Twingly statistik

torsdag 31 januari 2013

Hundra hus 2013: Nr 3, AG:s favörhuset Malmö
Värnhemstorget på Öster i Malmö är en på många sätt gudsförgäten plats, ett mischmasch av stilar på husen och ett stentorg det är svårt att göra något av.
Det är också en plats jag rör mig mycket på, eftersom där finns affärer där jag handlar och det är också en knutpunkt för bussar.
I ena änden av torget ligger också denna monolit till hus, AG:s favör-huset som får ingå i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013.
Namnet kommer från den skånska butikskedjan AG:s favör som huserade i bottenvåningen av detta totalt utsmyckningsbefriade hus.
Numera finns butiken inte längre utan den har övertagits av Coop extra (där jag handlar ibland) och i huset finns även bostäder och bland annat ett gym.
Och om jag inte är inne helt på fel spår så låg här en gång Dan Tillbergs klassiska skivstudio Bellatrix där en lång rad artister med Dan Tillberg själv och Kal P Dal i spetsen spelade in skivor.
Denna sista information lämnar jag med reservationen att jag inte är hundra på att studion låg just i detta hus, men att vid Värnhemstorget var det hur som helst.
Nästa hus i serien ligger också vid detta torg, men är till skillnad från AG:s favör-huset en skönhetsupplevelse.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Lotta sa...

Hejsan! Så trevligt med hus från Malmö, där var jag i onsdags och cyklade i två och en halv timme. Väldigt kul att se hur långt ni kommit med utbyggnad av ert cykelvägsnät.

:-)

BP sa...

Tur att jag inte behöver vara artig i min kommentar här, då du precis skrev det jag tänkte.
Byggnaden har nog smällts upp under miljonprogrammsåren.

Men det är så himla roligt att se ett (= ditt) Malmö som man som turist aldrig skulle upptäcka.

Ångrar mig nästan att jag inte anmälde mig till 100 Hus. En intressant utmaning som ger en runtresa i Sverige utan att man rör sig ur fläcken;-)

Svar: Nej spöket var inte ett dugg intresserad av mig;-) DS

Yvonne L sa...

Såna där byggnader verkar finnas i alla städer. Fula men fyller sin funktion.

Susanne sa...

Någon gång i framtiden kommer den här typen av byggnader att klassas som skönheter. Det är jag alldeles övertygad om. ;)