Twingly statistik

söndag 26 november 2006

Svenskar i Köpenhamn

Så var då konferensen med jobbet över.
Efter själva konferensdelen åt vi ett danskt julbord i en lokal där det, i gammal dansk tradition, var varmt som i helvetet. Men maten och drycken var god och stämningen hög. Köpenhamnare tycks inte längre reagera negativt när lite lulliga svenskar börjar bli högljudda och sjunga snapsvisor.
Jag tror faktiskt vi kan tacka Öresundsbron för en stor del av den ändrade inställningen.
Efteråt utbröt lite förvirring när vi skulle hitta någonstans att umgås över några öl. Det tycker man inte det skulle behöva göra i en stad med tusentals bodegor och barer, men så blev det.
Spurten mot julen har dragit igång på allvar i Köpenhamn, och det var massor av folk ute överallt och det var helt enkelt svårt att hitta ett ställe där alla fick plats.
Vi var några som bröt oss ur det stora gänget och hittade en liten halvskum källarbar där vi kunde få oss en öl utan att trängas och där vi fick veta hur bra Marcus Allbäck, som spelar för F.C. København, är.
Även fotboll kan, trots att svenska och danska huliganer ibland slåss som idioter, få oss att känna samhörighet över Öresund. På väg till baren kammade vi, i alla fall F och jag som hade ögonen med oss, hem danska kändispoäng när skådisen Thomas Bo Larsen i sällskap med en kvinna mötte oss i en gränd.
Och jag kunde än en gång prisa Öresundsbron när jag tog tåget hem mitt i natten.

Jah Hollis

Inga kommentarer: