Twingly statistik

onsdag 31 mars 2010

Jag chansar på ett quiz i alla fall

Förkylt eller ej, jag tar gud i hågen och bussen upp till stan och kollar om det är någon som vill quiza med mig på Pickwick.
Av den lilla förhandsinformation jag fått så lär det inte bli någon kanonuppslutning (det är ju dessutom fotboll av rang på tv), men jag tar chansen.
Skulle förkylningen bli ännu värre så har jag ju hela dagen i morgon på mig att återhämta mig innan jobbet börjar på långfredagen igen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

Han får hoppas polisen tar honom först

Jag hörde och läste att den 78-åriga kvinnan som i måndags blev nedslagen på en p-plats i Landskrona hade dött av sina skador.
Så nu jagar polisen en mördare, en yngre man som efter en ordväxling på p-platsen först pucklade på kvinnans 71-årige make och sedan den gamla kvinnan.
Kvinnan skadade sig så illa att hennes liv inte skulle gå att rädda och på onsdagen stängdes respiratorn på sjukhuset av.
Polisen har ännu inte fångat in denne våldsman, men för hans egen skull kanske han borde anmäla sig frivilligt innan någon annan spårar upp honom.
Jag kan livligt tänka mig att det finns många som skulle kunna ge honom vad de tycker att han förtjänar.
En sådan figur kan väl knappast väcka annat än avsky och hat hos människor med någon form av empati i sig.
Har han den minsta gnutta heder i kroppen anmäler han sig själv hos polisen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Snart är det ölmässa i Köpenhamn igen

Den 6–8 maj 2010 är det dags för de Köpenhamnska öldagarna, ute vid det gamla Carlsbergsbryggeriet i Fredriksberg.
Senast jag var där, se bilden ovan, var det lång väntan i kö för att få komma in.
Men när man väl var inne på omådet var det en fröjd att, utrustad med avsmakningsglaset i ena handen och katalogen i den andra, få botanisera i det väldiga utbudet.
När det är dags den här gången utlovar arrangörerna att det ska finnas 1 200 sorters öl att testa. Tre dagar, torsdag till och med lördag håller det hela på, sedan man på begäran tagit bort söndagen som mässdag och i stället lagt till torsdagen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

Sur förkylning ett hot mot quizet

I dag är det min lediga onsdag, och då ska det normalt sett vara läge för quiz på Pickwick i afton.
Men på jobbet i måndags började jag känna att det var något som inte stämde; jag blev snuvig och smårisig.
Dagen efter var det dock inte värre än att det bar iväg till jobbet igen och det verkade som om det väntade förkylningsutbrottet hade kommit av sig.
Men allt eftersom dagen och kvällen gick blev det bara värre och värre och förkylningen var ett faktum.
Just nu befinner jag mig i det där limboläget där jag inte vet om jag kommer att palla med att dra iväg på quizet, eller om jag måste se mig slagen av snorandet.
Jag vill ju inte gärna missa tillfället att träffa mina goda vänner, sänka några pints och kanske kamma hem en nödvändig, för att kanske fixa en finalplats tidigare i år, vinst.
Suck!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Vad är egentligen original och vad är kopia?

En av Köpenhamns största turistattraktioner, den rätt oansenliga skulpturen Den lille havfrue (Den lilla sjöjungfrun), har lämnat stan och kommer att vara borta hela sommaren och en stor del av hösten.
Den lilla sjöjungfrun gav sig förra veckan av på sin resa till Shanghai i Kina där den ska vara med på Världsutställningen som pågår 1 maj–31 oktober.
Men för att de horder av turister som varje sommar söker sig till Langelinie i Köpenhamns hamn för att se skulpturen, inte ska bli besvikna ska det finnas en ersättare.
Enligt reklambladet "Köpenhamn kallar" ska "Kinas svar på Andy Warhol" fixa till något slags multimediaverk på Langelinie.
Dessutom ska vi, enligt samma reklamblad, hela sommaren kunna se en "originalkopia" av Den lille havfrue på en annan av stans stora turistattraktioner, nöjesfältet Tivoli.
Det är inte utan att man undrar vad en "originalkopia" är för något.
Är inte allt, som inte är original, kopior?

