Twingly statistik

lördag 5 november 2011

Tema fredag: Sitta/Sitter fast


Fredagen har blivit lördag som i praktiken är en söndag.
Det är med andra ord Alla helgons dag och jag ska lägga in en bild till Carinas/Sinneskattens fredagstema som är Sitta/Sitter fast.
Det är nog en och annan av oss som sitter fast i jobb och förhållanden och omständigheter som vi innerst inne inte är nöjda med, men som vi accepterar därför att vi inte orkar bryta oss loss och söka nya alternativ.
Men min bild handlar inte om sådant, utan om cyklar som sitter fast i ett cykelställ i Kristianstad.
Visst känns det lite trist att man alltid ska behöva låsa fast sina tillhörigheter och bevaka allt man äger och har för  att få ha det i fred?
Fler bilder på temat hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

15 kommentarer:

Monica o Jacob sa...

Det är nog bäst att låsa fast cykeln ordentligt.
Ingen gas utan kommunalt vatten, en del kanske har turen att bli tvångsanslutna;-(
Ha en bra helg;-)

Pysselfarmor sa...

Ja det är för bedrövligt och trots lås så kanske cykeln försvinner ändå - eller delar av den...det fick min som erfarenhet av när han var i tonåren och hade fått en "fin" cykel som han önskat sig och som han vårdade ömt...trist

Skaparglädje sa...

Cyklar är det många som vill stjäla, så det är bäst att sätta fast dem ordentligt.
Trevlig Helg!

ormbunke sa...

Tråkig syn men påpassligt fotat. Ha en bra fortsatt helg. Anita

4U2 sa...

*ler* ja, det hade vi!
Gratulerar till att vara en av de utvalda på Fototrissen!

Lena sa...

Ja det är ju tyvärr så att låser man inte fast sina grejer kan man ge sig den på att dom är borta.

Bildgatan sa...

Ja att cyklar ska sitta fast har vi fått börja vänja oss redan för många år sedan och det hjälper knappt. Har mistat tre låsta cyklar inne i stan. Ute på ön står de bara där och ingen som rört dem, men idag ska vi nog åka dit och ställa in dem för vintern.

Just nu pågår det en massa villainbrott i Luleå med omnejd och då hjälper det inte vad man än sätter fast dörrar och fönster med.

Att sitta fast i jobb, förhållanden och allt annat som egentligen inte är till belåtenhet längre är absolut ingen höjdare. Jag har tagit från mig det där med att vantrivas på jobbet för några år sedan och är så lycklig över att jag gjorde det i tid, man har ju åldern mot sig.

Vet inte vad det beror på att vissa inte kan se skillnad på ditt och mitt, tragiskt. Jag låser till och med lägenheten även om jag är hemma.

Förhoppningsvis får dina cyklar sitta fast där till rätte ägaren kommer och låser upp.

Leovi sa...

I like the color of this photo, I stole my front wheel twice.

Eva Trillian sa...

Gick omkring i Linköping för inte så länge sedan och vande oss vid synen av cyklar, cyklar, cyklar... men tyvärr också ett o annat ensamt hjul som satt fast...
Bra bild till temat!

Benita sa...

Det är nog bäst att låsa fast cykeln så den inte försvinner.

Nett sa...

Nog säkrast att ha cykln fastlåst :)

BP sa...

Toppen bild med en vardagsvy - tyvärr. Min arbetskompis son blev inatt bestulen på sin prillans ny iPhone 4S. Att man inte kan ha sina grejer ifred - speciellt inte i storstäder.
Din text var också väldigt tänkvärt och jag tycker faktiskt synd om människor som sitter fast utan att orka ta sig loss.

Mona sa...

Håller absolut med dig. Sedan jag fick min gamla cykel stulen för några år sedan så låser jag alltid min nya med tre lås. Cykelns vanliga lås, en bygel runt ram och framhjul och en kedja runt framhjul och cykelställ eller vad jag nu kan hitta att låsa fast cykeln vid. Mycket trist. Men bor man i en storstad så...

Åke Blomqvist sa...

Ja cyklar bör man låsa fast när man är i städer så där, synd att inte folk kan skilja på ditt och mitt! Tack för komentaren om Alnöbrons pelare, bron ligger numera på 12:e platts i fråga om längder.

Kjell E sa...

Det där ser ju ut att funka, så länge. Såg en bild härom dagen, från ett cykelställ, där man monterat bort cykeln, från det fastlåsta framhjulet.
Ha det bra.