Twingly statistik

lördag 30 januari 2010

Det syns ingen lättnad i vintervädret

Tydligen har snön fortsatt att braka ner över Skåne under fredagskvällen. Själv har jag inte märkt något förrän jag nyss tog en koll genom fönstret (bästa sättet att få veta hur vädret är, enligt Bob Dylan).
När jag var ute tidigare i dag hade snön i alla fall fläckvis börjat smälta undan lite, men nu har det fyllts på med ännu mer.
För min egen del känns det ovant och tråkigt eftersom det sätter stopp för mitt cyklande. Senast jag cyklade var på nyårsafton då jag tog cykeln till nyårsfesten.
Då var jag definitivt inte i stånd att cykla hem på morgonkvisten efter festen och dessvärre har jag ännu inte varit och hämtat min cykel på gården där jag lämnade den.
Men malmöiter är kända för att cykla i alla väder. För mig finns det dock gränser.
Aftonen har jag nu tillbringat i stugvärmen hemma efter att ha varit ute och quizat tre kvällar på raken.
Dessvärre sprack segersviten den tredje kvällen, torsdag kväll på Fagans där vi bara var två ur laget som mötte upp. Det räckte inte mot alla de lag som hade minst dubbelt så många deltagare som vi och därmed hamnade vi långt ifrån vinnarskiktet.
Så den där åtråvärda trippeln, den återstår ännu att hämta hem.
Och vädret då: ja det ska visst sluta att snöa, men i stället ska det bli svinkallt de närmaste dagarna.
På måndag är det den 1 februari och då börjar säsongens sista vintermånad, den som normalt ska vara den kallaste.
Jag har onda aningar.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej!

Ja visst är det så att man faktiskt tröttnar på för mycket vinter, jag hoppas snart att den ger vika, men som du skriver så har vi ju februari kvar.

Nja, ölen intar dom inte i kyrkan i Bayern, dock på många andra ställen som du säkert känner till. Men vi blev faktiskt bjudna på vin och då inte nattvardsvin, utan ett glas när vi var inne och kollade på skörden som man skulle tacka för :)

å gott, önskar Irene

Eva Nygren sa...

Jag visste inte att Bob hade sagt något så smart. Men som sagt många gånger, mannen är ett geni. Han blickar ner här intill mig, det känns gott att ha hans böjda huvud att titta på. Kanske han böjer huvudet för att han hör dåligt? Vore inte så konstigt med tanke på alla spelningar. Bör jag tipsa honom om hörapparat?

Jah Hollis sa...

S: Nej, jag tänkte inte speciellt på kyrkan utan mer på det allmänna oktoberfestandet.

E: Han sade det i ett av sina radioprogram, Theme Time Radio Hour, där temat var just Väder. Han förklarade att han (till skillnad från radiopratare i andra program) inte tänkte säga något om hurdant vädret var just då. "If You wanna know what weather it is, just look out Your window", förklarade han.
http://en.wikipedia.org/wiki/Theme_Time_Radio_Hour

Hur det står till med hans hörsel vet jag inte.

Anonym sa...

Snakk om isskulptur. Dette bilde likte jeg godt!