Inte blir det klarare av att skulpturen vid Langelinie tydligen inte alls är originalet, utan en kopia av den skulptur som kommer att visas på Tivoli i sommar.
Hänger ni med?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

måndag 29 mars 2010

Bilderna i jobbmobilen är räddade

Jag ska vilken dag som helst få en ny jobbmobil, en Iphone.
Därmed måste jag lämna tillbaka den gamla Ericssonen jag haft några år nu och då ställdes jag inför problemet att jag har bilder i den som jag gärna ville behålla.
Jag har tidigare gjort ett par tafatta försök att tanka ner dom i min dator, men eftersom det bara verkade fungera med en PC (jag har ju en Mac) har jag inte lyckats få loss de där bilderna.
Men i dag besökte jag en god vän som har en gammal PC som reserv vid sidan av sin Mac och med gemensamma krafter och ett USB-minne lyckades vi få ur bilderna ur kameran och jag tog hem dem i USB-minnet.
Bland dem var den här två och ett halvt år gamla bilden på Johnny Winter, tagen utan blixt senaste gången han var på KB här i Malmö.
Kvaliteten är ju långt ifrån den som jag kan få med min lilla kompaktkamera, men bilder jag tagit i fullt dagsljus med mobilen blir faktiskt acceptabla.
Med Iphonen lär det bli möjligt att ta ännu bättre bilder och därtill busenkelt att tanka ner dom i Imacen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

söndag 28 mars 2010

Fototriss 28 mars 2010: Sju



Hemkommen från en kväll i goda vänners lag ger jag mig i kast med att skapa en helt nytagen Fototriss på det nya temat: Sju.
Kanske inte världens mest smakfulla variant, men här är det tanken som räknas.
Och om man (på engelska) läser bilderna uppifrån och neråt får man en hel låttitel.
Flera, och säkert mer rumsrena, tolkningar av temat hittar ni här.
Låten jag inspirerats av hittar ni här och (en mer barntillåten version) här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

lördag 27 mars 2010

Se upp, nu börjar sommartiden!

I natt är det dags.
Sommartiden startar och vi kommer att kunna njuta av längre, ljusare kvällar.
Men uppenbarligen är det inte helt problemfritt att ställa fram klockan en timme och på så vis rucka den invanda dygnsrytmen.
För mig personligen är det inga problem den här gången, men kanske blir det värre för alla som ska upp och jobba tidigt på söndagen då ju en timme "försvinner " där i marsnattens mörker.
Naturligtvis finns det undersökningar (vad undersöker man i-n-t-e nuförtiden?) som visar att både risken för hjärtinfarkter och bilolyckor ökar vid övergången till sommartid.
Själv tycker jag det bara känns trevligt att ljuset blir en större del av dygnet för mig (jag är ju ändå aldrig uppe tidigt på morgonen).
Glöm nu bara inte att ställa om klockorna (en timme framåt!) i natt!
Bilden ovan har väl inget mer med sommartid att göra än att det är en sommarbild från Skåne.
Jag hade tänkt använda den i fototemat Tecken, men tog en annan i stället.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Börjar vi ana ett nytt syndrom här, kanske?

Jag är inte speciellt psykologisk bevandrad, men nog känner jag till det som kallas Stockholmssyndromet, ett begrepp som myntades efter Norrmalmtorgsdramat.
Och på något vis tycker jag mig ana ett nytt syndrom med anledning av två av de mest diskuterade händelserna här i Sverige nu (inte minst på nätet).
Det handlar förstås om våldtäktshistorien i Bjästa, som när den återberättades i tv öppnade dammluckorna för en uppenbarligen välbehövlig diskussion.
Och så har vi Beatrice Ask som inte tänkte efter före när hon sade att hon tycker att sexköpare ska hängas ut, skyldiga som oskyldiga.
I båda fallen är det ingen tvekan om vem som gjort fel. Den unge våldtäktsmannen i Bjästa dömdes i domstol och Beatrice Ask tog själv tillbaka det hon sagt.
Våldtäktsmannen fick snabbt, innan fallet togs upp i tv, sina tillskyndare. Folk som försvarade honom och som inte kunde se att han egentligen skulle gjort något fel.
Nu har även Beatrice Ask fått sina försvarare som inte kan se att justitieministern egentligen skulle gjort något fel (det snarare "blev fel"), och därtill råkat ut för samma näthat som flickan i Bjästa. Märkligt nog har Expressenskribenten som försvarar Ask dessutom bara hittat "pöbel" på nätet, vilket tyder på en rätt svag journalistisk insats.
Nåväl, det finns säkert någon psykologisk term för behovet av att försvara den eller de som har gjort saker och ting uppenbart fel.
Verklighetsförnekelse kanske?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

