Twingly statistik

fredag 6 maj 2011

Tema fredag den 6 maj 2011: OväntatSå var det fredag igen och dags för ett nytt fredagstema: Oväntat.
Den här gången drar jag till med två bilder som jag tog förra veckan när jag skulle slänga lite tidningar och annat vid en återvinningsstation.
Något oväntat såg det ut (och luktade) som om det läckte olja från en av containrarna. Såvitt jag vet är det ingen oljeåtervinning där, men en titt bakom metallbehållaren förklarade saken.
Där hade någon oväntat (ja, ni börjar väl ana en ironisk ton här) dumpat ett helt lass saker, bland annat något som tydligen läckte olja, en grill, ett bildäck och en hel kartong med videofilmer.
Oväntat?
Ett antal besök vid sådana här återvinningsstationer har ju inneburit att man är beredd att vänta sig vad som helst, men detta var ovanligt grisigt gjort.

Minst sagt.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

17 kommentarer:

Bitten sa...

Usch ja, folk bär sig åt som grisar ...

Misswhatsit sa...

Ja det borde ju verkligen vara oväntat med sån nedskräpning. Här i norr är det strängare. En äldre dam blev dömd till böter efter att ha dumpat en stekpanna utanför en container.:)Kanske lite hårt, men hon gör nog inte om det:)
Trevlig helg!

Sinna sa...

Åh vad tråkigt och oväntat!!
Tänk att folk kan göra hur som helt
Sinna

Elisabeth sa...

Ingen vacker syn, men visst vill man att det är oväntat. Vi väntar oss att alla tar sitt ansvar för miljön!!! Ha dé!

Maria G sa...

Det är aldrig roligt att se sånt här... Att inte folk kan slänga sakerna i containrarna istället för att bara dumpa det vid sidan av.
Inte är det speciellt oväntat heller att det ser ut så här, tyvärr.
Trevlig helg!

BP sa...

Visserligen en oväntad syn men tyvärr väntad med tanke på vilka idioter som slänger sina saker sådär. Så himla trist - men ett toppen bidrag till temat såklart.

Skaparglädje sa...

Trist när det ser ut så där.
Trevlig Helg!

Ingrid sa...

Nog är det trist att folk inte orkar sortera och lägga skräpet i rätt containrar utan utgår ifrån att det är andra som ska ta vara på det.

Ha en fin helg!

Cecilia Artista sa...

Usch, riktigt grisigt! Trist!

Bildgatan sa...

Visst önskar jag också att det vore mycket oväntat och även om det inte är det så är det ju åtminstone det varje gång man ser sådant elände.

Var lämnar de hjärnan varje gång de åker till en återvinning? Jag vet inte men här i Luleå är det gratis (för privatpersoner) att åka till kommunens stora återvinning där allt går att slänga och sortera. Tyvärr är det inte så i alla kommuner vilket gör att på vissa platser ser man mer ute i naturen. Hittade bl.a. en stor TV i skogen utanför Haparanda, där det kostar.

Många skräpar hellre ner direkt det kostar en krona, men ta bilen och köra till skogen det är "gratis".

Anni sa...

Usch. Som om inte återvinningscontainrarna är fula som det är? Nog undrar man varför folk tänker så kortsiktigt? Efter att ha sett Bursynsky/OIL-utställningen på Fotografiska är jag rätt beklämd över mänsklighetens (o)förmåga till tankeverksamhet...

http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/Burtynsky-OIL

ametrinsfoto sa...

Ja det är sannerligen mycket oväntat som ligger och skräpar runt dessa återvinningsstationer. Tråkigt.

Pysselfarmor sa...

Tyvärr en ganska vanlig syn tycker jag....och jag blir aldrig "härdad" utan blir lika ledsen (eller förbannad?!!) varje gång....helt otroligt hur människor tänker....eller tänker inte rättare sagt!

Mona sa...

Både väntat och oväntat på samma gång. Förstår inte hur dessa människors hjärna fungerar. Kanske för lite hjärnceller?

Monica o Jacob sa...

Ja vad säger man, bättre där än ute i naturen men grisigt gjort.
Oväntat kanske att någon gjort sej av med alla sina grovsopor.

Pumita sa...

Med en tändsticka hade det blitt en riktig majbrasa! Tänk att civiliserade människor kan bära sig så dumt åt. Usch! Både oväntat och inte. Fast den som slängde i oljan hade väl inte väntat sig ngt läckage.

Maria Berg sa...

Hjälp den blöder... för det är väl den färgen containrar har eller?