Twingly statistik

lördag 10 september 2011

Veckans fönster 144: Maskinellt


Ack ja, nu har jobbet börjat igen och med knepiga arbetstider och pendlande och övernattande begränsas mina möjligheter att delta i diverse fotoutmaningar.
Men inte värre än att jag lyckats ta ett sprillans nytt foto (om än motivet troligen varit med i ett annat blogginlägg för länge sedan) till veckans fönster: Maskinellt.
Det blev två gånger ett maskinellt fönster (titta noga i fönstret till vänster) från en rörelse i grannhuset.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

14 kommentarer:

Pumita sa...

Vilken underbar symaskin! Inte för att jag skulle vilja använda en men skön stil på ditt fönsterbidrag som dessutom är dubbelt maskinellt! :)

Biggan sa...

LÄCKERT!!!

Anna tassar in.. sa...

En hederlig gammal Husqvarna kanske eller är det en Singer..perfekt till detta lite svåra tema..

BP sa...

Älskar den bilden med alla gamla strykjärn (som jag en gång i tiden samlade på faktiskt) och symaskinen som min mamma hade, men som jag aldrig visade talang för.
Ja här är det nostalgi som gäller för min del - åsså gillar jag skylten ovanför fönstren: Profesionella reparationer...

PS. Tack för länken, nu har inte bara Jane fräschat upp min allmänblidning utan du också. Bloggvärlden är bättre än en uppslagsbok:-) DS

Erik "Semlan" sa...

Kan väl knappast bli mer maskinellt än en symaskin, helt perfekt! :-)
Snyggt med den äldre symaskinen i skylten och alla strykjärn. Måste bli tungt där i fönstret. ;-)

Pysselfarmor sa...

Snyggt och nostalgi blir det för mig. Jag har ju växt upp långt in i fjällvärlden och vi hade ingen el, så jag har faktiskt trampat på en sådan maskin och fick stygnen väldigt jämna och fina. Vad jag kommer ihåg att mamma sa i varje fall, men mödrar berömmer alltid sina telningar i och för sig. Strykjärn som värmdes på vespisen har jag också strukit med...undrar om jag alls skulle klara av detta idag.

Som du inser gillar jag ditt maskinella fönster skarpt!

Ninni sa...

Vilket fönsterfynd till veckans tema! Och vilken fin gammal symaskin! Min farmor försörjde sig som sömmerska på en sån gammal trampmaskin.
Själv använde jag mammas trampmaskin för att sy i papper som jag sedan gjorde block av. Papperen blev perforerade så att jag kunde få en snygg kant att riva av...På den tiden fanns det ingen dator :D
Trevlig helg!

Eva Nygren sa...

Det låter inget vidare med pendlandet - och dessa förbaskade kameror! Dessutom är det vägarbeten, dåligt markerade, på en bra bit av vägen. Trist, trist, resväg!

Susanne sa...

Och jag börjar genast nynna för mig själv: "Det var en gång en flicka som hette Josefin, Josefinfinfin, Josejosejosefin. Den enda skatt hon ägde det var en symaskin, symaskinskinskin, symamamamamaskin..."

Såg en liknande på stadsmuseet igår kväll när jag var där på vår kulturnatt och tittade på andra gamla saker, mest foton förstås. Själv har jag aldrig använt en så gammal symaskin utan höll mig till de elektriska.

Tänk att de finns i skyltfönster också.

Mona sa...

Tänk vilka vackra symaskiner och symaskinsbord dom hade förut. Tur att man slipper stryka med dom där gamla strykjärnen, men jag har faktiskt ett som jag köpte på loppis en gång. Men bara som prydnad.

larans sa...

Ett sånt där arbetsbord skulle man kunna ha, förutsatt att symaskinen går att "fälla ner" så skulle man kunna fästa laptoppen på undersidan! :-)

Karin sa...

Verkligen perfekt val till det här temat och dubbelt upp dessutom!

B i r g i t t a sa...

Undrar om det är en Singer? En sådan sydde mamma alla våra klänningar på

Ninnie sa...

Snygg gammal maskin i ditt fönster! Min farmor hade en sån där stående i "övre hallen" med kupa över och så en skir virkad duk uppepå....Minns aldrig att den användes, men fin var den att se på!