Twingly statistik

fredag 14 oktober 2011

Tema fredag den 14 oktober 2011: Missat


Jag har jobbat fem sena (och långa) kvällar i sträck nu, vilket är ett resultat av ett nytt arbetsschema jag blivit påtvingad.
Det innebär dessvärre också att det blir mycket snålt om tid, ja stundtals omöjligt, att göra något på bloggen.
Men nu har jag en ledig kväll och lägger in en bild på Sinneskattens/Carinas fredagstema som är: Missat (eller missar).
Med denna bild vill jag bara visa hur människor kan missa att det är stora hål i containrarna där man ska stoppa in soporna.
Men jag tror idioterna bakom detta griseri har missat hela idén och tanken med återvinningsstationer. De är slöa och vill inte betala för sin egen sophämtning.
Fler bilder på temat hittar ni här.
Ha en fin helg!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

Leena sa...

Detta är tyvärr sånt som vi ser ofta. Inte bara på återvinningsstationer utan även vid sidan av soptunnor (som är så gott som tomma men skräpet ligger runtom på marken). Helt obegripligt. Kan det verkligen vara så svårt att öppna locket och lägga det där ... jaja, detta kan jag gå på länge ...
Fint inlägg i temat i alla fall! Ha en skön fredagskväll!

Pysselfarmor sa...

Ja tänk att det är en hel armé av sådana som saknar "sopcontainerögon"!!
Undrar hur det ser ut hemma hos dessa personer.....

Hur som var det en smart lösning på temat!

Vet inte om jag kan säga att bilden är fin..?? ;-)))
du förstår nog vad jag menar...

Skaparglädje sa...

Usch, vad trist när det ser ut sådär. Det är ju så enkelt att slänga påsen med skräpet i containern.

Ang. din fråga hos mig så har jag inte räknat arken i toarullen , det står på förpackningen, det är därför jag inte talar om vilket fabrikat det är. Då blir det fusk. Men många har missat och gissat fel, bara en har svarat rätt.

4U2 sa...

Det där tycker jag är helt otroligt, vuxna människor som beter sig så, undra på att världen ser ut som den gör. Våra (ett par) grannar anmäler till polisen bara vi andas medan de slänger nedsågade träd från sina tomter på allmänningen, kastar skräp in på vår tomt ... osv. Nej, ibland förstår jag mig inte på människorna. Men, nu fick du en passande bild iaf!

Leovi sa...

Unfortunate image. Unfortunately it also occurs in front of my house.

BP sa...

Ja du, det är ju en vanlig syn tyvärr. Men jag måste nog säga att det finns alldeles för få sådana stationer, vilket betyder att det ser ut precis som på din bild.
Har (tyvärr) en viss förståelse för personer som har åkt t ex 3 km till närmaste station och får konstatera att allt är fullt. Jag menar - ärligt talat alltså - inte åker jag ytterliga t ex 3 eller 5 km till nästa station, utan jag ställer rubbet bredvid.
Sorry, en sådan är jag som tänker på att bensinen kostar en bra slant den också...

PS. Vi hade en återvinningsstation för färgat och vitt glas ungefär 300 meter från där vi bor. Slängde flaskorna där på väg till bussen. Nu har den tagits bort och jag maste ta bilen till en annan station. Gissa vart mina/våra flaskor hamnar - å nej, under diskbänken är inte rätt svar. DS

Anni sa...

BP har i alla fall bil när hon ska ta sig till återvinningen, jag släpar mitt på min cykel ...

Och så har jag vänner som inte sorterar alls "eftersom Sverige importerar sopor från andra länder för att göra fjärrvärme".

Tror de missat hela poängen med återvinning!

För övrigt undrar jag varför inte containrarna kan göras snygga?

Det är mycket som missas från olika håll tycker jag, så ditt foto är ett utmärkt val! Ja, det är minsann snorbra! ;-)

Jah Hollis sa...

BP: Grejen här är, att det definitivt inte är fullt i dessa containrar. Dessutom är det en massa saker som inte alls ska lämnas på det här stället som står där. Plus att häften av skiten (inklusive gamla matvaror och liknande) kommer från pizzerior som är för snåla för att betala sin egen sophämtning.

Nett sa...

Fya, sådant där är inte roligt att se. Något man gärna vill missa att se ;) Man kan undra hur folk är funtade med att tycka att dte är okej att bara slänga allt utanför så där. Ha en fin lördag!

Bildgatan sa...

Har svurit åt idioterna många gånger. Nu tror jag inte att det alltid har att göra med egen betalning alla gånger eftersom jag som privatperson måste betala sopor även om jag nyttjar dem eller inte, i stuga eller villa. I bostadsrätten har vi tagit bort några vilket gör att vi måste åka en bit, skulle aldrig gå att fuska hos oss eftersom vi har en soppolis i fastigheten hon klagar till och med om man råkat slänga ett fönsterkuvert fel.

Däremot så slängs övriga sopor överallt när det kostar på återvinningsstationen, tyvärr åker folk hellre flera mil ut i skogen (utan att tänka på bensinkostnaden) när de tar en avgift.

Kjell E sa...

Den synen har man ju sett. T.o.m. utanför staketet om stationen inte varit öppen. Här i Borås har de järnkoll på företagare, bara privatpersoner som får slänga gratis. Men obemannat, kan ju vad som helst hända.
Men visst hade grisarna missat meningen med Containerna.

Maria Berg sa...

Hej, skrev en lång kommentar MEN så var jag inte inloggad, hej i alla fall och det var kul att titta runt lite hos dig. MB