Twingly statistik

fredag 25 september 2009

Nej, The Quiz Master har inte alltid rätt


Jag var i vanlig ordning på min lediga onsdag i veckan och quizzade på Pickwick efter att ha bjudits på mat, öl och en liten whisky hemma hos en god vän innan vi drog till puben.
Quiz master var Eric, som alltid brukar bjuda på genuina kunskapsquiz. Han drog också, innan han började ställa sina frågor, den vanliga ramsan av regler och avslutade med att "The Quiz Master is always right".
Det innebär alltså att de svar på frågorna som frågeställaren anser är de rätta, också är de rätta även om det skulle kunna finnas lite tvivel runt dem.
Nu visade det sig just denna kväll vara en sanning med stor modifikation: "The Quiz Master is not always right".
En fråga handlade nämligen om coverversioner av kända pop/rocklåtar: Vem som gjort originalen till Rocking all over the world och Go west.
Den frågan som jag klarade hur enkelt som helst utvecklade sig till en slamkrypare av guds nåde. Inte nog med att Eric drabbades av tillfällig förvirring i sin fråga och nämnde att Village People gjort Go west (när han skulle säga att Pet Shop Boys gjort den mest kända covern).
Han påstod också vid rättningen av svaren att Bruce Springsteen gjort originalet till Rocking all over the world. Och det är det ju inte (även om han spelar den i videon här ovan): det är John Fogerty som skrivit låten och hans Creedence Clearwater Revival som spelat in originalet.
Det trasslade till poängberäkningen en aning, men hur det än var, så hade vi ändå ett par poäng upp till The Spitfire Psychopaths som (lämpligt nog på Bruce Springsteens 60-årsdag) ännu en gång tog hem segern.
Vi fick nöja och med en plats strax under toppen och med att två av veckans bonusfrågor (med temat Beatlestexter) togs hem av vårt lag.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jimmy sa...

Tack för kommentaren på bilderna. :) Kul att du har koll på Bruce också, inte alla som vet så mass mycket som du ändå verkar göra. Att John Fogerty gjort Rockin' all over the world hade jag kunnat säga. :) Jag är ett stort Bruce-fan... kan inte förstå att du inte fastnat mer för honom ändå. ;)

Jah Hollis sa...

J: Jag är uppväxt med Beatles och Stones och Bob Dylan. Bruce Springsteen är förvisso på många sätt och vis bra men för mej har han en bit kvar till att hamna på tio i topp. Jag har däremot en yngre bror som säkert sett Bruce ett tjugotal gånger och som alltid tycker det är det bästa man kan se. :-)