Twingly statistik

måndag 31 december 2012

Är glaset halvfullt eller halvtomt inför 2013
Om några timmar slutar året 2012 och kommer aldrig mer tillbaka.
En fråga man kan ställa sig inför det kommande 2013 är om glaset är halvfullt eller halvtomt.
Det är en fråga som ofta förkommer, ställs i intervjuer, i de många brittiska rock- och populärkulturmagasin jag slukar.
Jag antar att svaret förväntas visa hur man ser på tillvaron; är glaset halvtomt är man kanske lite orolig att det roliga ska ta slut för snabbt, och är det halvfullt känner man sig väl rätt trygg med läget.
För min egen del är nog glaset halvfullt, jag vet att jag kommer att få tid att njuta av tillvaron nu och inte behöver hasta med att fylla på glaset.
2013 ska jag sluta jobba, ta ett avgångsvederlag och göra vad jag vill, och ändå få in pengar på lönekontot under en tid framåt.
Eller kanske kan man, som på bilden ovan, ha två glas: ett halvfullt och ett halvtomt.
I afton, nyårsaftonen 2012, blir det inte så många glas för min del.
För trots att jag ska säga adjö till jobbet, ska jag inleda 2013 med att göra en insats och hoppa in på nyårsdagen för en kollega som blivit sjuk.
Det är bara att se till att komma hem i något så när tid i natt, så man får några timmars sömn. Man har väl varit med förr, och har en viss rutin.
Videon ovan kommer från det jag ser som årets bästa konsert 2012: Sharon Jones & The Dap Kings på Vega i Köpenhamn på midsommardagen.
Gott nytt år till er alla!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Susanne sa...

Ojdå, så det är så det ligger till; du ska sluta knega och därmed sluta åka tåg förbi Eslöv. Då kanske du får tid att åka till Eslöv i stället och sätta dig på Röstånga mölla för en fika? :)