Twingly statistik

söndag 3 januari 2010

Nyheter som försvann i nyårsyran


Medan alla diskuterar de blodtörstigas jakt på vargar i Sverige, och förundras över hur blodtörstig man kan bli som anhängare av en religion som sägs föra ut kärlekens budskap över jorden, har det hänt en del annat också.
Under övergången till det nya året har det skett stora saker som inte väckt lika mycket debattlusta som vargjakten (i lagens (?) namn) och mordförsöket (i guds namn) på en dansk tecknare.
Inte för att jag inte tycker att dessa båda saker ska diskuteras, tvärtom, men här har ni lite annat att fundera över.
• Tjeckien seglade från och med den 1 januari lite otippat upp som ett av Europas mer drogliberala länder när man tillät innehav av såväl marijuana som LSD, kokain och heroin för eget bruk. Det kan onekligen bli intressant att se vart det leder.
• I Ryssland chockhöjde man vid årsskiftet vodkapriset för att försöka bromsa det hejdlösa supandet i landet. Spriten lär ta död på en halv miljon ryssar om året och nationaldrycken vodka ska i fortsättningen kosta motsvarande 21 svenska kronor för en halvliter.
• Van Morrison, 64 år, vår härligt buttraste bard inom populärmusiken fick gå ut och dementera uppgifter som funnits på hans hemsida om att han skulle ha blivit pappa igen. Det lär ha varit en hacker i farten. Kanske kan detta inspirera Van till några låtar med lite krut i. Det var länge sedan han fick till det på den fronten nu.

Och glöm inte att vi har valår nu. Det hade varit intressant att få uppdateringar av Mosevisionens gamla valfilmer. Vad skulle MP, KD, SD och PP kunna hitta på för budskap att förmedla till filmen?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

thorgun sa...

Hahaha helt underbar, hade glömt bort den här, tack för att du påminde mig.
Tycker nog att (i brist på nyinspelningar) detn här filmen fungerar även detta valår. Det finns inte så mycket nytt under solen, även om de försöker få oss att reo det. Gillade dina andra nyheter oxå, betydligt mer tänkvärda än de som står högst upp på löpsedlarna.

Baronessan sa...

Ja, nog får man ha skygglappar på mot löpsedlarna emellanåt.
Klockren filmsnutt!

Erik sa...

Ha, ha. Kul med MM. Jag tittade på några fler... Ja personligen bryr jag mig om vargjakten en hel del (fast jag bor i storstaden). Många jägare som snabbt fyllde dödskvoten, antar att många vill kunna skryta med att de dödat en varg? Lite kul med Van the man "nyheten" och Tjeckiens lagändring är förvånande. Håller de på att bli nya Holland?