Twingly statistik

söndag 22 februari 2009

Jah Hollis lediga lördag gick till råttorna

Min lediga lördag efter en intensiv arbetvecka gick i putten. En förkylning som legat och lurat i form av halsont bröt ut lagom till vilolördagen som gått i snorighetens, huvudvärkens och hostandets tecken.
Jag drabbas ytterlig sällan av sådant nuförtiden, men förmodligen går det inte i längden att undkomma när så många andra är sjuka och är det på jobbet också.
Och jag befinner mig själv i det där förbannade limbotillståndet nu: tillräckligt sjuk för att inte kunna göra något vettigt av ledigheten, men förmodligen tillräckligt OK för att jobba i morgon.
Håglösheten i dag gjorde att jag inte kunde bege mig till BT som åter är hemma och hade med sig ett par lockande whiskysorter han ville bjuda på.
Å andra sidan gjorde det att jag befann mig hemma när en gammal vän oväntat ringde efter att inte ha hört av sig på många herrans år. Det blev ett intressant samtal på cirka en timme och ömsesidiga löften om förnyade kontakter.

Jag såg för övrigt i Aftonbladet att historien upprepar sig: att polisen gör stora insatser för att komma åt kissandet på skumma platser. På 70-talet gjorde jag en insats som vittne till förmån för en vän som stod inför rätta anklagad för i stort exakt samma sak som mannen i Aftonbladets artikel.
Där fick jag en negativ bild av polisen och rättsväsendet cementerad: polisen som var åklagarens vittne blåljög inför sittande rätt och hotade mig dessutom i enrum innan jag skulle vittna.
Och vem tror ni att rätten trodde på?
En långhårig yngling eller en uniformerad polisman, kortklippt och rejäl?
Jag tror inte jag behöver ge er svaret.

Jag läste också i Aftonbladet att programledaren för Melodifestivalens evighetstävling, Petra Mede, fått ett skämt om kungen bortcensurerat från lördagens omgång.
Har man inte något filter som också kunde filtrera bort hennes hysteriska skrikande? I radio låter det rent för djävligt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Bengavoice sa...

Det finns ett utmärkt filter mot skrikande programledare och andra sanitära olägenheter. Stäng av skiten.

Jah Hollis sa...

Men då får man ju inte höra den fina musiken. :-)

Thomas O. sa...

Talisker! Now we're talking! En av mina favoriter. Been there, done that.

asapasa sa...

Det är inte bara i radion det låter förjävligt. Vem skriver fånerierna som kommer ut i etern genom Medes mun?