Twingly statistik

tisdag 11 december 2012

The Pickwick Pub i Malmö firar 19-årsdag i dag


I kväll kommer det att vara ovanligt livligt på mitt malmöitiska stamhak, The Pickwick Pub i Malmborgen. Ja i alla fall för att vara en tisdag, som normalt (särskilt den här tiden på året) är en rätt lugn afton på etablissemanget i fråga.
Pickwick, Pickan, PW, Pickurwickur (isländska :-), kärt barn har många namn, firar nämligen sin 19-åriga tillvaro i afton med öl, mat och musik.
Så det blir samling kring bardisken och en massa stammisar och andra glada som trängs där.
Själv har jag hängt med nästan ända från början, deltagit med mitt lag Caltex & The Oxymorons i hundratals quizkvällar, varit med i laget och blivit pubens Quiz Champions fem år, och kan bli det igen nu på söndag.
Jag har gjort många trevliga bekantskaper, bland stammisar och inte minst personalen, genom att hänga på Pickwick och på köpet fått en namnplakett för mig själv och vårt quizlag på en av väggarna.
Det finns flottare och modernare pubar och ölställen i Malmö, men det finns bara ett Pickwick.
Så det är bara att gratulera på 19-årsdagen!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Resa med Herbert sa...

Vad trevligt det låter med ett stamhak där man har sina vänner. Du får gratulera 19 åringen från mig.

Tina sa...

Trevligt med samvaro som skapat tradition :)

BP sa...

Grattis på pubens födelsedag. Pickan är nog Malmös motsvarighet till Stockholms Tudor Arms, som har funnits sedan 1969 (tror jag).
Hoppas du blir champ igen. Jag håller iaf tummarna!

BP sa...

Svar: Konstigt nog så hade jag nå't sån't på känn. Vet inte varför. Kände det bara på mig när jag såg tiderna på dina inlägg. Ja du är kanske kvar, men det verkade vara "ett lugn" och ett annat "stuk" över de senaste inläggen. Kan inte förklara.
Men stort, stort GRATTIS. Du lär ju inte få några sysselsättningsproblem framöver;-) Bloggen finns och jag förväntar mig lite fler kommenterar av dig i framtiden;-)

PS. Ett kusligt sammanträffande är att min avdelningschef ikväll, när jag fick skjuts av honom till tågstationen, avslöjade att han tänker i dina banor och planerar sin sista arbetsdag på jobbet den 21 december. DS

BP sa...

Svar: Vi är ju i samma bransch och totalt yrkesskadade. Men den 23:e såg jag inte ens.
Då är man uppenbarligen inte helt så skadad ändå. Det finns hopp med andra ord och inte m a o;-)
Sov gott!

Anonym sa...

Som 'inlånad skotte' i några år är den äkta pubkulturen en av de saker jag verkligen saknar från de brittiska öarna. Ska komma ihåg namnet till nästa gång jag besöker Malmö! Din bild påminner mig mycket om min stampub "The Machar" i Aberdeen...