Twingly statistik

fredag 21 november 2008

Jah Hollis har perfekt tajming


I går, torsdag, var det Hjulbytardag på Volkswagen i Malmö. Det innebär att man som folkaägare får en inbjudan att komma och ta en nummerlapp och sitta och vänta medan verkstadspersonalen betar av de bilar som ska få sommardäcken utbytta mot vinterdito.
Det är nog lite mitt småländska blod som gjort att jag haft is i magen och inte panikbytt när det talats om kommande halka den senaste veckan. Nu fick jag bytet fixat på mindre än en halvtimme medan jag kunde förse mig både med fika och varmkorv medan jag väntade (det blev en fika).
Och det kostade bara tvåhundra spänn. Därtill fick jag en värdecheck på samma summa att handla i VW-butiken för.
Dagen efter detta snabba byte började det snöa över Skåne och Malmö har nu förvandlats till ett vintervitt stadslandskap.
Inte för att jag uppskattar snöandet, men jag uppskattar min pefekta tajming vad det gäller bytet till vinterdäcken.
Det väger nästan upp det faktum att det blev rätt blygsamma placeringar i veckans båda quiz. OK, vi var bland de tre bästa på Pickwick, men efter vinst två veckor i rad där var nog förväntningarna högre ställda.

Jah Hollis

PS. Den översta bilden visar snöandet i Malmö i sin inledningsfas. Nu har det fortsatt i några timmar och ungarna bygger snögubbar på gården. DS.

Uppdaterat klockan 20.00 fredag kväll: Ja vad var det Jah sade!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: