Twingly statistik

fredag 20 augusti 2010

Så var det festivaldags i Malmö igen

Låt mig till att börja med säga att det inte blev något av med den efterlängtade quiztrippeln den här gången heller. Det ville sig inte riktigt i avslutningen på Fagans på torsdagskvällen och vi hade en bit upp till vinnarna.
Men från och med nu är det annat som gäller och sista semesterveckan sammanfaller med Malmöfestivalen 2010.
Det älgwokande gänget är på turné och har som vanligt checkat in på billighetshotellet jag har inpå knutarna.
Nu drar festivalen igång med full kraft och håller på i en vecka full med mat, musik och annat mer eller mindre skoj.
Som vanligt går diskussionen igång om folklighet kontra finkultur, langos kontra gourmetmat, fylla kontra trevlig samvaro och så vidare i all oändlighet. Få saker tycks engagera som Malmöfestivalen och dess utformning och innehåll (även i år har man flyttat på en del av festivalområdet och närmat sig hamnen).
Själv tycker jag som von Trier, man får ta det goda med det onda om alla ska kunna ta del av festivalen. Det finns bra musik att kolla in varje dag och det finns mat som passar alla (jag har själv aldrig ätit langos, men har heller aldrig gått hungrig en festivalkväll).
Det behöver inte vara så krångligt att gå på festivalen och ha kul, själv tänkte jag spana in danska bandet Efterklang nere vid Posthuset i kväll, träffa vänner och kanske ta en öl eller två.
Sydsvenskan verkar bli mer och mer insyltad i festivalen (det finns två stycken Sydsvenskanscener vid Posthuset) och jag vet inte vad det betyder för deras journalistiska bedömning av densamma.
I dagens tidning lovar man i alla fall att "guida till det mest spännande du kan se och höra de närmaste åtta dagarna".
Hur man kan veta i förväg vad som ska bli det mest spännande är mig en gåta, men det är naturligtvis några skribenter på tidningen som
tipsar om vad de tror kan vara se- och hörvärt.
Men inte ens de är ju synska, eller?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

LissenTo sa...

Det bästa är väl en mix av all sorts musik och mat!
Trist om man bara är enkelriktad.
Ha så kul!

BP sa...

Är så avis på er malmöiter att ni har en festival överhuvudtaget. 08 hade du Vattenfestivalen men lyckades inte hålla den vid liv. Så synd!

PS. Undvik Langos. De dryper fett och de enda dom gör är att skapa extremt sura uppstötningar som du inte kan skölja ner ens med tre öl. Ha en riktigt rolig kväll!!! DS

Jah Hollis sa...

L: Så sant, men det är som sagt alltid ett diskussionsämne i Malmö. Det får inte vara för folkligt för somliga eller för svårt för andra.

BP: Det är just synen av de fettdrypande langosen som gjort att jag aldrig velat smaka dom.

B i r g i t t a sa...

En langos blir det garanterat men jag undrar om de är lika goda som i Ungern?

Jah Hollis sa...

Ser man på, här kommer i alla fall en till langosens försvar. :-)