Twingly statistik

onsdag 5 juni 2013

Hundra hus 2013: Nr 32 Vita Höja i MalmöI dag, den 5 juni, fick jag äntligen bytt från vinter- till sommardäck på bilen och passade på att ta en av mina numera sällsynta bilturer när det var klart.
Tanken var att jag skulle kunna fota ett par bidrag till Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013, något som ligger lite utanför centrala Malmö.
Och det blev inte bara ett hus utan sex niovåningshus som tillsammans går under namnet Vita Höja och som byggdes för cirka 45 år sedan.
Riksbyggen har i stadsdelen Höja tre liknande områden, Vita, Gula och Röda Höja (döpta efter färgen på husen).
Och att döma av Vita Höja är det välskötta och fina områden, med mycket grönt och nära till service. En aning i kontrast kanske till mer välkända och mycket större Rosengård, som ligger inte så långt därifrån.
En intressant sak med Höja, just den del där Vita Höja ligger, är att det är så gott som platta Malmös högsta naturliga geografiska punkt över havet.
Det lär vara en vidunderlig utsikt från de övre lägenheterna i Vita Höja.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

anemonen sa...

Jo de syns fint de husen. Jag skulle aldrig kunna bo högst upp. Jag får svindel bara av att kika på bilderna.:D
En fin nationaldag önskas jag dig.

BP sa...

Ditt Vita Höja påminner mycket om hussen där jag bor. Dina hus är ungefär lika gamla som mitt, de är ett resultat av miljonprogrammet och de är välskötta. Riksbyggen och HSB gjorde ett bra jobb där!
Jag gillar sådana fastigheter. Vi går på lägenhetsvisningar då och då - på ploj alltså - å vi skulle aldrig byta till ett nybygge. Både kvalitet och layout är betydligt sämre nu. Å då pratar hag inte ens om tätheten. Från balkongerna kan man se vad grannerna äter till middag.
Vita Höja "rules", helt klart tillsammans med mitt område:-)

BP sa...

Sorry, hittade två stavfel i min kommentar:
Hussen ska såklart vara husen
hag är uppenbarligen jag.
Suck;-)

Susanne sa...

Tror mig ha passerat där någon gång och visst är det ett prydligt område. Kul att se höga bostadshus också. :)

Anonym sa...

Genom att utemiljön är formad med många träffpunkter, bänkar och bersåer kan vi lätt slå oss ner för en pratstund, om vi inte vill spela boule istället. Det finns i våra källare snickarboa, festlokal, studielokal och ett otroligt fint gym. Här bor många äldre personer eftersom att man från bottenplan i husen kan komma direkt till våningsplan. Funkar bra att bo här även om man är rullstolsburen eller går med rullator. En ovanligt stor gemenskap råder, jag upplever det som att alla är rädda om varandra och området. Stortrivs här!