Twingly statistik

lördag 9 februari 2013

Reg Presley lämnade scenen i veckanEn av rockvärldens stora män vid namn Presley, Reg, som var sångare i brittiska bandet Troggs avled i veckan som gick, 71 år gammal.
Troggs stora hit var Wild Thing, skriven  av Chip Taylor, men för alltid förknippad med Presley och hans band och deras version som kom 1967 (även om en radda storheter med Jimi Hendrix i spetsen, och en miljon coverband, gjort egna versioner av låten).
Troggs hade förvisso flera hitlåtar, men ingen i klass med Wild Thing.
Reg Presleys största framgång som låtskrivare fick han när Wet Wet Wet fick en världssuccé med hans Love is All Around.
På äldre dagar fick Reg Presley andra intressen än popmusik: Flygande tefat och utomjordiska varelser, alkemi och mystiska cirklar i sädesfält.
Filmen här ovan tycker jag ser ut som om den vore inspelad i Stockholms tunnelbana. Själv såg jag The Troggs live en gång i Hultsfreds Folkets park.
Och solot i låten: Ja det spelas på okarina.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Leovi sa...

Yes, definitely Reg Presley is an excellent musician, The Troggs one of my favorites of that time, I still wear their greatest hits in the car.

BP sa...

Oooops - har aldrig hört talas om honom...

Erik Semlan sa...

Tråkigt att få reda på att sångaren avlidit. Men vilket roligt klipp från Stockholms tunnelbana med Troggs och hitlåten Wild Thing. Du har helt rätt! Undrar om det möjligen är på Odenplans tunnelbanestation de spelade in musikfilmen.
Ser att du stadigt fortsätter med dina hundra hus. Kul följa med bland husen i Malmö.
Har ni fått ny snö i Malmö eller fortsätter barmarken?

Mias Mix sa...

Här var det mycket hårt! Alltid roligast med dagsfärska foton :)
Tack för din titt hos mig!