Twingly statistik

onsdag 27 april 2011

Vem är egentligen en celebritet?

Jag såg i en tidning att TV4 ska starta en ny serie kallad "Klockan åtta hos stjärnorna", ett program där man tydligen förväntas använda sin dyrbara ledighet till att titta på folk som äter middag.
Där ska fyra "stjärnor", "kändisar", ja de kallas till och med "celebriteter" i tidningens förhandsinformation, turas om att fixa middag åt varandra.
Det låter ju fruktansvärt rafflande.
Ta inte illa upp, ni som gillar att se sådant på tv, men för mig känns det som ett rent slöseri med tid.
Sedan kan man ju undra vem som i dagens läge är en celebritet. Premiärvärd i serien är en Edward Blom, en människa som jag (som ju ser på tv väldigt sparsamt) har mycket vaga aningar om vem han egentligen är och vad han skulle vara känd för, vad som ger honom celebritetsstatus.
Dock ser jag i hans egen presentation av premiärprogrammet att han inte kan stava rätt till namnet på en av de andra medverkande "celebriteterna", Ann-Louise Hanson. Det kan för övrigt inte heller TV4, som visar programmet.
Nej, de kanske skulle haft med Mehdi Ghezali, så kunde publiken får höra lite stårys om hur det var på Guantanamo. Dessutom är det ännu svårare att stava till hans namn än till Ann-Louise Hansons.
Själv ska jag tillbringa kvällen på The Pickwick Pub här i Malmö.
Det är onsdag, och det är dags för quiz.
Det ska mycket till för att ett tv-program ska slå ut det.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag känner inte alls till kvällens värd "kändisen" Edward Blom. Jag har aldrig hört hans namn förut och nunan är mig totalt främmande. Så kan det vara med en "kändis".

Ha en trevlig kväll på The Pickwick Pub!

Edward Blom sa...

1. Inte så lätt med stavningen: i folkbokföringen heter hon Inger Ann Louise Hansson Glenmark utan bindestreck, men på skivorna står det ömsom Ann-Louise Hanson med ett s och Ann-Louise Hansson med två s.

2. Nej, jag är inte särskilt känd - är en arkivarie som fått göra lite program om mat och historia i tv och radio.

BP sa...

Nu visste jag inte vem någon av personerna var. Så du förstår att min allmänbildning vad gäller tv är obefintlig. Tror liksom inte att jag missar så mycket.