Twingly statistik

lördag 23 januari 2010

Veckans fönster 68: Kulturellt


Ledig lördag och dags att visa ett fönster igen. Den här gången ska det vara kulturellt enligt Susanne som står för temat varje vecka. Det skulle ha varit ganska enkelt att dra ner till Malmös stadsbibliotek och ta en bild på den kubiska delen som ju har fasader som består av nästan bara fönster.
Men jag fick en annan idé och när jag var inne i stan en stund i eftermiddags tog jag min bild. Fönstret tillhör en butik, nära Lilla Torg, som säljer (och köper) skivor och böcker och tidningar, det mesta av det begagnat.
Det tycker jag är kulturell verksamhet av hög rang och det blir den affärens skyltfönster som bli mitt val.
Äh, jag slänger in en bild på Biblioteket med. Det är sevärt.
Fler kulturella fönster hittar ni här.

Jah Hollis

PS. Det finns många "godsaker" i skyltfönstret. Något som är bekant för någon? DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Maria Berg sa...

Bättre en krok att hänga saker på än ingen alls --- har du helt rätt i!

Du fick till fredags fägrena bra och gott var det säkert också.

Kalle Anka känner jag igen men det äanda var svårt att se, när jag växte upp fick jag aldrig se på MTV så alla de sånger jag lyssnade på vet jag knapt hur de såg ut.

MB

annette sa...

Ja, precis som Du skriver så är det verklig kultur i det Du visar, så glad att sådana affärer fortfarande finns kvar, skymtar en del kultur som jag känner igen i fönstret. Och biblioteket tackar jag för att att lägger in en bild på, var verkligen snyggt!

Ha en bra dag!

annette

Ninni sa...

Visst är det kultur í allra högsta grad. Jag älskar att gå och titta i såna butiker.
Tyvärr stängs flera av dem i min omgivning för att i stället bli näthandel. Undrar just om de inte förlorar på det... Själv är jag lite av en impulsköpare och det gör man ju inte så lätt via Internet.
Biblioteket är jättesnyggt!
Ha en skön vecka!
Ninni

Della sa...

Japp, håller med - kultur på högsta nivå. Men jag är glad att du slängde in den andra bilden också för annars hade jag bara suttit här och undrat hur biblioteket ser ut.

larans sa...

Riktigt gammal kult. Härlig blåton i skyltfönstret. Tycker mig känna igen flera av LP-skivorna, men kan inte riktigt placera alla. Var exakt ligger den här butiken i Malmö?

Susanne sa...

Nej, jag känner nog inte igen mer än just Kalle Anka. Före den digitala tidsåldern hade jag mest kassettband och inte LP-skivor. Piratkopiering, kallas det visst. :)

Biblioteket i Malmö är vackert!

Mona sa...

Tur att du "slängde med" fönstret på biblioteket. Både bilden och byggnaden är ju kanonfin. Och självklart är gamla skivor och tidningar kultur!

Erik "Semlan" sa...

Håller med dig till hundra procent! Den där serie- och skivbörsen är verkligen kulturell, förmedlar kultur vidare. Bara att gå runt och kolla i liknande affärer är trevligt. Arbetade själv i en dylik skivbörs (och antikvariat) på Söder (Götgatsbacken)i flera år. Lokalhyran blev till slut för hög för oss. Tack för din kommentar.