Twingly statistik

lördag 20 september 2008

Konsten att bekräfta fördomarna

European Social Forum pågår i Malmö sedan några dagar.
Det skulle förstås gå lugnt och stilla till enligt arrangörerna. Andra trodde att det skulle urarta i bråk och kravaller och skadegörelse.
Och i kväll, lördag, blev det bråk och slagsmål med polisen och skadegörelse och hela baletten. Snacka om att leva upp till fördomarna!
Jag vet att det är en seriös tanke bakom. Men vad kommer folk att minnas av detta möte i Malmö?
Jo, idioterna som gick bärsärkagång (jo dom kommer givetvis att skylla på polisen) i ESF:s namn.
Med sådana vänner behöver inte vänstern och de alternativa rörelserna några fiender.
Högern jublar givetvis.
Sök hjälp för fan, men inte här i Malmö.
Gör upp på någon öde ö i stället.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Och sån här skit skänker Malmö stad pengar till? Svartklädda fascister på gatorna. Snacka om att betala för sin egen undergång. Man vill bara kräkas.

Anonym sa...

Anonym: Jag vet inte om du bara är arrogant eller om du inte kan läsa. Varje tidning som skriver om händelsen skriver också att denna aktion inte ingick i ESF. Vilket innebär att Malmö inte har skänkt några pengar till detta.

Förövrigt håller jag med dig Jah. Jag tror verkligen att Reclaim i Sverige bara skadar vänstern i stort.

Jah Hollis sa...

Nej, det ingick verkligen inte i ESF. Det är är drägg som bara är ute efter att sabba för folk som tar sitt engagemang seriöst. Folk som vill ha bråk för att få lite spänning i sina trista liv förmodligen.

Jah Hollis sa...

...det här är...ska det förstås vara.

Anonym sa...

Jag gick rakt in i smeten på Triangeln. Med min mobil i högsta hugg och filmade. Ingen rörde mig men när de såg mig drog genast ett gäng personer ner huvorna och upp scarfsarna. Men det rörde sig kanske om 15-20 personer. Tjejerna på den mobila scenen skrek: Ni ska inte vara här. Ni vet själva vilka ni är."
Jag trodde först att det var polisen de syftade på (för där var måååånga poliser runt om).
Men i efterhand så tror jag att hon syftade på vandalerna.
Reclaim the street är ingen homogen grupp. Det drar till sig alla typer av människor, bland annat de som bara vill sabba under sorts flummig förevändning att världen är orättvis. Jag tror inte de är många och jag tror att de är lika avskydda inifrån.
De kunde lika gärna blivit fotbollshuliganer. Ointresserade av vad det handlar om, men inresserade av våldet.

Anonym sa...

Med attityden "Vi tänker själva välja en festplats.." hos Reclaim the streets-arrangörerna är det inte konstigt att det blir sammandrabbningar med polisen.
Vilka i h-e tror de att de är? Det finns bestämmelser kring demonstrationer på offentliga platser, som ALLA ska infoga sig i, och det av goda orsaker.
(Vad skulle de själva tycka om att ligga i en ambulans som fastnar i trafiken för att ett demonstrationståg inte följer den anvisade rutten?)
Kan inte Reclaim the streets respektera demokratin är det lika bra att de i fortsättningen håller sina fester på sin dagis bakgård.

Alla smutsiga detaljer sa...

Verkar som att det finns möjlighet att föra en nyanserad debatt trots allt. Jag älskar fotboll och hatar huliganer. Ingen skulle drista sig till att klumpa ihop mig med hulliganerna. Jag är vänster, jag tror att en annan värld är möjlig men inte via stenkastning i Malmö.

Mikael K sa...

Ja, tråkigt med dräggen och skadegörelsen.
Återigen de där myggen som sticks och sabbbar för de stora flertalen, som bara vill ina och göra något konstruktivt.

Jah Hollis sa...

Det som retar mig är, att det finns många på vänsterkanten som bara slätar över sådan här skit. Läste i en blogg att detta var som en vanlig fredagskväll i Malmö och det vanliga tjafset om "högerpressen" och "polisens fel".
Tror man det går till så här i Malmö varje fredagskväll är man ute och cyklar rejält.
Så länge vänstern får dras med sådana "vänner" som de som vandaliserade en del av Malmö centrum och sådana som alltid står beredda att släta över och förlåta så kommer man att ha problem med att tas på allvar.
Vänstern behöver maskerade våldromantiker lika mycket som fotbollen behöver de hjärndöda huliganerna.

Eva Nygren sa...

Intressant att läsa alla kommentarer - min bild av Malmö som where the action is förstärks. I Lund gick det lugnt till, aningslöst kan man säga. Jag tycker att pressen (nej, jag får säga Sydsvenskan som är den tidning jag läser) har ansträngt sig att visa på ESF:s verkliga syfte, att få till stånd förändring i en värld där många strukturer har fastnat i förstelnade och icke-produktiva traditioner. Man vill göra detta genom möten och samtal. Det som sker bakom maskerna är precis dettas motsats. Det är verkligen viktigt att man därför ställer sig på ESF:s sida när det blåser kallt.

Bengavoice sa...

Många kloka ord. Det är som ASD säger viktigt att vara nyanserad i diskussionen. De som arrangerar, om det är politiska organisationer eller fotbollens supporterklubbar, måste ta tydligt avstånd från avarterna. Men det kanske inte räcker hela vägen. Då behöver alla goda krafter dra åt samma håll: organisationerna, polisen, medierna och vi människor runt omkring.

Jah Hollis sa...

Som Eva N skriver, så har faktiskt Sydsvenskan försökt att ge en seriös och genomarbetad bild av vad syftet med ESF var och är. De som gapar om "högerpressens" påhopp efter den urartade gatufesten vet ju inte ett skit vad de pratar om, bara gamla slagord från plakatfolket på vänsterkanten.
Dessvärre räckte det tydligen inte att "vara nyanserad i diskussionen" när man försökte stoppa stenkastarna vid Triangeln. De som försökte fick på käften av de som anser sig "företräda folket" medan polisen stod och tittade på.