Twingly statistik

torsdag 28 februari 2013

Våren gör sina framstötar även i Malmö
Det har varit en lång, seg tid med grått och ruggigt väder i Malmö nu. Snö har fallit och snö har smält bort igen, men i övrigt har det inte varit något positivt väderläge.
I går, onsdag, tog jag i alla fall chansen att ge mig ut när solen lite överraskande tittade fram. Tänkte passa på att fota lite till Hundra hus 2013 och få i mig lite utomhusluft.
Döm om min förvåning när jag fick se de små gula blommorna, överst, sticka upp bland gamla fjolårslöv och nakna pinnar. Jag är ingen Linné, men nog är det väl vintergäck, eller?
När jag sedan stannade till på Bulltofta för att fota den gamla flyghangaren hälsades jag glatt av ett stort gäng tutande gäss högt uppe under den blå himlen.
Sist, men verkligen inte minst, mötte jag en gigantisk, troligen muterad, nyckelpiga som tycktes vakta snödropparna (?) som är på väg att slå ut intill boulebanan vid Bouletoftahallen som den gamla hangaren döpts om till.
I morgon är det den 1 mars!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det ser ut som om de skånska och de gotländska vintergäcken kommit ungefär lika långt.
Däremot har jag inte upptäckt någon nyckelpiga ännu och absolut inte av jätteformat.

Kram, Ingrid

Susanne sa...

Hmm, så den har kommit så långt i södern, den där våren. Här, fyra mil längre åt nordost, har jag inte sett samma vårtecken än, utan det ligger fortfarande snö på marken. Eller så har jag helt enkelt missat vårtecknen eftersom jag numera mest är inomhus på dagarna och inte får se solen så mycket.

BP sa...

Jo tack, det finns hopp alltså. Malmö ligger nog en månad förre här, men som sagt, det finns hopp i år också:-)

Anni sa...

På A svarar jag vintergäck och på B svarar jag krokus.