Twingly statistik

söndag 31 oktober 2010

En arbetsdag och en höstmånad är över

Somliga dagar känns längre än andra dagar, och att just denna söndag, den sista i oktober 2010, kändes extra lång kan ju bero på att den faktiskt var det.
Vi gick ju tillbaka till normaltiden, om nu någon skulle ha missat det.

Därmed fick vi en extra timme att, i mitt fall, sova ut på.
Nu är jag på jobbet, inne på min trettonde timme sedan jag kom hit och nu är det bara en halvtimme kvar att sitta av.

Jag läste precis en liten artikel om att var tredje person här i Sverige har någon slags författardrömmar och skulle vilja ge ut en bok i eget namn.
Jag ska erkänna att jag nog har varit (kanske fortfarande är) bland dem själv.
Jag har alltid gillat att skriva och har väl då och då i alla fall drömt om att skriva saker andra vill läsa och få ut något av.

Något "riktigt" har det hittills inte blivit av det, även om den här bloggen, med sina 2100 inlägg nu, kanske är så nära jag kan komma. Plus en försvarlig binge kollegieblock fyllda av någon slags dagboksanteckningar från den fördigitala tiden.
Men du som läser detta, har du haft några sådana drömmar, om att ge ut en bok i eget namn? Det vore intressant att höra om.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Som tonåring var författardrömmarna väldigt intensiva. Jag startade på många storstilade projekt, men insåg att jag nog aldrig kommer att ge ut någon bok.

Nu, med dator och blogg, så får man ju avreagera sig lite i alla fall. På min hårddisk finns dock ett bokmanus på G, men det lär nog inte komma längre än dit.

Ha en fin vecka!

Barbro S sa...

Javisst har jag tänkt den tanken många gånger. Är med i Umenejdens skrivareförening och har i deras lilla tidskrift publicerat kortare berättelser och dikter, men inser att jag nog saknar ambitionen och kraften att klämma ur mig en hel roman. Fast visst vore det roligt innan jag dör, alltså att bli lite odödlig:).

Anonym sa...

Författardrömmar har jag haft ända sen barndomen. Det har hittills resulterat i medverkan i ett par diktsamlingar men jag har inte gett upp;-) Har också funderat på att publicera vissa inlägg i bloggen som E-bok men inte kommit till skott. Undrar om jag någonsin ska orka välja och vraka, det roliga är ju att...skriva;-)

Mikael K sa...

Jag håller på med en bok och tryckte förra veckan upp ett testex, som nu är ute på remiss.