS.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

lördag 2 juli 2011

Veckans fönstertema 1 juli: Hängigt 2


Veckans fönstertema på Susannes fotoblogg är Hängigt, som nu dyker upp för andra gången.
På något vis känns det rätt, eftersom jag känt mig lite hängig i dag efter två dagars intensivt arbete.
Jag var hemma mitt i natten mellan torsdag och fredag, satt uppe alldeles för länge och sov sedan för lite.
Men jag var ute mitt på dagen och handlade och tog några varianter på fönster som skulle passa temat.
Eftersom jag ställde min cykel vid Hemköp, där jag skulle handla, låg det nära till hands att utnyttja fönsterprakten på Entréhuset som ju ligger precis intill (ja, ni vet väl vid det här laget).
Och hängigt skulle då syfta på att det hänger en stor banderollliknande sak, med varuhusets namn på, alldeles bakom de gigantiska fönstren vid ingången och att det är ett ställe där det brukar hänga lite folk utanför.
Men till det kommer nu att verksamheten i huset tycks hänga på gärsgårn. Flera butiker har slagit igen på grund av ekonomiska problem, och stämningen bland de kvarvarande handlarna är visst rätt hängig.
Fler bilder på temat finns att se via kommentarerna här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

fredag 1 juli 2011

Tema fredag 1 juli: Svalka


Veckans fredagstema hos Carina/Sinneskatten är svalka.
Några problem med att svalka mig har jag inte haft de två dagar värmeböljan (den Aftonbladet lite sinnesslött kallade tropisk värme) varade i Skåne.
Jag jobbade dessa båda dagar och luftkonditioneringen på jobbet är klart godkänd.
När jag lämnade jobbet natten mot fredag föll ett svalkande regn över Kristianstad och värmeböljan var över.

Så jag tar i stället en bild från midsommarfirandet hos vännen och kollegan F och hans familj i deras fina kolonistuga.
Värden hade byggt den fina svalboxen i frigolit på gården och där förvarade han mängder av öl som han frikostigt bjöd på. Den gav den svalka som behövs för att ölen skulle hålla en lagom temperatur (öl ska helst inte vara iskalla) och det fanns många tillfällen att inventera i boxen under midsommarkvällen och -natten.
Fler bilder på temat svalka finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,