The Beatles live: Snacka om dubbla budskap


Den 15 augusti 1965 spelade The Beatles live inför runt 55 000 människor i basebollarenan Shea Stadium i New York.
Det lär ha varit den allra första stora stadiumkonserten med ett pop/rockband och den var en del av Beatles Nordamerikaturné 1965.
Bandet spelade tolv låtar under den halvtimme de var på scenen mitt ute på basebollplanen. All publik befann sig på läktarna, en stor del av dem tonårsflickor som skrek hysteriskt från början till slut.
Beatles spelade genom 100-wattsförstärkare, stort för den tiden, men hade inte någon riktig sånganläggning och inte någon medhörning genom högtalarmonitorer.
Bandet kunde knappt själva höra vad de spelade och än mindre lär publiken ha hört.
I sista låten, I´m Down, är ju "budskapet" i texten rätt dystert (How can You laugh, when You know I´m down), men på scenen skrattar The Beatles själva åt vansinnet i hela situationen.
Ett drygt år senare har bandet fått nog av alltihop och spelar sin sista livekonsert inför betalande publik. Det sker på arenan Candlestick Park i San Francisco som är långt ifrån utsåld.
Resten är så att säga musikhistoria.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

fredag 26 mars 2010

Sinneskattens fredagstema: Tecken

Den här veckan har jag bestämt att jag ska bidra till Sinneskattens fredagstema som denna gång är : Tecken.
Det är ett vitt begrepp, men min tolkning är ett Tecken i tiden, inte helt nytt, men något vi alla säkert kan känna igen på ett eller annat vis. Förändring skulle man väl också kunna kalla det.
Huset på min bild har jag fotat, och visat här på bloggen, många gånger nu.
Ett vackert funkishus vid det annars inte speciellt skönhetsprisvinnande Värnhemstorget i Malmö.

I butiken på bottenvåningen låg fram till för något år sedan en skivaffär.
En affär som hette Jukebox och som drevs i liten skala men med stort hjärta av ett par verkliga musikentusiaster.

När musiken började digitaliseras och säljas och stjälas via nätet tvingades de slå igen och in flyttade en annan box, China box, som är kinesisk snabbmat i lågprisklass.
Ett tecken i tiden.
Den som tycker det är ett sunt tecken har nog aldrig satt sin fot i en butik som Jukebox, eller är i avsaknad av hjärta.
Och vill ni se fler bilder på veckans tema, titta här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

onsdag 24 mars 2010

En doft av lime? Nej, det luktar snarare apa

Det verkar som om många av oss gillar att omge oss med dofter för att undvika hur saker och ting verkligen kan lukta.
I går, när jag varit och handlat och var på väg in på vår gård med mina kassar kom det en hyfsat ung kvinna ut ur en dörr cirka 25–30 meter bort.
Vinden låg väl på lite lätt från hennes håll och jag kunde, på det avståndet (hon försvann åt motsatta hållet från mig), känna en stark doft av någon form av parfym hon hade använt innan hon skulle ut och möta dagen.
Jag kan bara föreställa mig hur starkt det skulle kännas på nära håll.

