Twingly statistik

lördag 21 augusti 2010

Lite reggae bara för att pigga upp oss

Reggae är väl av många sedd som en lättsam musik man lyssnar till mest på sommaren, men för mig är den vare sig lättsam (om än ofta glädjefylld) eller speciellt anknuten till någon viss årstid.
Men just i dag hade jag tänkt mig att använda lite högklassig reggae just bara för att hålla tag i sommaren ett tag till och för att pigga upp oss alla som ska stiga in i, eller redan stigit in i, den grå vardagslunken igen efter sol och semester.
Låter det motsägelsefullt? Ja, sådan är jag nog. Lite motsägelsefull.
Men håll till godo och känner ni att ni inte kan sitta stilla när ni lyssnar på detta så är det som det ska. Känner ni inget alls ska ni uppsöka en medicinman för att ta reda på vad som är fel med er.1. Mixerbordets magiske mästare, Lee Perry, alias Scratch, alias The Upsetter: Croaking Lizard2. Kingston´s Finest, The Gladiators, som på sin tid kunde ta upp kampen med The Wailers: Hearsay3. Den magiske melodicamannen, Augustus Pablo, som skapade en egen genre inom reggaen: Skanking Easy

Go deh!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Reggae är bra musik att ha i lurarna när man ska ut och springa.

Eva Nygren sa...

Det har du nog rätt i, ASD. Jag är så trött på min ilurarna-musik, så det kan vara ett tips.

Jah Hollis sa...

Har man inte upptäckt den genuina reggaen än så har man en musikalisk skatt som bara ligger och väntar. Och faktum är, att den som gjordes från slutet av 1960-talet och en bit in på 1980-talet, är den som utan jämförelse står sig bäst än i dag. Det finns ju även nyare reggae som är bra, men den hämtar ofta inspirationen från den gyllene eran.
http://www.roots-archives.com/