Twingly statistik

lördag 12 juni 2010

Jag gjorde om bloggen: Bättre eller sämre?


Det dök upp en ny funktion hos Blogger (för mig var den i alla fall ny), där jag alltid haft min blogg, där man ganska enkelt kan byta utseende på bloggen, får en ny layout som det väl heter på nysvenska.
Kanske hade jag börjat tröttna på den där kolsvarta bakgrunden jag hade förut, som gav ett lite seriöst och sorgset utseende, likt en åldrande svartrockare.
Så jag provade lite olika nya designer, men beslutade mig för att inte göra något alltför drastiskt, jag är nog inte sådan. Drastisk.
Det nya utseende jag fastnade för var också lite mörkt, men inte kolsvart. Felet var bara att texterna på sidan om bloggen, där man hittar rubriker till äldre inlägg, blev väldigt smala.
Så då bytte jag till denna, ännu något ljusare men med mer rum för texterna på sidorna.
Jag vet inte om den oranga stilen på en del av texten är helt lyckad, men visar det sig att jag inte trivs med den, går det att gå in och ändra upplägget lite mer avancerat.
Talande nog heter den här layouten Simple och samtidigt som jag ändrade till den plockade jag bort lite krafs på bloggen som jag också tröttnat på.
Någon som märker skillnaden?
Och i så fall: blev det bättre eller sämre?


Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nya kanske är lite vänligare mot ögat. Saknar Lindström (får väl lägga upp honom i "Favoriter").
CK

emma sa...

Verkligen superfint! Och mkt mera lättläst. Brukar föredra att läsa i rss-flödet eftersom vit text på svart börjar bli allt svårare att läsa. Åldern, du vet... :P

Bengavoice sa...

Jag tror förnyelsen i sig är bra. Utan att gå in på detaljer ger den nya lägguten ett positivt och fräscht intryck för en trogen besökare som jag. Som du själv säger, det blir mer än formen som förnyas, man får ett skäl att se över innehållet också.

Pumita sa...

Snyggare, absolut, men jag har ju så svårt för mörk bakgrund så jag sitter här och kisar med ögonen. Inte så att jag tycker illa om den för många bilder gör sig fina mot det svarta men det är svårare att läsa för ett halvblint kattskrälle som jag. ;)

Della sa...

Jag gillar det!

Om du känner för en utmaning så titta in hos mig. Jag har en till dig.

Alla smutsiga detaljer sa...

Förändring är för det mesta bra, för det mesta.

Eva Nygren sa...

Ohoj, det tog några dagar för mig! Jag tycker att det är rätt fint men kommentarerna har jag svårt att läsa, texten är för liten. Annars snyggt med det gråa!

Mikael K sa...

Jag är lite tveksam till det gråa kanske för att det skånska gula och röda inte kommer fram lika tydligt som tidigare. Men så är jag rätt konservativ. Och jo, Bon Scott var bäst.

Jah Hollis sa...

Tack, mina vänner, för era synpunkter. Jag lovar att ta dem i beaktande vad gäller bloggens framtida öden och äventyr.