Twingly statistik

onsdag 16 januari 2013

Jag vill inte säga det, men vad var det jag sa?

En person dog och närmare 50 skadades i den stora trafikolyckan strax norr om Helsingborg på tisdagen. 
Minst ett hundratal bilar lär ha varit inblandade och förutom att en person omkom lär det ta lång tid att få ordning på trafiken vid olycksplatsen igen.
Och egentligen vill jag ju inte vara någon besserwisser här, men vad var det jag sa tidigare nu i vinter?
Jo, ta en titt här så får ni se.
Ett vittne från räddningstjänsten berättade i radion att när han kom till olycksplatsen var sikten i dimman cirka 20 meter och det var svinhalt.
Det håller inte att komma i efterhand och säga att "Jag tänkte inte på det".

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

XMasKid sa...

Wow... Det regnar här i Maryland ikväll och the Weather Report säger att det kan övergå i snö under natten, och att det förmodligen blir ganska dimmigt i morgon bitti... Och jag har ju mina 4 mil att köra till jobbet. Huga!

Ingrid sa...

Det var ju precis det du sa!

Vi hade en liknande olycka här på Gotland för många år sedan, men då var det militären som lagt en rökridå över vägen, som gjorde att folk inte såg att köra.

De stannade bilarna inne i "dimman" och ett antal fordon körde in varandra och en kvinna, fick så allvarliga skador när hon blev påkörd, att hon blev svårt handikappad för hela livet.
Hemskt!!

Ha en fin dag!
/Ingrid

Gilla sa...

Man förstår inte varför bilförare är ett sånt speciellt släkte, att de inte kan hålla avstånd och lägre hastighet, när det är dimma och halt. Det var ju den, som ville varna för krockarna, som dog. En hjälte!

Sv: Då blev du kanske lite förvånad att det enbart var inomhusbilder? Jag tyckte också att vi hade fint med blommorna och gott kaffe var det också.

Gilla

BP sa...

Tänkte direkt när jag såg inläggets rubrik att du skulle referera till den hemska olyckan och ditt tidigare inlägg.
Du vet det är "märkligt": Sverige nämns ju ytterst sällan på BBC World, men igår var det det "oväntade besöket" av Saltsjöbanan i flerfamiljhuset och idag rapporterades det om olyckan i Skåne.
Är det så världen ska lära känna Sverige...

PS. Det är ett under att inte fler dog i masskrocken måste jag säga. DS