Twingly statistik

tisdag 6 september 2011

Var det sista sittningen utomhus i år?


Efter Jägersrobesöket i lördags hamnade BT och jag på Pickwicks uteservering för att trösta oss med en öl och lite käk efter misslyckandet med spelandet.
Jag beställde en standardburgare, medan BT fastnade för deras nyhet på menyn, en räkmacka i den högre skolan.
Burgaren var, som oftast, mättande och välsmakande och våra Adnams Broadside respektive Starobrno var vältempererade och svalkande.
Räkmackan då? Jo enligt BT, som älskar välgjorda räkmackor, var den en fullträff men nästan i mäktigaste laget med sina 225 gram skalade räkor. 
Så vi var båda närmast mer än nöjda, och kvällen var nästan ljum och stilla; en eftersläng av den försvinnande sommaren.
Vi satt kvar en stund och bara tog det lugnt och stilla och sedan gick gick jag till bussen och hann också med att några bilder till Fototrissen innan det mörknade.
Och kanske var det den sista kvällen man kunde sitta utomhus och käka i år utan att känna att man börjar frysa.
För övrigt kan jag förstå om man blir en aning förbannade i MFF när det nu beslutats att den avbrutna hemmamatchen i fotbollsallsvenskan mot Djurgården ska spelas om. MFF ledde matchen med 1-0 när någon på läktaren såg till att spelet avbröts genom att man kastade smällare.
Och nu ska man börja om på 0-0.
Logiskt är det i alla fall inte.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Här känns det också som om vi har gjort den sista utesittningen, men man vet aldrig. Till och med oktober kan bjuda på överraskningar, men någon mera kvällssittning utomhus lär det nog i inte bli.

Ha en fin dag!

Jah Hollis sa...

Nej, än kan man kanske hoppas på bra väder. Men nu börjar jobbet för mig igen och sätter p för utelivet det med, samtidigt som krögarna börjar plocka in sina uteserveringar snart. Låt oss säga att chanserna minskar drastiskt. :-)

Hanna sa...

Yes exakt så känner jag mig.. moraliserande alltså..

BP sa...

Här är det fortfarande (nästan) utesittarväder, och regnet har hållit sig till natten. Bra gjort!!!
Förstår också MFF, jag menar de har ju redan ett sådant späckat schema att de går på knä då, vilket ju gynnar Djurgården.
Du börjar ju jobba igen imorgon: önskar dig lycka till. Du har iaf haft en fin semester... av dina inlägg att dömma alltså!

Nett sa...

Lite vemodigt när det blir sista sittningen ute. I Söndags hade vi jättevarmt och jag tror att dte var den sista varma dagen för iår, bara att inse att hösten är här för att stanna. Ha en skön kväll!

Jah Hollis sa...

Hanna: Din kommentar blir dessvärre helt obegriplig när du lämnar den här.

Övriga: Visst har min semester varit bra på många vis. Det är ju det som gör att man vill ha mer ledighet. Mer uteliv. :-)

Hanna sa...

Jag bekräftade bara din kommentar inne på min blogg. För den delen såg jag att du hade kommenterat min diss till "Ensam mamma söker" reklamen. Jag vill bara påpeka att jag gör roliga saker mest hela tiden, jag skriver bara inte om dom.

Jah Hollis sa...

Det måste ju vara bättre att du besvarar mina kommentarer där jag har lämnat dom, annars blir dina svar helt obegripliga för folk som läser dem på min blogg.
Och det var ju roligt för dig att du gör roliga saker mest hela tiden.

agnetha sa...

Inte är sommaren över än inte. Visst det blir lite regn nu i några dagar men sen så kommer solen tillbaka. Vad gör det om uteserveringarna har stängt. Man kan väl köpa en Takaway och sätta sig på en filt i det gröna.Även om du börjat jobba så har du väl lunch. Fast jag förstår hur du menade. Visst är det mysigt o skönt att sitta en ljummen kväll på en uteservering och spana in kvällslivet.
Tack för din respons på min fototriss. Trodde inte att jag skulle få någon då jag la ut den så sent.
Ha det så bra på jobbet.
Du jag tycker att den där räkmackan ser VÄLDIGT god ut!!!!

Barbro S sa...

Åh, den räkmackan vill jag ha:) mmm!

Jah Hollis sa...

Jag fick smaka. Den var väldigt god. :-)

Anonym sa...

Wow! Vilken räkmacka!!!

Här kan vi nog sitta ute ett tag till. Det var över trettio grader i skuggan idag.
:-)