Twingly statistik

onsdag 14 september 2011

En magisk plats på Skånes sydkust


Jag var och besiktade bilen i dag.
Eftersom jag en gång köpte bilen i Ystad när jag jobbade där har det blivit så att jag kör till bilbesiktningen (den gamla hederliga statliga varianten) i Ystad varje gång det är dags.
I dag tog jag dessutom ut en ledig dag för detta så att allt skulle kunna avlöpa i lugn och ro utan något jobb att tänka på efteråt.
Bilen var det inga problem med, den gick igenom besiktningen som ett skott utan några anmärkningar.
Och när det var avklarat tog jag en tur till Ales stenar vid Kåseberga i Ystad kommun, en fantastisk plats (även om det som idag blåste halv storm och låg regn i luften).
Det är en magisk plats även i oväder, ja nästan ännu mer då, och visst var vandringen upp på kullen  värd ansträngningen även denna gången, även om jag ett tag trodde att jag skulle blåsa ut i vågorna nedanför (de som syns piska mot piren i Kåseberga hamn på den andra bilden).
Vad stenarna egentligen är för något har det också blåst upp en strid kring, en strid som stundtals tagit sig hätska uttryck.
Men den som aldrig varit där borde ta chansen att åka dit och bilda sig en egen uppfattning.
Och kanske känna förbindelsen med förfäderna som stenarna ger.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Leovi sa...

Beautiful pictures of these places so many times I imagined while reading the great novels of Henning Mankell. I think I can see why Kurt Wallander.

BP sa...

Ettan påminner mycket om Lincolnshire/England måste jag säga. Någon gång ska jag besöka Skåne och semestra där, blir riktigt sugen när jag ser dina bilder!!!

Grattis till den lyckade bilbesiktningen förresten!

Ninni sa...

Visst är det en magisk och vacker plats! Jag har bara varit där en gång för ganska länge sedan men skulle gärna återvända.

Anonym sa...

Bilden med vågorna som slår in mot land gillar jag. Att vistas vid havet sådana dagar får mig att känna att jag lever. Mäktigt :-)

Susanne sa...

Rejäl höststorm där ute på östkusten, men som du skriver, det är faktiskt mycket mer fascinerande att vara där då.

Förstår mycket väl vad Leovi menar när han påminns om Wallander när han ser de här bilderna. Minns en passage i en av böckerna där han går längs havet och funderar i rusket.

KajsaLisa sa...

Jag har upplevt sönderblåsta tält i Skåne när det var fint väder. ( Rinkaby 2001) Kan tänka mig hur det är när det är dåligt.

B i r g i t t a sa...

Skönt att besiktningen gick som den skulle. Visst är Ales stenar en mäktig plats!

Eva Nygren sa...

Vackert! Och då var vädret mer normalförhöstigt än nu!