Twingly statistik

söndag 11 maj 2008

Vi hade ju i alla fall tur med vädret...

Ja, det var väl vädret som var det stora glädjeämnet den snart gångna helgen.
Lördag kväll var jag och BT uppe på Lilla torg, Malmös turistfälla (som kan vara rätt trevlig att besöka då och då även för oss Malmöbor) och slog oss ner vid ett av de få lediga borden på Piccolo Mondo, en opretentiös men klart prisvärd italienare.
Det var skönt att kunna sitta ute utan att man behövde hämta värme från någon gasolbrännare, som det annars finns gott om på torget för att kunna förlänga utesittarsäsongen.
Efter avslutningen med en prima espresso drog vi hem till BT och bänkade oss, med var sin öl och var sin whisky, framför VM-hockeymatchen Sverige-Ryssland.
Matchen var dramatisk på ett sätt som man nästan glömt att hockey kan vara, men avslutningen när Sverige förlorade med bara några sekunder kvar var ju ett antiklimax.
Och själv tycker jag att det var lite märklig att Douglas Murray, som redan i första perioden fick matchstraff för att ha tacklat en ryss så att han (ryssen) fick hjärnskakning och tvingades bryta matchen, valdes till matchens lirare av tv-publiken.
Speciellt som det ledde till matchstraff för två av de svenska backarna (inklusive då Murray) och till problem som expertkommentatorerna sedan gnällde över hela matchen.
I dag var det dags för en ny besvikelse på sportfronten: Malmö FF mötte AIK på bortaplan i allsvenskan och verkar helt ha tappat koncepterna när det återstod fem minuter och det fortfarande stod 0-0.
AIK vann med 2-0 och nu verkar det bli att harva i mittenträsket igen för MFF.
Men vädret var fint i dag också, även om jag inte direkt varit ute och njutit av det.
Nu ska det visst vara slut på sommarvädret för den här gången, vilket är lite märkligt med tanke på att jag börjar jobba i morgon igen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Test.

Jah Hollis sa...

En styck kommentar jag fått via e-post:

Var det så? Blev Buster-Douglas, i rakt nedstigande led ättling till Lasse Björn, matchens lirare?
Det säger ju ganska mycket om hockeysporten, och minst lika mycket om dess publik.

Se livet från den ljusa sidan: Det finns värre träsk att harva i än mittenträsket...

Skickad av:
http://bengavoice.blogspot.com/

Jah Hollis sa...

Missenträsket, som hon kallade det, Sara Lidman.

sv.wikipedia.org/wiki/Missentr%C3%A4sk