Twingly statistik

söndag 2 november 2008

Skånska ljus i novembermörkret

Nu har det helt plötsligt blivit november. Det är väl den månad vi mest, ja i alla fall jag, associerar med mörkret.
Men det hinner ju bli ännu mörkare i december innan det vänder. Fast då är det vintermörker och kanske tänker man sig även lite snö som kan få det hela att kännas lite ljusare, förutsatt att den ligger vit och fin på marken och taken.
Under allhelgonahelgen försöker man, och då inte bara på alla kyrkogårdar, på flera ställen i Skåne att lätta upp mörkerkänslan lite med diverse ljusinstallationer.
Själv var jag i går och vandrade runt i Slottsparken i Malmö och såg ljus och ljud i kombinationer i något man kallar ":by LIGHT".
Faktiskt rätt spännande att vandra runt i parken bakom Kasinot, som inte är så kul nattetid i normala fall, tillsammans med en massa andra människor och kolla in alla fantasifulla installationer.
Ute på Österlen arrangerarde man traditionellt Österlen lyser, något som lockar mycket folk och som är väldigt uppskattat i novembermörkret.

Jah Hollis

PS: ":by LIGHT" i Malmö kan man för övrigt kolla in fram till och med den 9:e november. DS.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

1 kommentar:

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag gillar verkligen november. Det är inte så miljövänligt men jag gör av med försvarliga mängder värmeljus, trevligt. Årstiderna är ett gott skäl att älska att leva i vår del av världen, härligt!