Twingly statistik

tisdag 12 oktober 2010

En vinterpremiär som gärna fått vänta

Vi befinner oss nästan framme vid mitten av oktober, årets andra höstmånad.
Vi har fortfarande sommartid, inte förrän om nästan tre veckor kommer vi att gå tillbaka till normaltiden (gissa om det kommer att börja kännas riktigt mörkt om kvällarna då).
Men redan nu känns det som vinter på nätterna, ända långt nere i Skåne.
I natt, när jag slutat jobba en timme efter midnatt och skulle åka hem till Malmö igen, fick jag vara med om en säsongspremiär jag gott kunde väntat ännu en tid med att få uppleva.
Det glänste av frost på bilens fönster och jag fick plocka fram isskrapan och skrapa rutorna rena.
Det kändes kallt som f-n om fingrarna och var inte kul på något vis.
På tal om f-n, så undrar jag varför religion i alla dess mer eller mindre märkliga former har blivit så i ropet igen på bara några år.
Jag trodde i min enfald att mänskligheten utvecklades mot en större upplysning och att tillbedjandet av diverse gudar skulle vara på avtagande.

Men nu går det inte en dag utan att det på ett eller annat vis debatteras kring religiöst hokus pokus.
Och märkligt nog verkar religionen mest uppmuntra till oenighet och stridigheter.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Ja, det är kallt men sådana dagar! Helgen bjöd på färgsensationer i det fria och klar, fin luft. Men det är klart, i Malmö vill man väl knappt gå ut dessa dagar. Och händelsernas geografiska centrum är inte längre så lätt att se. Storgatan!?

Jah Hollis sa...

Resan från Malmö till Kristianstad har varit en ljus- och färgupplevelse de två senaste dagarna. När man kommer till Linderödsåsen är trädens färger en en exploderande höstpalett. På nätterna kan dimman på samma plats ligga tjockare än den lär ha gjort i Lützen.

BP sa...

1. Vi har bara haft en frostdag häruppe och inte behövt skrapa... än. Hatar kylan!!!
2. Religion är bara "bra" för en enda sak - om man vill hitta en anledning att starta ett krig. Giller varken religion eller politik. Dessa två ämnen hänger ihop och totalt infekterade - för mig.