Twingly statistik

söndag 10 juni 2012

Veckans fönster 183: Studentikost


Veckans fönstertema på Susannes fotoblogg är Studentikost.
Och studenter av den typ vi har i dag, det vill säga skolelever som helt enkelt gått ut gymnasiet, har vi kunnat se (och höra) flitigt i aktion i samband med alla studentutsläpp landet runt de senaste dagarna.
Fast frågan är om inte  uttrycket ”studentikost” har mer med den gamla typen av studenter, de som läser vid våra universitet och dessa studenters speciella kultur, att göra.
Nåväl, jag har nu frotterat mig vare sig med dessa eller de som lämnat gymnasiet och min lösning på temat blir en bild från Studentgatan i Malmö med fönster från Hansacompagniet (tidigare NK).
Bilden är för övrigt tagen två kvarter från Susannes egna variant på temat.
Och fler varianter finns det här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Pumita sa...

Haha, tack för ett gott skratt! Underbart bidrag. Undrar om livet är extra gräsligt i Amsterdam. ;)

BP sa...

Håller med Pumita, skrattade också över att livet är gräsligt... också i Malmö;-)

Mia sa...

Underbart! Och visst är det så som du skriver ang studenter...numera går man ut gymnasiet, nån studentexamen i den bemärkelsen är det ju faktiskt inte....

Hanna sa...

He he, bra lösning på temat. Egentligen är det alldeles för stor uppståndelse runt studenten, så himla kul är det inte att ge sig ut i vuxenvärlden. De flesta pluggar ju även vidare i dag.

Ninni sa...

Vilken fiffig lösning du hittade! Det där med studentikost håller jag helt med om...för mig handlar det om kårliv och spex som man roar sig med vid universiteten...kanske mera förr?
Må så gott!

Susanne sa...

Gräsligt fönster skulle jag kanske ha någon gång. :)
Fast då får du ta ett nytt foto.

För övrigt ser ditt fönster mest igensnöat ut, så vitt som det är. :)

larans sa...

Smart idé med Studentgatan. Det skulle jag ju själv kunnat komma på, jag är uppfödd på Studentgatan...fast förstås i Lund i Professorsstaden eller, som jag kallar det, på Tuna.

Karin sa...

Så fyndigt att välja Studentgatan!!