Twingly statistik

måndag 29 september 2008

Vad ska kunna stoppa Kalmar FF nu?

Kalmar FF gjorde ett ryck i toppen av allsvenskan i går när man slog tvåan för tillfället, Elfsborg, hemma på Fredriksskans. Nu har KFF fyra poängs försprång och sex matcher kvar att spela.
Det är svårt att se vad som ska kunna stoppa Kalmar FF från att spela hem ett mycket efterlängtat allsvenskt guld till Kalmar. Mitt svar på frågan i rubriken är: Inget.
För Malmö FF, däremot, känns det fortfarande darrigt, trots att det är en bit kvar ner till det riktiga bottenträsket. Men en vinst mot ärkerivalen Helsingborg (som i teorin fortfarande kan vinna allsvenskan) hemma på stadion tisdag kväll skulle ju vara ett stort steg upp på säkrare mark.
Men vågar man hoppas på det, eller ska det bli ovisst in i det sista?
Och så noterar jag att Butch Cassidy har lämnat det jordiska. Paul Newman, som spelade den klassiska rollfiguren i filmen Butch Cassidy and the Sundance Kid dog i helgen, 83 år gammal.
En skådis av den gamla skolan som hann med en väldig massa klassiska filmer, och ett namn som vi knappast har hört i quizsammanhang för sista gången.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir nog "Malmös fotbollslag" som stoppar dem, tror jag. De som tränats av "Alf Nånting".

Ja, du vet ju redan hur absolut nästan ingenting jag vet om fotboll! ;-)

Jah Hollis sa...

Menar du MFF, så är det alldeles för sent eftersom de inte möts fler gånger i allsvenskan. Men MFF lyckades i alla fall slå KFF i ett av deras båda möten.
Nej det är Kalmar FF:s år i år.
Den som har det tvivelaktiga nöjet att träna MFF i år heter för övrigt Roland Nilsson, gammal hjälte från VM 1994.