Twingly statistik

tisdag 30 augusti 2011

Sommaren har bjudit på mycket fin musik

Arcade Fire höjde temperaturen i den redan heta Ballerup Super Arena och fick många danskar att tappa sina öl i förtjusning.

Många på scenen när Arcade Fire bjöd på musik med fint driv och stor utlevelse.

Kurt Vile och hans band lockade många nyfikna till Posthusplanen i Malmö, men skarorna glesnade en del under konserten ...

... medan kombinationen av skymning och scenljus var fin.

Sommaren 2011 är snart definitivt över; denna torsdag är det den 1 september och nu får vi börja hoppas på lite fina höstdagar, kanske med sommarvärme, framöver.
För egen del kommer jag att minnas sommaren 2011 för att den bjöd på mycket bra musik.
Förutom Uppsala Reggae Festival, som var riktigt kul, har jag inte varit på någon av de stora festivalerna, men hört många lovord från exempelvis Roskilde, Way Out West och Peace & Love.
Men det känns ändå som om det inte varit speciellt långt till god musik i sommar här nere i det som nu kallas Öresundsregionen.
Under Malmöfestivalen som slutade i fredags var Iron and Wine en höjdare, och 24 000 kom för att se The Arks avsked till Malmö. För att ta ett par exempel.
Själv passade jag på att gå och kolla om alla lovord som givits den amerikanske före detta The War On Drugs-medlemmen, och numera soloartisten, Kurt Vile (med band) verkligen stämmer.
Det gjorde de väl kanske inte fullt ut. Det var en helt OK konsert, men lite enahanda och kanske lite för mycket slacker-attityd för min smak.
Det kan man däremot inte säga om kanadensiska Arcade Fire som jag såg i sällskap med goda vänner i Ballerup Super Arena i fredags, en cykelvelodrom utanför Köpenhamns city som det inte var alldeles enkelt att hitta (för att inte tala om våra irrfärder därifrån i natten innan vi hittade Öresundsbron).
Det var en kanonkonsert (även om man fick vada ut från den i utspillt blaskigt danskt öl) och den sammanfattas väldig bra av denne skribent, som faktiskt fick lift med oss under irrfärden tillbaka mot Malmö.
Och snart kommer The Specials, CSS och Anna Calvi till Köpenhamn.
Mumma!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: