Twingly statistik

måndag 25 november 2013

Fototriss del 240 den 24 november 2013: Minne
Veckans Fototriss har temat Minne och det kan ju tolkas på många vis, förutsatt att man har minnen, eller minnet, i behåll. 
Men det har väl de flesta om det nu inte är så illa att man drabbats av total minnesförlust.
Mina bilder föreställer, uppifrån och nedåt:
1. Några vykort/hälsningar av alla de som jag samlat på mig från folk som genom åren skickat dem till mig. Jag tittar förstås sällan på dem, men de är förknippade med fantastiska minnen av människor som jag känner eller har känt. Ett vykort eller en annan personlig hälsning via brevlådan slår ut allt vad digitala sociala medier heter, med en rejäl käftsmäll.
2. Vinylskivor valda på måfå ur den bunt jag har. Var och en förknippad med minnen som jag skulle kunna berätta om vi bara hade tid.
3. Ett svartvitt foto, taget och framkallat av mig, ur ett av mina fotoalbum. En fin konsert förvisso, men det hände så oerhört mycket mer att minnas denna afton i Bristol, England 1975. Mer säger jag inte.
Vill ni se andras minnen så går ni till länken här.

Jah Hollis

PS. Jag vet att bilderna är lite suddiga, men de är tagna med en handhållen fickkamera i dagsljus som faller på mitt köksbord. Då blir det inte perfekt, utan lite suddigt, som minnen kan vara. DS.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

26 kommentarer:

Violen sa...

Fin triss med minen man känner igen sig i! Lite suddighet är helt OK när minnena har några år på nacken och har bleknat lite!

cissi sa...

Härlig triss! Själv har jag också sparat massor av gamla kort. De få gånger jag tittar igenom dom väcks så många trevliga minnen till liv!

Tony sa...

En triss jag gillar!

BP sa...

Fina minnen snart ett minne blott, speciellt de handskrivna vykorten. Vinyl är ju tack och lov på väg tillbaka. Å Santana minns jag med glädje, ett av mina favo band på den tiden:-)

Åke sa...

Jag ser genast en John Holm i din sammling :) Jag håller på att gå igenom min samling och berätar ett stycke för varje... Välkommen att följa min serie, jag kom in på skiva nr 2 igår. Helt överlägsen triss till massa minnen du bjuder upp med :) Musik ska byggas utav glädje som Lill Lindfors sjöng ;)

ulla laiho sa...

Vad häftigt att folk har vinyskivor kvar - jag trodde jag var ensam. Bra triss och kul att andra gillar vinylskivor också.

Eva Trillian sa...

Minnen så som man kan relatera till :) Kul med alla vykort!

Kattastrofen sa...

Fin triss och trevliga minnen. :)

Linnéa sa...

Minnen kan få vara lite suddiga tycker jag. Santana i Bristol, där jag blir jag väldigt avundsjuk, de var mitt favorit-band. Vykort, visst är det trevligt med vykort, även julkort som kommer per post.
Min musik OK inte museial som du skrev, men för mig väldigt nostalgisk.
Ha en bra vecka!

Monica o Jacob sa...

Gillar dina minnen har alla mina gamla vinylplattor kvar det är något särskilt med dom;-)

Katarina sa...

Suddigheten passar väl alldeles utmärkt när det gäller minnen. För även om man minns, så suddas nog minnena ut en del med tiden.

Veiken sa...

Tänk så många fina minnen din triss representerar! Härligt att allt detta är sparat och kvar! :)

Anna-Karin sa...

Det suddiga ger bara bilderna extra charm. Härliga minnen sparade och bevarade.

lottisen sa...

Bra trissat! Jag gillar idéen med alla vykorten du har samlat under àren, visst är det roligt när man fàr riktiga vykort! Och musik är ju nàgot man ofta förknippar med minne, det räcket att man hör en viss làt för att transporteras pà direkten i bàde tid och rum!

Göran sa...

Gamla kort och skivor väcker minnen. Man har minnena i massvis av filer i huvudet. Jag undrar hur stor huvudhårddisk man har

Anonym sa...

Jag sparar också vykort och är helt enig med dig. Tittar ganska ofta på dem när jag söker motiv att måla.

Annemor sa...

Kjente plater i vinylhaugen din. Noen av dem finnes her også. Godt å ha og godt å lytte til. Walter Trout så jeg i fjor :) Og dr. John hadde jeg gleden av å se for et par år siden.
Takk for å gi meg gledelige gjensyn.
Ha en flott dag.
Mormor

Gilla sa...

Det var ett härligt sätt att samla sina minnen. Collage och skivor kan man ju verkligen lägga på minnet. Precis som en gammal bild, som visar var man har varit.

Sv: Jag har scannat alla mina fotoalbum och en hel del lösa foton också. Det är ju så mycket lättare ett hitta vad man söker på datorn, än att bläddra i sina album.

Gilla

Tomtan sa...

Tummen upp :D

KajsaLisa sa...

Äsch, det där med suddigt kan man ta. Hur många tekniskt korrekta tråkigt komponerade bilder har man inte sett.
Det är kreativitet och komposition som räknas, upp med minnena på köksbordet och så pang, bara att trycka av. Skithäftigt.

Barbro S sa...

Härliga minnesbilder. Håller så med dig vad gäller vykorten. Vill ha fler :).

Anni sa...

Charmigt suddiga minnen, en del inte lämpliga att delas - snacka om att väcka nyfikenhet!

Janne sa...

Charmiga härliga minnen du har fixat ...Snyggt trissat Minne Mvh Janne

Janne sa...

Härliga charmiga minnen du har fixat Snyggt trissat :)

Unknown sa...

Vilken härlig samling av vykort, det blev ett fint färgcolage. Tänkte inte på alla fina skivor som ligger nerpackade i lådor på vinden. Dom skulle man göra något utav. Fin triss.

Marit Johansson sa...

Ja nog är det roligt att få en hälsning på ett vykort och ännu roligare skulle det vara med ett handskrivet brev.
Man blir ju lite nyfiken på den där kvällen du tog sista bilden :)