Twingly statistik

torsdag 21 februari 2013

Oj, vilken förlösande seger i pubquizet det var


”Cry ’Havoc!’, and let slip ...” 
Ja, hur fortsätter den repliken från Shakespeares pjäs Julius Caesar egentligen?
Fyra ord (på engelska förstås); ett uttryck som använts till låttitlar av bland andra Motörhead, The Exploited och Ghostface Killah och till en albumtitel av Saxon.
Ett exempel på en av frågorna i gårkvällens quiz på Pickwick i Malmö, där vårt lag i vanlig ordning var på plats, laddade men lite rätt skärrade.
Skärrade för att vi fram till i går ännu inte tagit en enda onsdagsseger (av de minst tre som det brukar krävas för att säkra en plats i finalen, The Quiz Off, i december) under året så långt.
Men i går kom den, årets första seger som satt så långt inne. Det krävdes förvisso tie break, utslagsfråga för att knipa vinsten från arga och långvariga konkurrenterna The Spitfire Psychopaths som slutat på samma poäng som vi.
Extra skönt kändes det för att vi mött Psykopaterna i tie break många gånger genom åren, och det har oftast slutat med att de dragit det längsta strået.
Men nu känns det som om vi är på väg mot ännu en final och av bara farten knep vi i går också två av fem bonusfrågor, individuella ölfrågor.
Som grädde på moset vann också mitt favoritlag, IK Oskarshamn, hemma mot Örebro i hockeyallsvenskan. Och nu ska det mycket till för att IKO inte ska ta sig till play off som ger chans att spela för kval till elitserien.
Och svaret på den inledande fråga då, som jag kunde. 
Jo, det har redan BP lämnat i en kommentar här under, innan jag skrivit klart denna bloggpost som drabbades av teknisk jätteknas.
Men nu är det klart!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

BP sa...

... the dogs of war. Svaret kom blixtsnabbt. Ja inte av mig såklart utan maken. Om ni behöver ett levande lexikon så hör av er. Han ställer gärna upp mot några pints Guinness;-)

BP sa...

Glömde ju gratta, vilket jag härmed gör!

Jah Hollis sa...

BP: Din man kan sin Shakespeare, precis som jag kunde. The Dogs of War, skrev du helt rätt i kommentaren som kom in innan jag skrivit inlägget klart (på grund av tekniskt strul).

Jah Hollis sa...

Och tack så mycket! :-)

Tinezza sa...

ja, för min och väninnans del gick det dåligt. Men vi var bara två i vårt lag och dom andra sex personer. men procentuellt i det avseendet gjorde vi bra ifrån oss. Vi gissade hej vilt på dom flesta frågor.

LissenTo sa...

Den segern måste ha varit en ren njutning, när ni varit så nära.

Blir säkert fler segrar innan årets slut.

Ja jag såg att bakelsen såg ut som en gubbe :-)

Ha en bra start på veckan. // Lissen