Twingly statistik

måndag 23 augusti 2010

Än lever några av de gamla bluesgudarnaJag tog en tur ut till Malmöfestivalen i går kväll, söndag alltså.
Samtidigt som Lars Winnerbäck var det stora dragplåstret uppe på stora scenen på Stortorget valde jag bluestältet vid Altonaparken.
Där spelade en av de ännu aktiva gamla bluesgudarna, Eddie Kirkland, som fyllde 87 år den 16 augusti.
Kirkland har ett cv som få, bland annat gitarrist hos Little Richard (ett jobb även Jimi Hendrix haft) och ledare för Otis Reddings turnéband.
Inte fel att det påstå att det var en levande legend som mötte en jublande publik när han, kompad av suveräna finska bluesbandet
Wentus Blues Band (en ny bekantskap för mig), gav järnet, elektriskt och volymstarkt, i bluestältet och till och med fick arrangörerna att ge tillåtelse till ett inofficiellt extranummer när tiden gått ut.
En av de där överraskningarna Malmöfestivalen alltid kan bjuda på om man lusläser programmet och inte bara går på det alla andra ska se.
Inget fel på Winnerbäck, han var säkert bra, men honom lär vi få många chanser att se igen, medan Eddie Kirkland vid sin ålder (som han själv sade) får vara glad för varje gång han får en ny chans att möta publiken.

En annan som jag fått för mig skulle sjunga på sista versen är min gamle favorit Johnny Winter, som det ryktats om att han skulle vara svårt sjuk (bland annat på grund av sin albinism, snacka om vit bluesman).
Men nu låter KB i Malmö meddela att 66-årige "Johnny Guitar" (rena ungdomen jämfört med Eddie Kirkland) återvänder och spelar i november.
Det är väl bara att fixa en biljett.

PS. Bilderna från Eddie Kirkland-konserten är lite suddiga och korniga (det går att klicka upp dom i storlek), men tagna på fri hand utan blixt (som vanligt) med Iphone och Canon Ixus. DS.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Legend?

Jah Hollis sa...

Levande legend, ja, som hela uttrycket är. Stor språklig skillnad mot att kalla någon legend när det ska heta legendar. ;-)

LaDolceVita sa...

Hej!
Japp, nu funkade det. Eddie Kirkland är en riktigt gammal klassiker...
Underbart att sitta ute en sommarkväll med ett glas vin & njuta av blues... Ha en riktigt trevlig kväll!