Twingly statistik

fredag 1 januari 2010

Det tar på krafterna att fira nyår

Det blev ett långt och hejdundrande nyårsfirande här i Malmö i går och för min del slutade det väldigt sent, eller kanske snarare väldigt tidigt på årets första dag.
Inledningen med mycket god mat och dryck hemma hos Old Hell var lysande och innehöll givetvis ett quiz.
Det var ju tre av oss sju som var på middagen som är ordinarie i vårt quizlag på Pickwick och ett par till som brukar vara med och quiza på andra ställen. Tema för quizet var händelser under årets första decennium och det visade med sorglig tydlighet hur kort minnet kan vara.
Eller kanske det berodde på intaget av vin, både med och utan bubblor.
Ute i Slottsparken vid 12-slaget var det en sådan där alla gillar alla-stämning och medan hundratals raketer skickades iväg kramade jag om helt okända människor och önskade dom ett gott nytt 2010.
Lite av den där gemenskapskänslan där och då skulle vi nog behöva mer av även under andra delar av året.
Under årets första timmar drack vi mer och dansade och stod i och jag är glad att jag sedan hade sinnesnärvaro nog att lämna cykeln och hänga med i en taxi när jag skulle hemåt.
Jag vaknade inte förrän klockan ett och en viss tyngd vilade väl på huvudet.
Men det där med kurer mot bakrus tror jag inte mycket på. Två sanbba huvudvärkstabletter vid uppvaknandet brukar vara ett enkelt och säkert kort.
Jag har inte varit utanför dörren sedan jag kom hem, och jag har inte förfallit till snabbmatstraditionen på nyårsdagen.
Nej jag har fixat till ett mycket gott potatismos och kokt lite överbliven julkorv (gjord på gammalt familjerecept) till det, och ätit med rivna morötter, stark senap och god aptit.
Och det är ta mig tusan det bästa jag gjort hittills i år.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Erik sa...

Ha, ha. Ja, idag har väl inte krafterna varit på topp. ;-) Absolut inget fel på julkorv. Själv fixade vi renskav och pressad potatis, inte dumt alls. Snabbmat på nyårsdagen, nej tack. Det finns andra stressiga tillfällen när en pizza, thaiwok eller sushi får duga. God fortsättning på det nya 2010!

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, det låter som ett fint sätt att både avsluta och inleda. Hoppas det nya blir ännu bättre med tiden.