Twingly statistik

lördag 7 maj 2011

Äntligen dags för The Wall i KöpenhamnLedig helg, kanonväder och äntligen dags att åka över till Köpenhamn för att se Roger Waters och hans musiker framföra klassiska Pink Floyd-albumet The Wall i sin helhet.
Mannen som ligger bakom såväl konceptet som större delen av musiken till The Wall beslutade ju i slutet av 2009 att blåsa nytt liv i den liveuppsättning som hans band Pink Floyd turnerade med i början av 1980-talet och som nu uppdaterats.
Vi är sex stycken (i åldrarna 16-63 år) som ska över och se förställningen i Köpenhamn i kväll den 7 maj. Biljetterna har vi haft sedan de släpptes i slutet av sommaren förra året och Parken lär vara utsåld sedan länge (inklusive biljetter som som i vanlig ordning köpts på spekulation och nu bjuds ut på Blocket för dubbla priset).
Man kan tycka vad man vill om Pink Floyd och Roger Waters och The Wall (själv är jag förtjust i alla tre, precis som jag är förtjust i Little Richard och Low och i all bra musik), men ingen kan förneka att detta är en klassiker.
Fast jag misstänker att en och annan gör just det bara för att de har fastnat någonstans på vägen när det gäller musik.
Mot Köpenhamn!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

BP sa...

Det är en klassiker och maken och jag är väldigt avis!!!! Njut!!!

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag är också väldigt avis, faktiskt - både på Köpenhamn och The Wall.

Erik "Semlan" sa...

Kan bara önska dig trevlig lyssning och njutning. Pink Floyd tillhör favoriterna och Roger Waters musik är klassisk!
Lite avis är jag.

Jah Hollis sa...

Det var en upplevelse utöver det vanliga, som man brukar beskriva det. Megastort, men ändå något man var mitt uppe i. Och med ett budskap få artister i dag kanske vågar framföra - om krigets vansinne. Utan att det kändes konstlat eller patetiskt. Och väldigt, väldigt bra musik.

larans sa...

Det där ska bli roligt att höra hur det var! Skulle varit intressant att vara med! Vilken nostalgitripp.
Länken till min fönsterbild fanns lite längre ner bland kommentarerna hos Susanne, jag gjorde fel först. Men här är den: http://larans.aminus3.com/image/2011-05-06.html.

rajson sa...

Måste ha varit en magisk kväll i Köpenhamn. Hade gärna deltagit. The wall o Pink Floyd spelades flitigt slutet 70 början 80 även hos mig.Lyssnar gärna även idag.
Precis som du skriver så finns det lite mening bakom musiken.
Tack snälla du för tipsen.
Det ska bli ett nöje att upptäcka en liten bit av din hemstad. Kompisen hittar nog bättre har ju sin svärmor där nere. Men henne ska vi undvika denna kväll!
Ha det gott!
Kikade på veckans fönster. Undrar inte om dessa traditionella fotofgafer med atteljé håller på att försvinna!?

bruniusart sa...

Ja av någon anledning så hade din kommentar blivit klassad som spam, men nu så syns den :) Kul att du gillade bilderna, bilden på dixie är min favorit med.

Ha en toppendag i köpenhamn!