Twingly statistik

onsdag 6 januari 2010

Fish Tank får svensk premiär på bio


En av de mest omtumlande filmupplevelserna jag haft på mången dag var brittiska Andrea Arnolds långfilmsdebut, Red Road, som gick här i Malmö våren 2007.
Nu är det dags igen: på fredag har Andrea Arnolds andra långfilm, Fish Tank som belönades med Juryns pris vid filmfestivalen i Cannes 2009, svensk biopremiär.
Ska man tro förhandssnacket och alla priser och omdömen Fish Tank har fått, så väntar en filmupplevelse utöver det vanliga.
De recensioner jag har läst i brittiska magasin (filmen är redan ute på dvd i Storbritannien) förnekar inte det intrycket. Recensenterna har närmast varit översvallande i sina omdömen.
Sydsvenskan hade i dag en kort intervju med Andrea Arnold och den finns att läsa här.
Jag ser verkligen fram emot att gå på bio igen, det var ett tag sedan. Före Fish Tank ska jag värma upp med att gå med gudbarnet och se Avatar, som jag också har stora förväntningar på.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Mycket nöje. Den är väl värd att bänka sig framför.

Patrik Ekman sa...

Fish Tank är en makalös film i socialrealismens genre och berättad på ett både poetiskt och explosivt sätt med en fantastisk ung tjej i huvudrollen. Jag såg den på Stockholm Filmfestival och hoppades att den skulle vinna. Se den!

Jah Hollis sa...

Jag ska definitivt gå och se den.