Jag är den här veckan sent ute med mitt bidrag till Susannes fönstertema: Nymålat.
Precis som jag var förra veckan; men det är väl bättre sent än aldrig som gäller här.
Jag har som vanligt fullt upp med jobbet och det eviga pendlandet. Det var dock i samband med det senare som jag en kväll i veckan nu tog mitt bidrag när Öresundståget mot Malmö stannade till på Lunds station.
Tekniskt lämnar väl bilden ett och annat att önska och jag kan inte med säkerhet säga hur pass nymålat det ”dekorerade” pågatåget är. Men jag tycker det funkar till temat, och det är en ny bild,
Denna vecka vill Carina/Sinneskatten att vi ska visa bilder på temat Dropp, kanske dropp från taken.
Det är bara det att i Skåne, i alla fall i Kristianstad där jag jobbar och i Malmö där jag bor, har snön försvunnit redan och det finns inget som kan smälta och droppa från taken.
Däremot finns det snödroppar, fast sådana har jag inte kunnat leta upp för att fota dessvärre.
Så jag krystar till det med (överst) en bild från Västra Hamnen i Malmö där vattnet mer forsar än droppar och där det på den vita väggen sitter mängder av vattenkranar som ständigt droppar och rinner.
Ja, det är ett konstverk.
På den nedre bilden tillverkas det dyrbara droppar i anläggningen där i bakgrunden (jag tog bilden från bussen på vägen hem i dag). Bränneriet i Nöbbelöv utanför Kristianstad tillverkar råspriten till Absoluts alla vodkasorter.
PS. Ska vi ta ett skånskt ord som inte betyder vad man kanske tror så kan vi ta ”kär”. En ”kär tös” är en rar flicka, en kär människa är trevlig och rar och sympatisk på alla vis. Men en kär tös kan ju också vara kär i någon så klart. DS.
Hälsotillståndet har inte tillåtit någon längre jakt på motiv, utan jag fick nöja mig med dessa huvudlösa (ja inte han längst till vänster) figurer i Intersports skyltfönster i Entré (grannar med det provisoriska (?) Systembolaget).
Nytt fredagstema hos Carina/Sinneskatten i går: Skapande.
Jag var faktiskt ute en stund för att känna hur det kändes efter att ha varit inne och sjuk i nästan en vecka.
Det blev några nya bilder på temat och av dem valde jag ”Den döende snögubben”.
Det har inte snöat mycket i Malmö i vinter, men någon dag under min sjukvecka föll det rätt bra med flingor och jag jag såg genom köksfönstret hur en pappa med barn skapade en reslig snögubbe med morotsnäsa och allt.
Sedan kom tövädret, som så ofta i Malmö efter snö.
Dag för dag kroknade gubben för att till slut vika sig på mitten och tappa huvudet.
När jag till slut kom ut var det bara dessa sorgliga rester, inklusive morotsnäsan, kvar.
Skapande behöver inte vara för evigt; det kan vara en snögubbe som glädjer dem som skapar den och oss som ser den.
Precis innan nästa omgång av Veckans fönster på Susannes fotoblogg drar igång slänger jag in mitt bidrag till den pågående omgången med temat: Bakvänt.
Det kan ju verka bakvänt, men det har sin förklaring.
Bilden tog jag på bussen fredagens den 10 februari, på väg ner till Malmö C för vidare befordran till jobbet i Kristianstad.
När jag jobbat sov jag över i Kristianstad och tog en buss hem för att fira födelsedag och för att till exempel lägga in denna bild på min blogg.
Som en blixt från klar himmel slog en (förkylnings)influensa till med full kraft och det blev vare sig bloggande eller födelsedagsfirande, utan en djävulskt sjukperiod som jag nu börjar återvända till det normala från. Även om det inte är 100 procent över än.
Men jag tyckte det var synd att inte använda bilden.
Fler bilder på temat här, men jag vet inte om jag själv hinner kommentera övriga bidrag.
Så gick ännu några lediga dagar på vad som känns som ett kick.
En ny arbetsvecka tränger sig på denna iskalla måndag och om ett par timmar ska jag ta buss och tåg för att ta mig till jobbet i Kristianstad.
Behöver jag säga att jag hellre hade stannat hemma ett par dagar till, eller känner ni det redan på tonen i det jag skriver?
Nåväl, en del hann jag i alla fall med under de ynka tre dagar jag fick till mitt förfogande.
Höjdpunkten var i lördags då jag och min vän Monika gick på bio och såg Tomas Alfredsons (Hasses pojk) Tinker Tailor Soldier Spy, en film jag kan rekommendera, allt beröm den redan fått förtjänar den och det är ett stycke nutidshistoria vi inte ska glömma.
Sedan är det alltid lika roligt när jag går på bio (det är långt mellan gångerna nu) att upptäcka att det är hundratals andra som också ska se film och att föreställningen vi var på var i det närmaste utsåld.
Ett tips vad gäller den här filmen: det händer mycket i den (nej, inte en massa explosioner och biljakter och liknande bjäfs) och det gäller att vara med och ta in vad folk säger och gör för att att inte bli förbryllad.
Efter filmen gick vi till stamhaket, Pickwick, där det var isande kallt (tolv grader plus inomhus) på grund av några sönderfrusna rör och någon trasig värmefläkt.
Vi drog vidare till ett annat hak där det var varmare och mer folk och där fick vi sällskap och blev sittande och hade det bra några timmar innan det var dags att ta bussen hem.
Upplivad som jag var över hur härligt det fortfarande kan vara i Malmö, trots allt elände som händer här, skickade jag ett mejl till Vaken på nattradion och önskade Vi drar till Malmö med Timbuktu och Simone och fick till min glädje höra mejlet läsas upp och låten spelas.
Uppenbarligen är det heller inte bara här i Malmö som det härjar vansinniga människor.
Vi behöver alla få slippa sådant och få mer livsglädje i stället, i Malmö, Göteborg och resten av världen.
Dags för en fika innan det är tid att dra från Malmö.
Och inte har jag hunnit med någon Fototriss heller.
Redan fredag, den första i februari detta skottår, och veckans Fönstertema hos Susanne är: Dansant.
Vad kan egentligen vara mer ”dansant” än Malmös klassiska dansställe Amiralen: överst den stora fönsterväggen ut mot Folkets park (dansgolvet är där innanför) och nedanför den mer diskreta entrén vid Amiralsgatan.
Och så kom jag att tänka på en låt som passar med temat och min översta bild:
Fredag igen och ett nytt fototema hos Carina/Sinneskatten: Historia vi inte glömmer.
Jag väljer att berätta om teatern/biografen Victoria som ligger centralt i Malmö, på Södra Förstadsgatan (den delen som är gågata).
Den fyller 100 år i år och för en 35-40 år sedan verkade dess glansdagar vara över. Verksamheten låg nere och politikerna i stan tyckte, som många politiker i Sverige gjorde på 70-talet, att det var väl bara att riva huset då.
Men det förslaget mötte på motstånd som gick till civil olydnad då ett antal kulturellt sinnade personer ockuperade Victoria.
Rätt eller ej, det var det delade meningar om, men politikerna tvingades tänka om och än i dag står Victoriateatern där, upprustad och fin och full av aktiviteter.
Den som i dag skulle föreslå att det vackra huset skulle rivas lär inte ha fått så många med sig.
Tiderna förändras och detta är historia som vi definitivt inte glömmer.