Själv ställdes jag inför doftdilemmat när jag skulle köpa diskmedel nyligen: parfymerat eller inte?
Varför vet jag inte, men jag föll för ett diskmedel som skulle dofta lime. Doften och färgen av lime gillar jag starkt, så jag antar att det var därför jag slog till.
Min besvikelse var stor första gången jag använde det nya diskmedlet.
Det doftade allt annat än lime.

Det luktade närmast kemikaliefabrik, ja det luktade rent ut sagt apa.
Men snål som jag är, kan jag ju inte bara kasta bort en nyinköpt flaska diskmedel, eller?
Jag får väl lära mig leva med eländet.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

tisdag 23 mars 2010

Det blev den varma tv-fåtöljen

Jag fegade ur lite när det drog ihop sig till MFF:s första hemmamatch på Malmös nya stadion på tisdagskvällen.
Det kändes som om den vårlika mildheten från tidigare på dagen hade försvunnit och att det kunde bli kallt att tillbringa ett par timmar på ståplatsläktaren. Så det blev tv-fåtöljen i BT:s i övrigt övergivna lägenhet.
Jag är förvisso övertygad om att temperaturen steg på läktaren allt eftersom MFF, efter en trevande inledning, spelade upp sig och stundtals spelade ut Örebro som inte riktigt hängde med.
MFF:s 3-0-seger var övertygande och borde väl egentligen ha varit ett par mål större.
Kul när laget överraskar, i alla fall mig, positivt och spelar så att årets allsvenska verkar bli något att följa med glädje om man håller på MFF.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , ,

Mystiska idéer frodas inom Alliansen

Det sägs att Sverigedemokraterna är det parti som lockar till sig mest snedseglare i den svenska politiken, men frågan är var Alliansen hittar alla sina stjärnskott.
Just nu är justitieminister Beatrice Ask i hetluften efter att ha slängt ut sig ett förslag om att misstänkta sexköpare skulle pekas ut så att det skulle bli allmänt känt vad det är de misstänks för.
Hennes chef, statsminister Fredrik Reinfeldt, försökte vifta bort det hela i Ekots lördagsintervju senast med något om att det där var något som "Bea" sagt (men tydligen underförstått då inte menade allvar med).
Sossarnas skuggjustitieminister Thomas Bodström verkar ha tagit Bea mer på allvar. Nu kräver han att Beatrice Ask ska lämna sitt jobb på grund av det hon sagt.
Men det här med att ändamålen tycks helga medlen är ett rätt utspritt synsätt inom partierna i Alliansen, inte bara hos moderaterna.
I Olofström föreslår en folkpartist vid namn Emanuel Norén att man i jakten på skolelever som använder droger ska låta narkotikahundar sniffa sig igenom skolorna.
Det ska ske när eleverna slutat för dagen, och sedan blir det väl någon som (kanske helt oskyldigt) råkar illa ut och pekas ut om hunden skulle markera något.
Jag kan inte veta vad som rör sig i huvudet på Emanuel Norén, men hela idén låter ju totalt befängd, och som ytterligare ett steg mot ett övervakningssamhälle som jag trodde liberaler var emot.
Men tvärtom tycks det vara inom de liberala kretsarna som de verkliga storebrorsidéerna frodas.
Och de tycks komma från Bror Duktig-figurer (både manliga och kvinnliga) som väl anser sig ha "rent mjöl i påsen", och som väl anser att alla som har det ska stå ut med vad som helst för att man ska komma åt dem som inte har det.

Tänk på detta när det är dags att rösta i höst.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

MFF i tv eller på iskall ståplatsläktare?

I kväll, om några timmar, är det dags för MFF:s allsvenska hemmapremiär 2010.
På papperet låter det kanske inte så kul: vi är fortfarande i en kall marsmånad och motståndaren heter Örebro SK.
Inte för att man ska underskatta det laget, men de har väl inte rykte om sig att spela någon publikfriande fotboll.
Vad värre är, tycker jag, är ju att MFF inte har förnyat sin spelartrupp inför säsongen på något uppseendeväckande vis. Bortapremiären mot Gais gjorde väl knappast heller någon glad.
För min egen del handlar det nu om jag ska se matchen live på Malmös nya stadion eller ta chansen att se den på BT:s betal-tv. Han hade råkat beställa den, men kan själv inte vara hemma och se matchen.
Men frikostigt låter han mig sitta och se den i en mjuk fåtölj i en varm lägenhet.
Kanske att föredra framför en, troligtvis, rätt kylslagen ståplatsläktare?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det händer saker under jorden nu

