Twingly statistik

fredag 11 september 2009

Fyra trafikdöda i Skåne samma dag

För bara några dagar sedan kunde medierna meddela att antalet döda i den svenska trafiken minskade kraftigt.
Så i dag, fredag, slog trafikdöden till på två ställen i Skåne med bara några timmars mellanrum och sammanlagt fyra personer dog i de två olyckorna.
Vid den första, mellan Landskrona och Helsingborg, blev tydligen en personbil mosad mellan två lastbilar vid inbromsningar vid ett större vägarbete.
Det borde inte få hända (och jag vill inte moralisera eller spekulera), men jag är själv förvånad över att liknande olyckor inte inträffar oftare. Många, många gånger har jag haft stora lastbilar och långtradare liggande efter mig på landsvägarna.
Somliga kan ligga bara några meter bakom när man kör i hundra kilometer i timmen. Jag undrar vad de tänkt sig att de ska göra om det hoppar upp ett djur på vägen och jag på någon vis måste bromsa hastigt.
Personbilsförare är ofta inte bättre de. I går när jag körde mellan Ystad och Sjöbo var det en förvuxen snorunge i BMW och basebollkeps som envisades att ligga bara några meter bakom mig kilometer efter kilometer vare sig det var hastighetsbegränsat till 90, 70 eller 50 kilometer i timmen.
Till slut kastade han sig med ett vrålande motorljud och högljutt tutande förbi mig och bilen framför mig bara för att bli liggande bakom ytterligare en bil framför den.
I dödsolycka nummer två i dag dog två personer på en väg som går parallellt med Inre ringvägen i Malmö.
Där kör jag själv då och då på väg hem från jobbet och där är det 60 kilometer i timmen som gäller som högsta hastighet.
Men tydligen kan man lyckas krocka så våldsamt även där att två personer totalt meningslöst dör.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Så himla läskigt, jag kör ofta den vägen som du vet upp till mamma. Det är VÄLDIGT få som anstränger sig att hålla avstånd. Vad alla dessa lastbilar gör på motorvägen kan man också undra, jag tycker att hela den transportmodellen stinker på mer än ett sätt.

(Jag har blivit lite förgrovad av att vara hemma en vecka utan kontakt med mer än någon enstaka person, det blir nog bättre när jag kommer tillbaka till jobbet ...)

Maria Berg sa...

Otäckt när Olykckan är framme.

Man kanske får ta fram Banana elictrik band och så får dom sjunga Olyckan för oss så vi blir mer försiktiga.

Jag du undra hur länge sedan det var du hade bil jag tycker alltid att besiktingen varit så.

/MB