Twingly statistik

onsdag 19 november 2008

Var är Fantomen nu när vi behöver honom?

Piraterna på den afrikanska östkusten verkar ha blivit väldigt aktiva den senaste tiden. Häromdagen gjorde de sitt största kap någonsin (i alla fall vad gäller fartygsstorlek) när några av dem bordade den gigantiska supertankern Sirius Star och helt enkelt lade beslag på den.
Nu talas det om den här piratverksamheten som en ren industri och att det finns en stad i Somalia där så gott som alla lever på piratnäringen.
Det låter som något ur ett Fantomenäventyr och vad man nu berättigat frågar sig är: Vad tänker Fantomen göra åt saken? Var är han nu när vi behöver honom?
Vad jag har förstått bör han bo inte alltför långt ifrån det område där piraterna nu håller till.
Kanske dags att skicka ett brev med apposten.
Eller kan piraternas nemesis nås per sms?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 kommentarer:

LordParzifal sa...

Jag tog nyss upp fantomenläsandet igen mest som nostalgisk "komma ikapp se om jag missat nåt" idé kring hösten '06 alldeles före jubileumsåret med massa kul återblickande till första numret och 80-talet (läste fantomen från 72-84 ungefär när skivsamlandet tog fart istället)
Jag är född 68 så det tycker jag är hyfsat tidiga utgåvor heh även om jag nog fattade kalle anka bättre. Fantomen mer senare.
Jag sökte fantomen på min egen site och hittade fem meningar i olika sammanhang, själv sa jag när Twin Towers hände, nu behövs det gamla superhjälte idealet igen då folk åtminstone står för något som gör att terrorism inte accepteras.
Och jag tror vågen kommit nu, det kommer fler filmer än någonsin och Batman ryktas bli tecknad i en specialutgåva om terrorism.
Dessutom har min favorit kommit som film Watchmen, whos watching the watchmen...väntade jag redan på då superfilmen Sin City gjordes!

Jag ska göra min egen "Pusha" länk special där den här kommer med, det är roligt att fnul gjort att folk sprids över sidorna och hittar det de tycker är bra.

Be well,
LPWJ

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, det har man ju undrat ett tag :-/

Baronessan sa...

Han är förmodligen ute och går "på stadens gator" som en vanlig man...

Anonym sa...

det känns som att du slår huvudet på spiken.....apposten funkar säkert bättre än den statliga posten som uppenbarligen har problem med att få saker till rätt address

Mikael K sa...

Han har säkert druckit för mycket mjölk och ligger och tar igen sig i grottan. Men när han väl piggnar på sig, ja, då djävlar.

Eva Nygren sa...

Vad tyckte du om vinnarna av Stora journalistpriset? Värdiga?

Jah Hollis sa...

Här finns onekligen en del kunskap om Fantomens vanor. :-)

Eva: Den diskussionen flyttade jag över till din blogg.