I lördags passerade vi vårdagjämningen då den ljusa delen av dygnet blir längre än den mörka.
En upplyftande dag tycker jag som allt mer och mer får svårt att känna någon riktigt uppskattning för vintermörkret.
Att det är en och annan som nu går och väntar på att våren också ska komma på riktigt är det väl ingen tvekan om. För många år nog våren detsamma som att man känner sig upplyft och kanske till och med inspirerad.
Men var lugna ni som börjar känna er förtvivlade. Det börjar hända saker under jorden nu.
Kolla bara på min bild som jag tog häromdagen här i Malmö. Se hur den frusna jorden spricker när knopparna strävar mot ljuset däruppe.
Det blir vår i år också.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

söndag 21 mars 2010

Fototriss 21 mars 2010: I bakgrunden



En mycket lång och förmodligen intensiv arbetsdag väntar i morgon, vilket innebär noll chans att ge sig ut, för min del alltså, och jaga motiv i veckans tema i Fototriss.
Temat som är: I bakgrunden.

Men som av en händelse som nästan verkar vara en tanke tog jag i alla fall en bild i dag som jag tycker passar i temat. Och till det kommer ett par något äldre bilder.
Överst: Ser ni Kronprinsen, en välkänd Malmöbyggnad, där borta i bakgrunden? Det var verkligen dimmigt i dag.
Mitten: Titta där borta i bakgrunden, där sitter ju en massa folk och fikar och äter i Entrés Food Court som det heter på den nya svenskan.
Och nederst: Men kolla där borta i bakgrunden, där springer ju en travhäst med sulky och allt på motorvägen!
Jag tror mitt tema i temat är att man får anstränga sig lite för att se motiven i bakgrunden.
Ha en fin söndag!
Och titta på fler bidrag här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

fredag 19 mars 2010

Fredagsfärger 19 mars: Gul och turkos

Veckans färgkombination på Fredagsfärgers blogg är gul och turkos, och eftersom det är jobbdag för mig i morgon och jag har en liten stund på mig innan det är sovdags slänger jag in mitt bidrag redan nu.
Denna fina väggmålning med såväl turkos bakgrund som diverse gula inslag finns på utsidan av Danmarks akvarium strax norr om Köpenhamn.
Fler bidrag finns här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

torsdag 18 mars 2010

För många kockar lagade quiz-soppan


Nej, det blev ingen quizseger för oss på Saint Patrick’s Day, alltså onsdag kväll.
Sanningen att säga så var det nog lite för livligt på The Pickwick Pub för ett seriöst lagtävlande och därtill visade det sig att vi blev en väldig massa folk i vårt lag.
I den hjärtliga stämning som rådde hakade det på kompisar till kompisar, och även om det gick hyfsat för oss (jag tror vi kom på delad andraplats, även om någon påstod av vi bara kommit trea) så bevisade detta bara en gammal sanning.
Ju flera kockar, alltså deltagare i laget, desto större risk för en lite sämre quiz-soppa.
Någonstans vid sex personer tror jag gränsen går för att den inbördes kommunikationen ska funka.
Men eftersom frågetemat, inte oväntat dagen till ära, var irländskt så borde jag kanske ha kunnat läst in mig ytterligare utöver de irländska kunskaper jag redan besitter.
Till exempel lite om de små gröna gubbarna i den gröna ön, The Leprechauns.
Vad O’ i alla irländska efternamn som börjar just med O’ står för klarade vi i alla fall.

Jah O’Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

onsdag 17 mars 2010

Saint Patrick´s Day och Quiz samtidigt!


