Twingly statistik

måndag 4 november 2013

Hundra hus 2013 nr 63: Hus vid Stortorget Malmö
Nu har det blivit dags för mig att presentera mitt bidrag nummer 63 i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 och detta hus ligger i hörnet av Stortorget och Södergatan (gågatan) i centrala Malmö.
Så mycket fakta om detta ganska maffiga hus har jag inte fått fram, men den stora butiken i botten har en rätt intressant historia.
I den startade vid millennieskiftet den irakiskfödde armeniske affärsmannen Greg Dingizian en restaurang som skulle vara basen i ett svenskt imperium av vegetariska snabbmatsrestauranger, Meaning Green.
Nu var tydligen inte folk redo för detta koncept (vegomat kanske fortfarande associerades med hippies och lågpris och inte något som serverades i en sådan flott lokal).
Det hela gick i alla fall åt pepparn och i stället startade man till att börja med (jag är inte hundra på tågordningen) en gourmetrestaurang som inte tillräckligt många gourmeter hittade till, och så blev det sportbar i stället.
Där har jag själv varit och skrålat och kollat fotboll och druckit billig pilsner. Men inte heller detta höll i längden.
Nu finns sedan flera år den danska inredningsdesignfirman Bolia (bolia.com) där och säljer exklusiva möbler och annat till hemmet för den som här råd.
För mig räcker det att kolla deras annonser, lite lagom pretentiösa (på en blandning av svenska och engelska), för att jag ska fatta att det nog inte är något för mig att lägga mina surt förvärvade pengar på.
Men huset de har sin butik i tycker jag är ganska snyggt.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

BP sa...

Byggnaden har karaktär och är en salig blandning av olika stilar. Japp, den är snygg!
Bolia gillar jag faktiskt. De har riktigt snygga och ganska fiffiga grejer vad gäller förvaring. Åsså har dom lite annorlunda - icke Ikea-möbler - som jag gillar.
Men för att vara ärlig så har jag inte köpt någonting där än.

Margita sa...

Svar
Jo, jag har insett att så är det; för att få kommentarer måste man skriva själv. Det är ju ganska så självklart egentligen.

Fantastiskt vackert hus! :)

Freja sa...

Åhh, jag gillar det första restaurangkonceptet, dit hade jag gärna gått, synd att det inte höll!

Anki sa...

Speciellt och väldigt pampigt hus!

Yvonne L sa...

Det är en väldigt vacker byggnad, med härliga detaljer.