Twingly statistik

fredag 18 oktober 2013

Veckans fönster 246 den 18 oktober 2013: Brunt


Veckans tema för Susannes fotoutmaning Veckans fönster är: Brunt, och ett sådant fönster råkar jag ha klart och redo att slänga in, eftersom jag hade den bilden som ett alternativ till förförra veckans fönstertema.
På detta fönster från Värnhemstorget i Malmö hittar ni reklam för en brunfärgad dryck som väl är en av världens mest välkända produkter.
Varför begriper jag inte nu, även om jag minns första gången jag fick smaka denna dryck, när jag möjligen kan sträcka mig till att dricka den som groggvirke.
Men allting går att sälja med mördande reklam, inte minst Coca-Cola (eller ”koåkka” som inbitna malmöiter kallar det).
Fler fönster med brunt som tema hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

21 kommentarer:

Stare Ström sa...

Håller med- det dricker man bara när magen krånglar någonstans i något fjärran land! Men det är brunt och fönstret finns med.

Violen sa...

Har samma åsikt som Stare, den drycken har ibland en dämpande effekt på magsjuka! I andra sammanhang är den ingen höjdare. men den är helt klart brun till färgen!
Trevlig helg!

Janne sa...

Håller med dricker inte vanlig cola inte ens till groggen utan köper hem Pepsi Cola stället .....Hitta en brun färg på det fönster ser jag ....Önskar en trevlig Fredag .......Skål

Pumita sa...

Nej, ingen cola till mig heller. Brukar säga att jag inte dricker cola om det inte är rom i... men inte ens det är sant utan mest bara ett skämt. Men ett brunt fönster passar det bra till! :)

Della sa...

Nix, det blir ingen cola här heller. Lite intressant att det är ett av världens mest kända varumärken.

Ninnie sa...

Jojo, det var en bra bild till veckans tema!
Säger samma som föregående kommentarer, jag dricker inte cocacola-inte ens som barn eller ungdom tyckte jag om denna dryck. Mina barn däremot, de ville alltid ha cola som små, och tackar inte nej nu heller fast de numera är vuxna alla tre.
Fast jag ljuger lite, nån gång kan jag faktiskt dricka coca-cola. När jag är utomlands och det är riktigt hett, då kan jag ta ett glas iskall cola med citron i. Svalkande.

Susanne Hultman sa...

Nej, coca cola drack jag nog senast för drygt tjugo år sedan, i Nicaragua, där det var ett av få alternativ om man var törstig. Och vid magsjuka var botemedlet avslagen coca cola. Tyckte förstås inte att det hjälpte.

Noterar det stora jojk-kortet i fönstret och förmodar att man kan ladda det där.

Anita - Malta sa...

Perfekt bild till veckans tema ! Är ännu idag imponerad över Coca-Cola´s stora omfattning och fantastiska marknadsföring över hela världen. Det är nog få som inte vet vad detta är för dryck.
Kan inte minnas när jag drack den sist men inte var det igår precis. Minns att det hjälpe vid ett tillfälle då min make blev magsjuk i Egypten på 90-talet. Han blev faktsikt bättre. Själv var jag nära nog att dö i magsjuka vid ett besök i samma land någon gång på 80-talet. Men sen drack jag ju ingen Coca-cola heller så jag fick väl skylla mig själv. Men överlevde ju ämdå..
Ha en skön hösthelg i Malmö !

B i r g i t t a sa...

Fyndigt!!! Jag undrade först var det bruna var ha ha.

Om du har lust är du välkommen till mitt nystartade fredagstema då Carina lagt ned sitt.

http://fredagstema.blogspot.com

Därifrån når du alla mina fototeman :)
Välkommen!!

Anonym sa...

...å så kommer kärringen mot strömmen som ÄLSKAR cola. Det finns inget godare än ett glas med iskall cola, det är mitt kaffe, dricker nämligen inte kaffe. Är dock fullt medveten om att det är allt annat än hälsosamt.

Linnéa sa...

Ha, ha, letade lite efter det bruna, men allt var ju nästan brunt! Sen Coca Colan förstås, något brunare finns väl inte. Listigt!

Anna sa...

Hi hi ..fräckt o coolt att låta en Coke eller två stå för det bruna..:D

Klimakteriehäxan sa...

Ja nog är det lustigt att vi är många som druckit Cola för att det är lugnast så - för magen, i varma och inte alldeles hygieniska omständigheter. Här passar också den bruna drycken bra!

Pysselfarmor sa...

Ahaa var det colan som var brun
:-))
säger väl allt om drycken eftersom man lägga en ihoprostad skruv/mutter i cocacola och vips så kan man skruva upp den!

Anneli - A'la Foto sa...

Men så spännande att nästan hela detta gäng är motståndare (inte dricker dryckernas dryck!!) Jag är som Hanna fullständigt förälskad i denna dryck och den är mitt kaffe, te, ja allt!

Men allvarligt, minns du verkligen när du drack din första coca cola? Varför minns du och hur kan du minnas och vad minns du blir frågor som blir en självklarhet att ställa för mig! Jag har ingen aning om när jag drack coca cola första gången...nu när jag tänker efter så fanns det inte när jag växte upp så jag vet inte alls när jag drack första gången!

Ha en skön helg!

Anita A sa...

Brunt fönster och så den ädla drycken CocaCola! Inte blir det mycket av den varan nuförtiden, annat var det för så där 50 år sedan!

Rajson sa...

CocaCola kan väl knappt bli brunare!
Det är inte så ofta jag dricker detta. Men om jag måste köra och är trött funkar det bättre än kaffe som uppiggare!

BP sa...

Hahaha! Kan berätta att jag inte hade druckit "Koåkka" någonsin tills jag för första gången släckte törsten med den efter en 15 km lång promenad i 30 grader i Sopot/Gdansk i somras. Det fick bli Zero varianten. Å vet du vad - det var den godaste drycken jag någonsin druckit - just då alltså.
Ok, en öl hade varit ännu godare, men man tager det man haver om man säger så;-)

Anki sa...

Smart idé... och kanon till temat! Bra jobbat!

Erik Semlan sa...

Visst kunde man kika in i det bruna rummet från annat håll. Men det var inte brunt från framsidan. :-)
Du har mycket brunt i ditt fönsterfoto! Smart val.
Hade en period när jag drack rätt mycket läsk, men numera är det väldigt sällan, det finns ju andra drycker att välja.

larans sa...

Det krävs naturligtvis en hel del kreativitet för att få en i stort sett helröd bild att bli ett brunt fönster! Men det klarar du förstås elegant som vanligt!