I dag är det den 17 mars och bara tre dagar kvar till vårdagjämningen.
Det är i år också också dagen då min gamle vän Jah Augustus fyller jämna år.
Som om inte det vore nog, är det den irländska national- och festdagen Saint Patrick´s Day som just i år infaller på en onsdag.
En onsdag när jag dessutom är ledig, vilket ju innebär att det också är Quiz Night på The Pickwick Pub här i Malmö.
Det känns som om det är bäddat för en riktig festkväll.
Jag ska bara försöka leta upp något grönt att ha på mig.
Sláinte!

Jah Hollis

måndag 15 mars 2010

Tål någon inte blodet i blodapelsinerna?


Det är säsong för en av mina absoluta favoritfrukter just nu, nämligen blodapelsiner. Jag använder mest de här läckra apelsinerna till att pressa dess blodröda, friska juice ur och dricka den färsk, kanske med lite nypressad lime i också.
Det gäller att passa på nu för dessa italienska godsaker har en mycket kort säsong och resten av året finns de inte att köpa.
Döm om min förvåning när jag skulle fylla på blodapelsinförrådet från min lokala Hemköpbutik häromdagen och upptäckte att de döpt om blodapelsinerna.
Ovanför lådorna med sicilianska Gyllene korset-apelsiner stod det på en skylt: Röd apelsin (se bilderna ovan).
Men hallå! Vad är det för en språkmarodör som döpt om blodapelsiner till röda apelsiner?
Är det någon som inte tål blod eller vad är det fråga om?
Tycker man att det låter bättre, kanske trevligare, om man kallar blodapelsinerna för röda apelsiner?
Sådant tafsande på språket gör mig heligt förbannad.
Kalla en blodapelsin en blodapelsin, annars kommer jag att handla mina blodapelsiner någon annanstans.
Inget att snacka om!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

söndag 14 mars 2010

Fototriss del 86, 14 mars: Fullt



Så var det söndag igen och jag är ledig.
Solen skiner över Malmö och det vore kanske läge att ge sig ut och ta bilder till veckans Fototriss vars tema är Fullt.
Men dels var jag på Kubafest i går (hos en vän som nyss varit på Kuba) och rökte cigarrer och drack rom, bland annat, dels har jag mycket att styra med här hemma innan det bär av till jobbet igen i morgon.
Så eftersom jag anser att arkivet kan vara en lagringsplats för bilder som bara väntar på att få visas har jag varit där och letat efter lämpliga bilder.
Resultatet ser ni här.
Andras bilder på temat Fullt, nya eller gamla, hittar ni här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

lördag 13 mars 2010

Veckans fönster 75, 12 mars: Tråkigt

Det är inte ofta man vill visa sina tråkigaste bilder, men i veckans fönstertema på Susannes fotoblogg ska vi visa ett tråkigt, eller kanske tråkiga, fönster.
Faktum är att jag, när jag stod över förra veckans fönstertema, tog några bilder som kommer väl till pass den här veckan i stället.
Ett tristare fönster än detta får man väl leta efter.
Jämför gärna med övriga bidrag som ni hittar här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

fredag 12 mars 2010

Fredagsfärger 12 mars: Brun och blå

Hade veckans Fredagsfärg(er) varit disgrå hade jag kunnat gå ut och smälla av nya bilder var som helst i Malmö.
Det har blivit plusgrader och med dem har ett grått dis lagt sig tillrätta över södra Sverige. Därför plockar jag till veckans Fredagsfärger, som är brun och blå, fram en gammal arkivbild med gyllenbrunt bröd (även om det är en bild i bilden) och en blå tältduk.
Jag gillar detta Belfastbageris namn: A Piece of Cake.
Fler bilder med veckans färgtema hittar ni här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

