Twingly statistik

måndag 9 januari 2012

Livet går vidare: Nu en tid utan storhelger
Ja, nu är alla helger som har med jul och nyår att göra över för den här gången och inte förrän i början av april, när det är påsk, får vi några extra helgdagar igen.
Visst, i skolan har man ju sportlov i februari och där tar väl många föräldrar ledigt tillsammans med barnen.
I dag är det den 9 januari, den ljusa delen av dygnet här i Skåne har blivit 22 minuter längre (i Luleå handlar det om nästan en timme).
Denna måndag skulle min storebror, Jan, ha fyllt 67 år om han inte drabbats av en dödlig form av cancer för några år sedan. Ljuset på den översta bilden är för honom.
Hans livs ljus släcktes i förtid. Jag menar, 67 år är ingen ålder på en svensk i dessa dagar.
Andras livsljus har släckts i förtid de senaste månaderna här i Malmö, av folk med skjutvapen och noll respekt för andras liv.
I fredags hölls en manifestation på Gustav Adolfs torg, i hjärtat av Malmö city, där runt 6000 personer deltog för att visa att detta inte är något vi i Malmö accepterar (de två nedersta bilderna är därifrån).
Fler borde ha kunnat ställa upp, men visst var det ett mäktigt kollektivt ställningstagande.
Kanske borde vi manifestera även för att folk ska slippa bli rånade i sina butiker och på gator och torg. För att vi ska få leva våra liv utan rädsla för att någon annan ska förstöra dem för oss.
I övrigt avslutades helgperioden med att Malmös fina skyskrapa, Turning Torso, utsågs till en av världen 20 mest ”ikoniska” skyskrapor.
Mindre kul var det väl för förre MFF-tränaren Roland Nilsson att få veta att han får kicken som tränare för FC Köpenhamn efter bara ett halvår. Du skulle stannat i MFF, Rolle!
Vad valen som förirrat sig in i Öresund tycker om detta lär vi inte få veta.
Den tiger och irrar vidare i Sundet.
Själv ska jag börja jobba igen efter fyra dagars ledighet.
Skönt? Nja.

Jah Hollis

4 kommentarer:

Matts sa...

Ja våldet känns som att det har eskalerat den senaste tiden i Malmö. Som anställt på sjukhuset i Malmö så får man till sig en hel del intryck av händelserna...även som privatperson med barn som har blivit ungdomar.
Nyheten om valen har jag missat...tänk vad klimatet kan ställa till med.

Vh

BP sa...

Ditt inlägg känns nästan som en årskrönika.
Ja cancer är jag "omgiven" av just nu, så jag förstår dina tankar om hemska, lömska Mr C.
Att Malmö blir känd för nå't annat än Zlatan är ju bra med tanke på TT, som konservativa Stockholm aldrig skulle smälla upp.
Våldet i Malmö är skrämmande och bra att man demonstrerar - hoppas att något positivt kommer ur det!

Eva Nygren sa...

Fint med den stora manifestationen. Det är sorgligt det som händer i Malmö. Man kan visserligen säga att det är i begränsade kretsar men det är ändå oroande.

Mikael K sa...

Ja, cancer är mög.

Fint och bra med manifestationer. Och bra att den exponeras.