Twingly statistik

tisdag 6 mars 2012

Pussy Riot skrämmer fegisen PutinRysslands nye tsar, Vladimir Putin, gillar att framstå som en tuffing och en stark ledare för det stora landet i öster.
Men frågan är hur tuff han egentligen och varför han är så rädd för folk som utmanar hans politik och vågar sig på att i demokratisk ordning vara kritiska?
Nu har det feministiska punkbandet Pussy Riot råkat ut för lill-tsarens vrede sedan de före det fuskangripna presidentvalet genomfört en snabb protestaktion i en katedral i Moskva.
Målet för protesten var Putin och hans metoder för att styra Ryssland.
Och Putins hantlangare grep tjejerna och satte dom i häkte. Alla utom två släpptes och de båda har nu börjat hungerstrejka i häktet.
Putin, Putin lille vän, vad är det som skrämmer dig så med att folk får säga vad de tycker?
Vladimir Majakovskij roterar i sin grav.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

BP sa...

Såg det på BBC för några dagar sedan dä dom även intervjuade tjejerna. Ärligt talat tyckte jag att det var väldigt vågat - av tjejerna alltså att låta sig intervjuas av BBC - live liksom.
Ja, nu fick dom "straffet".
Överraskar mig inte ett dugg tyvärr. Ryssland är en "skendemokrati".

Eva Nygren sa...

Det här hade jag helt missat. Han är en jävla skitstöver den där Putin. Det är synd om ryssarna, de går ur askan in i elden. Fast på vissa sätt är det kanske bättre, men å andra sidan verkar mycket vara sämre. Ett land som verkligen borde få vara demokratiskt – ja, som andra länder. Men grejen är ju just som BP säger att det är skenbart demokratiskt. Heja Pussy Riot.