tisdag 9 mars 2010

Jah Hollis springare är åter i stallet

Efter över två månader på en innergård på Gamla Väster här i Malmö är nu min bajk, min båge, min trogne springare återbördad till stallet.
Alltså till cykelkällaren i huset där jag bor.
Vår skilsmässa började med en livlig nyårsfest, där jag klokt nog lämnade cykeln och hängde med i en taxi när det var dags att åka hem.
Cykeln stod ju säkert där på Gamla Väster som ligger centralt i Malmö och jag hade tänkt hämta den lite senare.
Men så blev det vinter på riktigt och cykelvägarna som brukar hållas öppna året runt i Malmö blev helt plötsligt livsfarliga att använda.
Dagarna gick och blev till veckor som blev till månader. Det ryktades dessutom att det skulle ha varit storstädning på gården där cykeln stod och att den (min fina cykel alltså) eventuellt skulle ha skickats till tippen.
Så det var med en viss bävan jag tog mig samman och begav mig till Gamla Väster i dag.
Men där stod den, min trogne gamle vän (den var ju låst), och däcken var lika hårt pumpade som när jag lämnade den för snart tio veckor sedan.
Och jag hade inte glömt hur man cyklar, även om det kändes ovant (bilden här ovan på skönheten är för övrigt tagen sommartid).
Min fyrhjuling, Golfen, fick också en del av kakan i dag: ny halvljuslampa ditsatt för det facila priset 295 kronor.
Och så noterar jag att det så kallade rut-avdraget (pigavdraget) verkar vara till störst glädje för folk som kanske är i minst behov av skatteavdrag. Detta trots att det påståtts att vår välfärd tycks hänga på detta avdrag som ska förvandla kriminella (arbetsgivare som använder svart arbetskraft) till laglydiga och ge jobb åt hela Sveriges befolkning.
Någon som är förvånad?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Att kunna sjunga men inte prata

Jag tänkte jag skulle ha radion som sällskap medan jag åt lite i kväll och rattade in P1 där jag hamnade mitt i någon dyster radioteaterföreställning.
Bytte till P3, som jag ytterst sällan lyssnar till nuförtiden, och hamnade precis i början av ett program där popkillen Moto Boy (alltså Oskar Humlebo) skulle ha ett eget program och spela sin favoritmusik.
Beträffande hans egen musik är jag inte speciellt inlyssnad på den, men jag har förstått att många musikjournalister, och antagligen många vanliga musiklyssnare med, hyllar honom.
Det lilla jag själv har hört har inte lämnat något bestående intryck, men jag inser att killen i alla fall kan sjunga (även om jag tycker han inte låter speciellt personlig).
Jag vet inte hur vanligt det är att folk som sjunger bra även har det talade ordets gåva, men det hade definitivt inte Moto Boy.
Jag ville ge honom en chans att berätta om och spela sina favoritlåtar, men jag pallade inte med att lyssna på hans snack. Han skulle spela "Väldigt, väldigt underbara låtar som jag lyssnar på i stort sett varje dag".
Och det var "helt fantastiska" låtar och "helt fantastiska" artister i parti och minut.
Det var så oerhört torftiga beskrivningar av favoritmusiken att jag tröttnade redan innan han spelat låtarna. Så efter en stund stängde jag av och åt färdigt under radiotystnad.
Helt klart är, att man inte automatiskt blir en fängslande radiopratare bara för att man kan sjunga pop på en scen, eller står i offentlighetens ljus på något annat sätt.
Det har vi fått bevisat för oss i många Sommarprogram tidigare.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

måndag 8 mars 2010

Vem vet vart tiden tar vägen?


Livet blev plötsligt mer komplicerat än jag hade tänkt mig.
Visst hade jag ett stressigt och påfrestande jobb tidigare, men frågan är om flytten av det till en ny arbetsplats har gjort saker och ting mindre tillkrånglade.
Jag funderade över det när jag strax efter klockan ett på natten mot måndagen susade fram över Linderödsåsen på väg hem mot Malmö.
Jag har förvisso förkortad arbetstid (eftersom jag jobbar så mycket obekväm arbetstid) och hyfsat betalt, men hur mycket ska man offra sig för att behålla ett arbete som också sliter på kropp och själ?
Kanske trodde jag i min enfald att det skulle gå att varva ner lite när man, som jag, börjar komma upp i åren, ta det lite lugnare och trappa ner på jobbandet.
Många skulle säkert avunda mig det jobb jag har, men kanske inte de här nya omständigheterna som tvingat fram en förändring som jag inte riktigt greppat än.
Och vem vet vart all tid tar vägen nu?
Vore det inte fasen så mycket skönare om man ensam kunde råda över den innan den börjar rinna ut?
Just nu bombarderas vi, främst från regeringshåll, med att det är arbetslinjen som gäller: arbete till varje mänskligt pris verkar det som.
Ingen talar om mer fritid och mer tid över för att umgås och att vara sociala varelser.

