Twingly statistik

tisdag 29 september 2009

Knepigt mänskligt beteende: Del femtielva

Man behöver sällan leta speciellt länge i nyheterna för att hitta exempel på knepigt mänskligt beteende.
I dagens Sydsvenskan kan man läsa om hur någon/några grävt ner plankor med upprättstående vassa spikar i på gångstigar i Bökebergsskogen strax utanför Svedala tätort.
En teori skulle vara att de som gjort sig ansträngningen att gräva ner dessa anordningar skulle vara ute efter att stoppa terrängcyklister som gärna cyklar på stigarna i skogen.
Att folk som promenerar, hästar eller andra djur kan skada sig allvarligt på dessa fällor tycks inte riktigt ha trängt in i tjockskallen som ligger bakom detta.
Den som arrenderar skogen säger sig vara upprörd över det här tilltaget, medan skogens ägare, en representant för den svenska överklassen vid namn Peder Thott, verkar tycka att det är kul: "Jag tar det som ett stort skämt", säger han i Sydsvenskan.
Märklig form av humor.
Men denne Thott har ju utmärkt sig förr när det gäller just Bökebergsskogen som han helt enkelt försökt stänga för allmänheten.

För övrigt tycker jag det är dags att lägga ner allt tjafs om Anna Anka nu. Det kan väl inte finnas så mycket mer att krama ur den citronen. Nu får vi hitta något nytt fån att föra upp på debattordningen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,