Twingly statistik

onsdag 30 oktober 2013

Hundra hus 2013 nr 62: Sveriges fulaste hus?


Jag har kommit till nummer 62 i Susannes utmaning Hundra hus 2013 och jag frågar mig om detta hus i Oskarshamns hamn kan vara Sveriges fulaste hus.
Brädholmen är en stor öppen plats i den innersta delen av Oskarshamns hamn, för länge sedan en plats att förvara mängder av brädstaplar för båttransport på och senare en mestadels tom asfaltplan som användes som parkering.
Vem som fick idén att bygga schabraket ovan, som ligger där likt en strandad jätteval, för att kanske ”ge platsen liv” vet jag inte och jag vill inte veta det.
Huset, som tydligen ska föreställa ett fartyg med kommandobrygga och allt, fylls upp av ett antal restauranger och kanske något på ovanvåningen också.
Min personliga uppfattning är att eländet är någon slags nödlösning som borde fått stanna på ritbordet.
Kanske det fulaste huset man kan hitta i vårt avlånga land.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

ulla laiho sa...

Hmm, de stora båtarna i Nynäshamn är ofta vita och blå - kanske det skulle påminna mer om en båt om man ändrade den grå färgen till blå? Nja, det kan bli för mycket. Kanske allt i vitt? Det är ju redan mycket grått i omgivningen.

BP sa...

Håller inte alls med dig! Det är inget fel alls på byggnaden. Den är organisk, den lever. Felet ligger i omgivningen. Kanske man kunde piffa upp huset med lite andra färger, men jag gillar det! Lite industri-Bauhaus.stil blandning över det hela.

PS. Ja, jag vet att jag har en konstig smak, du behöver inte påpeka det;-) DS.

Lotta sa...

Alla hus har sin tjusnings, även detta. För var jag mycket mera kritisk och tycket att många nybyggnationer var fula. Men inte nu längre. Vet inte vad som hänt. Men jag gillar verkligen de flesta hus på ett eller annat sätt.

:-)

Jah Hollis sa...

Visst, smaken är som baken. Jag som har sett huset på nära håll ser inget förmildrande i det. Men kanske mina bilder gör det finare än det är. :-)

Anki sa...

Kanske inte det fulaste jag sett, men väldigt speciellt :)