Somliga vet dock hur man ska fixa sin ersättning.
När chefer vill ha pengar verkar bolag som går på knäna villigt hosta upp
miljonerna. Hoppas han kan ta med sig pengarna till himlen, för han lär väl inte göra av ned dom här i jordelivet.
Svenskt näringsliv verkar vara ett sjukt broderskap där det gäller att roffa åt sig så mycket det bara är möjligt.
Nej, lyssna på Sandy Dennys funderingar om var tiden tar vägen.
De är långt mycket vackrare än både silver och guld.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

söndag 7 mars 2010

Fototriss 85: Gissa temat 2



Innan jag lägger mig för att ladda upp för en grymt lång och på förhand lite småskakig arbetsdag, söndag alltså, ska jag lägga in mitt bidrag till veckans Fototriss.
Temat ska man själv hitta på och lägga upp så att alla som kollar på de tre bilderna ska ha en sportslig chans att gissa vad, eller vilket, temat är.
Jag tror mitt är ganska enkelt, även om det kanske rent av kan finns ett lite enklare tema i bilderna och ett mer avancerat om man vill gå ett steg längre.
Här ovan har ni mina bilder, och övriga teman att gissa på är samlade här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

fredag 5 mars 2010

Fredagsfärger den 5 mars: Rosa och vit

Om en alldeles för kort stund ska jag sätta mig i bilen och åka en låååång väg till jobbet.
Så det är väl lika bra att lägga in en arkivbild med veckans Fredagsfärger: Rosa och vit.
Det är från Little Feats gratisspelning vid Mölleplatsen i Malmö i somras och det lyser både rosa och vitt från scenen.
Andra tolkningar av färgtemat finns här och dem hinner jag dessvärre inte börja kolla på förrän jag är tillbaka hemma någon gång i natt.
Ha det så bra så länge!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Fredagstema 5 mars 2010: Rörelse

Veckans fredagstema hos Sinneskatten är Rörelse och jag har tagit henne på orden när hon beskriver vad som kan vara i rörelse nu.
Det är naturligtvis all snön som kommit i vinter och som i alla fall här i Skåne smält bort på, eller rasat ner från, hustaken.
Min bild är tagen i Kristianstad för en vecka sedan utanför detta pampiga hotell.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

onsdag 3 mars 2010

A new career in a new town

Nu har jag avverkat två dagar på min nya arbetsplats i Kristianstad.
Samma arbetsuppgifter egentligen, men en flytt som orsakats av en omorganisation inom det stora företag jag numera är en del av.
Arbetet är helt OK och arbetskamraterna likaså, men avståndet!
Resan till och från jobbet innebär runt två och en halv timme i bil, varje dag jag jobbar.
Mina arbetstider gör det omöjligt att använda sig av kollektivtrafiken, så det är inte mycket att be för.
Frågan är hur mycket man ska offra för att kunna ha ett jobb.
Det är en hel del för mig att tänka på nu, den saken är klar.

Den ståtliga byggnaden på bilden ovan är ett hotell i Kristianstad, men det är inte min arbetsplats om nu någon trodde det.
Den lite lätt missvisande rubriken på detta inlägg är tagen från en Bowielåt, men videon på Youtube var lite trist så vill ni höra låten, gå hit.
Nu ska jag i alla fall snart gå och quiza på Pickwick, det nöjet har jag kvar.
Antar att moderaterna i vårt land är glada nu när man kommit på att socialdemokrater utnyttjar ett avdrag moderaterna varit med och infört och, skulle jag tro, själva glatt använder sig av men som sossarna säger sig vara emot.
Skönt, förmodar jag, när någon dabbar sig och leder bort diskussionerna från själva sakfrågan och från ens egna halvskumma valfifflande och annat smått och gott.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,